فروش سلاح به عربستان؛ عاملی برای تکذیب درد و رنج یمنیها از طرف غرب

دسته: حقوق بین الملل
بدون دیدگاه
چهارشنبه - ۱ دی ۱۳۹۵


فروش سلاح به عربستان؛ عاملی برای تکذیب درد و رنج یمنیها از طرف غرب

اشپیگل گزارش داد:

فروش سلاح به عربستان؛ عاملی برای تکذیب درد و رنج یمنیها از طرف غرب

938524538

یک هفتهنامه آلمانی از مرگ خاموش مردم یمن در سایه سکوت غرب در قبال جنگ عربستان علیه یمن نوشته و دلیل انکار این درد و رنج را اینطور توضیح داد که یمنیها تهدیدی برای بحران پناهندگان اروپا نبوده و عربستان هم از مهمترین خریداران تسلیحات آلمان است.

هفته‌نامه «اشپیگل» در مطلبی به اوضاع وخیم مردم یمن در سایه جنگ عربستان پرداخته و نوشت: هزاران نفر در یمن از طریق جنگ، گرسنگی و تشنگی می‌میرند. کودکان پیش از همه در این شرایط آسیب می‌بینند و البته غرب از دور نظاره‌گر این شرایط است، چرا که هیچ‌کس از این کشور فرار نمی‌کند و یکی از احزاب درگیر در این جنگ (عربستان) هم خریدار تسلیحات جنگی آلمان است.

در بخش دیگری از این مطلب آمده است: بیش از بیست ماه است که یک ائتلاف عربی به رهبری عربستان جنگی را در یمن به راه انداخته است. هدف این ائتلاف نظامی این است که حوثیها که از سال 2014 پایتخت یمن و بخشهای زیادی از این کشور را تحت کنترل خود دارند از قدرت برکنار کرده و دوباره منصور هادی را بر سر کار آورد.

به نوشته این هفته‌نامه آلمانی، عربستان سعودی یکی از مهم‌ترین واردکنندگان کالاهای تسلیحاتی از آلمان است. شورای امنیت فدرل آلمان در نشست اخیر خود صادرات بیش از 40 هزار فیوزهای توپخانه را برای عربستان تصویب کرد و عربستان سعودی نیز از این تسلیحات در جنگ یمن استفاده می‌کند.

در کشور یمن حدود 2.2 میلیون نفر فراری از جنگ وجود دارد و بر اساس اطلاعات سازمان ملل بیش از 10 هزار نفر هم کشته شده‌اند. البته اینها تنها قربانیان مستقیم این جنگ هستند. پیش از شروع جنگ یمن هم این کشور از فقیرترین کشورهای عرب منطقه بود که البته در ماههای گذشته اوضاع آن وخیم‌تر شده است. حدود 21 میلیون یمنی نیازمند مواد غذایی، آب و کمکهای پزشکی هستند. این یک مرگ خاموش است.

جنگ یمن مانند نبردها در موصل و حلب شناخته شده نیست و به ندرت فعالان و خبرنگاران با دوربینهای خود به این منطقه می‌روند. هزاران غیرنظامی کشته می‌شوند و بر اثر سوءتغذیه می‌میرند و توسط بستگانشان به خاک سپرده می‌شوند بدون این‌که جهانیان در این‌باره خبردار شوند.

اروپا هم از این درد و رنجها چشم‌پوشی می‌کند چرا که به ندرت یمنیها می‌توانند از کشور خود فرار کنند. عربستان سعودی مرزهای این کشور را محاصره کرده است.

این وضعیت به‌خصوص به کودکان آسیب می‌رساند. حدود یک و نیم میلیون دختر و پسر در این کشور دچار سوءتغذیه شده‌اند. از ماه سپتامبر اوضاع در یمن مرتباً وخیم‌تر می‌شود.

تا به حال همه تلاشها برای حل این بحران از طریق مذاکره با شکست مواجه شده است.

اشپیگل در بخش دیگری از این مطلب نوشت: عربستان سعودی، جنگ یمن را به عنوان اقدامی برای مبارزه با نفوذ تهران در منطقه توجیه کرده و امیدوار است که با روی کار آمدن رئیس‌جمهور جدید آمریکا حمایتهای بیش‌تری را از طرف واشنگتن در این راستا دریافت کند.

منبع: تسنیم

 


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۲۱
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *