آمار طلاق در کشور نگرانکننده است

دسته: حقوق و اجتماع , مطالب برگزیده
بدون دیدگاه
چهارشنبه - ۲۴ آذر ۱۳۹۵


آمار طلاق در کشور نگرانکننده است

آمار طلاق در کشور نگرانکننده است

 482507518

طلاق بهعنوان یک معضل اجتماعی امروزه رو به افزایش است و آثار مخربی را بر فرد و جامعه برجا میگذارد.

در گذشته طلاق دارای نوعی قبح و زشتی بود و زمانی‌که صحبت از طلاق به میان می‌آمد بزرگترها و ریش‌سفیدان فامیل با میانجی‌گری سعی می‌کردند تا مشکل موجود بین زوجین را حل کنند، به نحوی‌که مانع از طلاق و فروپاشی یک خانواده می‌شدند اما امروزه کم‌تر شاهد این امر هستیم و دلیل آن‌را شاید بتوان ریخته شدن قبح طلاق دانست.

طلاق بر فرد و جامعه اثرات منفی جبران‌ناپذیری می‌گذارد و انواع مختلفی دارد و عوامل متعددی بر شکل‌گیری این آسیب اجتماعی مؤثر است، به جرأت می‌توان گفت بزرگ‌ترین ضربه طلاق را بچه‌های طلاق می‌خورند چرا که از داشتن خانواده محروم می‌شوند، با توجه به این‌که خانواده به‌عنوان مهم‌ترین عنصر برای پرورش فرد در ادوار مختلف زندگی محسوب می‌شود، بر این اساس شخصیت فرد از دوران تولد، جوانی تا زمان ازدواج که فرد مستقل می‌شود و تشکیل زندگی می‌دهد در خانواده شکل می‌گیرد که متأسفانه این مسأله برای فرزندان طلاق اتفاق نمی‌افتد و خلأ عاطفی ناشی از کمبود یکی از والدین در زندگی این افراد به وضوح مشاهده می‌شود.

حال در نظر بگیرید فردی را که در دوران کودکی با طلاق والدین مواجه می‌شود از محبت پدر یا مادر خود محروم شده و کمبود محبت از سوی یکی از والدین را احساس می‌کند، در نتیجه او برای جبران این کمبود محبت به جامعه یا دوستانی پناه می‌برد که در این مسیر آسیبهای به فرد وارد می‌شود.

بر اساس آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، میزان طلاق هرساله در حال افزایش است به نحوی‌که تهران رتبه نخست و ایلام کم‌ترین رتبه طلاق در کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

مجید ‌ابهری جامعه‌شناس و رفتارشناس؛ درباره واکاوی علل طلاق و افزایش روز افزون تعداد آن گفت: افزایش آمار طلاق دارای دو گروه علل محیطی و رفتاری مختلف است.

اعتیاد، گرانی، تورم، بیکاری و عدم تفاهم جنسی از جمله عوامل محیطی مؤثر بر معضل طلاق هستند و گروه دوم، علل رفتاری است که شامل عدم گزینش مناسب، کوتاه بودن مدت آشنایی قبل از ازدواج، دخالتهای اطرافیان، ضعف مهارتهای زندگی، عدم مراجعه به مشاور، اختلاف سنی، اختلافات فرهنگی می‌شود که با توجه به این عوامل شاهد افزایش آمار طلاق در کشور هستیم که بر این اساس در تهران از هر 3 ازدواج و در شهرستانها از هر 5 ازدواج یک مورد به طلاق منجر می‌شود.

این استاد دانشگاه گفت: آسیبها و عوارض طلاق در مرحله اول متوجه زن و شوهر بوده و کودکان قربانیان اصلی طلاق محسوب می‌شوند، به‌طوری‌که 65 درصد نوجوانان و جوانان بزه‌کار فرزندان طلاق هستند، و می‌توان از جمله آسیبها و عوارض ناشی از این پدیده اجتماعی به وجود بیوه‌های جوان، ازدواجهای مخفی، روابط فرا زناشویی در جامعه اشاره کرد.

وی راهکار مناسب برای پیشگیری از طلاق را آموزش مهارت همسر گزینی مناسب و مشاوره قبل از ازدواج، حمایتهای فرهنگی و مالی از جوانان در ابتدای زندگی دانست و گفت: آموزش مدیریت جنسی می‌تواند تا اندازه چشم‌گیری آمار طلاق را کاهش دهد.

ابهری در پایان گفت: امروزه بیشتر طلاقها از نوع عاطفی و توافقی است و دلیل آن رضایت طرفین به جدایی برای تسریع در جداشدن است، البته ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که طلاق توافقی به دلیل سهولت در جداشدن، مورد استقبال مردم قرار گرفته و برخی افراد سودجو در این میان با تبلیغات فراوان تنور این نوع طلاق را گرم نگه داشته‌اند.

منبع: باشگاه خبرنگاران


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۲۵۶
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *