نکاتی چند از حقوق تجارت
نکاتی چند از حقوق تجارت
نکاتی چند از حقوق تجارت
نکته ۱: مسؤولیت انفرادی یا تضامنی مدیران: در صورت ورشکستگی شرکت (موضوع ماده ۱۴۳) و در صورتی است که در اثر تخلفات مدیران، شرکت دچار ورشکستگی شود یا دارایی شرکت برای پرداخت قروض آن کافی نباشد.
نکته ۲: مسؤولیت اشتراکی تا زمانی است که شرکت ورشکست نشده یا دارایی آن برای پرداخت قروضش کافی باشد. در غیر این صورت مسؤولیت تضامنی است.
نکته ۳: در خصوص طرح دعوای حقوقی علیه مدیران یا مدیرعامل، عدهای از سهامداران که حداقل یکپنجم (۲۰%) سهام شرکت را دارا میباشند٬ میتوانند به نام شرکت یا از طرف شرکت و به هزینهی خود علیه رئیس یا تمام اعضای هیأت مدیره اقامه دعوی نمایند و درصورتیکه در دعوی پیروز شوند خواندگان دعوی به جبران خسارت و پرداخت هزینههای دادرسی محکومشده و هزینهی طرح دعوی از مبلغ محکومبه به اقامه کنندگان پرداخت میشود.
نکته ۴: در خصوص طرح دعوی کیفری محدودیتی ازنظر اقامه کنندگان دعوی وجود ندارد.
نکته ۵: معاملات مدیران با شرکت مشمول کنترل است که به دودسته تقسیم میشوند:
۱. معاملاتی که مطلقاً باطل است (موضوع ماده ۱۳۲ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت).
۲. معاملاتی که قابلابطال هستند (موضوع مواد ۱۲۹ تا ۱۳۱ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت).
نکته ۶: انتخاب اولین بازرسان شرکت با مجمع عمومی مؤسس و در سهامی خاص در صورت عدم تشکیل مجمع فوق، طبق صورتجلسه ماده ۲۰ است.
نکته ۷: انتخاب و عزل بازرسان بعدی با مجمع عمومی عادی خواهد بود، تعیین حقالزحمهی بازرسان با مجمع عمومی عادی است.
ن
کته ۸: تعداد بازرسان میتواند واحد یا متعدد باشد. بازرسان سالانه انتخاب میشوند و انتخاب مجدد آنان بلامانع است. انتخاب بازرس علیالبدل، اجباری است.
نکته ۹: مرجع عزل بازرسان مجمع عمومی عادی است بهشرط آنکه جانشین آنها را نیز انتخاب نماید.
نکته ۱۰: محجورین و افرادی که بهواسطهی جرایم مذکور در ماده ۱۱۱ از حقوق اجتماعی محروم شدهاند را نمیتوان به سمت بازرسی منصوب کرد.
منبع: مطالب حقوقی
بازدید: ۶۰