اصلاح اساسنامه و آیین دادرسی دیوان بین المللی کیفری

دسته: رویداد حقوقی
بدون دیدگاه
دوشنبه - ۱ آذر ۱۳۹۵


اصلاح اساسنامه و آیین دادرسی دیوان بین المللی کیفری

در مجمع کشورهای عضو lCC در حال انجام است

اصلاح اساسنامه و آیین دادرسی دیوان بین المللی کیفری

پانزدهمین اجلاس مجمع کشورهای عضو دیوان بینالمللی کیفری (lCC) با حضور نمایندگان کشورهای پیوسته به اساسنامه رم و اعضای ناظر در شهر لاهه هلند در حال برگزاری است.

%d8%a8%d8%b1%da%af%d8%b2%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d9%be%d8%a7%d9%86%d8%b2%d8%af%d9%87%d9%85%db%8c%d9%86-%d8%a7%d8%ac%d9%84%d8%a7%d8%b3-%d8%a8%d8%a7-%d8%ad%d8%b6%d9%88%d8%b1-%d9%82%d8%a7%d8%b6%db%8c-%d8%b3

هیأت جمهوری اسلامی ایران دراین نشست به سرپرستی مدیرکل حقوقی بین‌المللی وزارت امور خارجه کشورمان شرکت کرده است.

مدیرکل حقوقی بین‌المللی وزارت امور خارجه کشورمان طی سخنانی دراین اجلاس با اشاره به خروج برخی کشورهای آفریقایی از دیوان بین‌المللی کیفری تأکید کرد: این تصمیم نشانگر نارضایتی این کشورها از برخی اقدامات و رفتار دیوان است و دیوان باید دلایل آن را موردبررسی جدی قرار داده و به ابراز نگرانی این کشورها در مورد مصونیت دولتها و سران توجه کند.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اهمیت اعمال صلاحیت نسبت به جرم تجاوز خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران ضمن مشارکت فعال در اجلاس کامپالا همواره حامی گسترش صلاحیت دیوان نسبت به این جرم بین‌المللی بوده و ضمن استقبال از این پیشرفت امیدوار است هرچه زودتر این صلاحیت بدون هیچ محدودیت و یا ملاحظاتی اعمال شود و دیوان باید درزمینهٔ تحقیق و رسیدگی به جرم تجاوز نظامی از اتخاذ مواضع سیاسی و سایر ملاحظات خودداری کند.

در نشست مجمع کشورهای عضو دیوان بین‌المللی کیفری (lCC) که تا تاریخ 4 آذرماه سال جاری ادامه خواهد داشت، کشورها و نهادهای شرکت‌کننده اصلاح موادی از اساسنامه و برخی مقررات آیین دادرسی دیوان، بودجه و گزارش فعالیت در سال گذشته و آینده و برخی پیشرفتها و چالشهای پیش روی دیوان مزبور را موردبحث و بررسی قرار خواهند داد.

رسیدن به حدنصاب کشورهای تصویب‌کننده اصلاحیه‌های اجلاس 2010 کامپالا و درنتیجه فراهم شدن زمینه اعمال صلاحیت دیوان نسبت به جرم تجاوز نظامی در سال آتی میلادی و رویکردهای جدید نسبت به جرایم خاص از مهم‌ترین دستاوردها و تصمیم به خروج برخی کشورهای آفریقایی از دیوان ازجمله چالشهای پیش روی دیوان بوده است که در بیانیه کشورهای مختلف عضو موردتوجه قرارگرفته است. جمهوری اسلامی ایران با توجه به امضای سند اساسنامه رم مربوط به تأسیس دیوان و عدم تصویب آن، دراین اجلاس به‌عنوان ناظر شرکت کرده است.

منبع: ایسنا


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۶۸
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *