ازدواج با زن مطلقه

دسته: حقوق همگانی
بدون دیدگاه
شنبه - ۳ مهر ۱۳۹۵


ازدواج با زن مطلقه

ازدواج با زن مطلقه

Bridal wedding bouquet lying on the hassock during the marriage ceremony

برخلاف باورهای نادرست عمومی همان‌طور که مرد پس از فوت همسرش یا جدایی زندگی مشترک حق دارد با دیگری ازدواج کند برابر شرع و قانون مدنی، زن نیز از چنین حقی برخوردار است ولی در عمل می‌بینیم که به‌واسطه وجود برخی سنتهای غلط و یا برداشتهای نادرست از قوانین شرعی زنان ایرانی از تشکیل مجدد خانواده پرهیز می‌کنند حال‌آنکه همانند مرد زن نیز، با رعایت شرایط خاص پس از فوت همسر یا طلاق حق دارد مجدداً ازدواج کند.

اما برای ازدواج مجدد با زن مطلقه توجه به نکات زیر ضروری است:
زن مطلقه باید بعد از طلاق عده نگه‌داشته باشد یعنی مدتی را که قانون برای او مقرر کرده و تا پایان آن مدت نمی‌تواند شوهر دیگری اختیار کند. عده طلاق سه طهر است مگر اینکه زن به اقتضای سن عادت زنانگی نبیند که دراین صورت عده او سه ماه است و اگر زن حامله باشد این عده تا زمان وضع حمل است. عده برای زنی که شوهر او فوت کرده است 4 ماه و 10 روز است مگر در صورت حاملگی زن که دراین صورت عده تا موقع وضع حمل است البته به‌شرط آنکه فاصله بین فوت شوهر و وضع حمل از 4 ماه و 10 روز بیشتر باشد و الا مدت عده همان 4 ماه و 10 روز است.
زنی که بین او و شوهرش نزدیکی واقع نشده و نیز زن یائسه عده طلاق ندارد ولی عده وفات دارد یعنی در صورت فوت شوهر باید برابر بند بالا عده نگه‌داشته باشد.
پرسش: ممکن است زنی پس از صدور حکم طلاق و نگه‌داشتن عده با دیگری ازدواج کند اما پس از ازدواج بنا به دلایلی برای مثال نقض حکم طلاق از سوی دادگاه حکم طلاق او دچار اشکال شود حال این سؤال پیش می‌آید که رابطه او با همسر دوم چگونه
خواهد بود؟
پاسخ: برای پاسخ به این پرسش فرض کنیم دادگاه با دادخواست زن حکم طلاق صادر می‌کند و این حکم به مرحله اجرا درمی‌آید و پس از اتمام عده طلاق زن اقدام به ازدواج می‌کند و به دنبال آن به هر عنوان رأی صادره در مورد طلاق نقض می‌شود دراین حالت برابر شرع و قانون عقد نکاح دوم باطل است و در صورت نزدیکی بین زن و شوهر دوم حرمت ابدی به وجود می‌آید و در صورت عدم نزدیکی صرفاً ازدواج آنان باطل خواهد شد ولی می‌توانند دوباره ازدواج کنند.
عده برای زنی که شوهر او فوت کرده است 4 ماه و 10 روز است مگر در صورت حاملگی زن که دراین صورت عده تا موقع وضع حمل است البته به‌شرط آنکه فاصله بین فوت شوهر و وضع حمل از 4 ماه و 10 روز بیشتر باشد و الا مدت عده همان 4 ماه و 10 روز است
باید دانست که این حکم هم در موردی است که شوهر دوم با علم و اطلاع از نادرست بودن حکم طلاق با این زن ازدواج‌کرده باشد و یا اینکه بدون اطلاع از نادرست بودن حکم طلاق آن زن را به عقد خود درآورده باشد. البته اگر مرد با علم و اطلاع از نادرست بودن حکم طلاق با زن ازدواج کند علاوه بر بطلان عقد، آن زن بر او حرام دائمی است چه با او نزدیکی کرده باشد و چه نزدیکی نکرده باشد اما اگر به موضوع واقف نبوده و از روی جهل با او ازدواج‌کرده باشد در صورت عدم وقوع نزدیکی آن زن بر او حرام نخواهد بود.
پرسش: زن‌وشوهری که با طلاق از یکدیگر جداشده‌اند آیا می‌توانند دوباره باهم ازدواج کنند؟
پاسخ: بله می‌توانند اما زنی که 3 مرتبه متوالی همسر یک نفر بوده و از او طلاق گرفته بر آن مرد حرام می‌شود مگر اینکه به عقد دائم و همسری مرد دیگری درآید و پس از وقوع نزدیکی با او به علت طلاق، یا فسخ یا فوت بین آنان جدایی حاصل شود.
اخذشده: تبیان
منبع: حقوق ایران


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۴۰
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *