ششماه تا یکسال از شکایت تا صدور حکم
ششماه تا یکسال از شکایت تا صدور حکم
اظهارات رئیس دادگاه کیفری یک استان تهران راجع به فرایند طولانی رسیدگی:
ششماه تا یکسال از شکایت تا صدور حکم
تا دو سال صدور رأی در تجدید نظر
محسن افتخاری رئیس دادگاه کیفری یک استان تهران در خصوص قانون جدید آئین دادرسی کیفری اظهار داشت: این قانون نقاط مثبتی دارد اما متأسفانه زیرساختهای لازم برای اجرا فراهم نیست.
وی بابیان اینکه اگر امکان اجرا فراهم باشد میتوانیم از نقاط قوت این قانون بهخوبی استفاده کنیم، گفت: در قانون جدید عنوانشده بود در یکسری جرایمی که در دادگاه کیفری دو رسیدگی و پرونده آنها به تجدیدنظر ارسال میشود باید وقت رسیدگی تعیین شود.
رئیس دادگاه کیفری یک استان تهران افزود: این موضوع در قانون قبلی محدود بود اما الآن گسترش پیداکرده است. دادرسی مجدد خوب است اما آیا در تجدیدنظر امکان رسیدگی به این پروندهها وجود دارد و آیا عده وعُده و امکانات لازم وجود دارد؟
افتخاری تصریح کرد: به همین خاطر است که پروندههایی در تجدیدنظر متراکم میشود و فرآیند رسیدگیها یکتا دو سال زمان میبرد.
وی ادامه داد: کسی که امروز شکایتی را مطرح میکند تا زمانی که پروندهاش به دادگاه کیفری برسد و حکم بگیرد 6 ماه تا یک سال زمان میبرد، وقتی پرونده به تجدیدنظر برود دو سال هم آنجا معطلی دارد و شاکی ترجیح میدهد با این اوصاف قید همهچیز را بزند. رئیس دادگاه کیفری یک استان تهران بابیان اینکه بحث کاهش قضات در دادگاههای با تعدد قاضی اصلاً مقوله خوبی نیست، تأکید کرد: پیشنهاد ما این است که دستگاه قضایی قضات باتجربه را به هر نحوی پس از اتمام کار نگه دارد.
افتخاری تصریح کرد: البته منظور ما این نیست که از قضات باتجربه در محاکم و در اجرای حکم استفاده کند بلکه باید از تجربه آنها در جهت آموزش قضات جوان استفاده کرد. وی خاطرنشان کرد: تقریباً برای این موضوع بههیچعنوان در دستگاه قضایی راهکار مناسبی دیده نشده، ما قضات باتجربهای را داشتیم که طی سالهای اخیر از تشکیلات قضایی رفتهاند و ما از نعمت حضورشان محروم بودیم.
رئیس دادگاه کیفری یک استان تهران در پایان گفت: نباید از یک قاضی که 40 سال کار قضایی انجام داده توقع داشته باشیم قلم بزند و حکم صادر کند بلکه باید از آنها در جهت آموزش نیروهای جدید استفاده کند.
منبع: فارس