کارشناسان حقوق می‌گویند:
دولت انگلیــس در جریـان مذاکره با اتحـادیه اروپـا 
می‌تواند از «برگزیت» صرف نظر کند


دسته: حقوق در سایر جوامع
بدون دیدگاه
چهارشنبه - ۶ مرداد ۱۳۹۵


کارشناسان حقوق می‌گویند:
دولت انگلیــس در جریـان مذاکره با اتحـادیه اروپـا 
می‌تواند از «برگزیت» صرف نظر کند


کارشناسان حقوق می‌گویند:
دولت انگلیــس در جریـان مذاکره با اتحـادیه اروپـا 
می‌تواند از «برگزیت» صرف نظر کند


 شماری از حقوقدانان انگلیسی می‌گویند حتی در صورت فعال شدن ماده 50 پیمان لیسبون، دولت انگلیس همچنان می‌تواند در جریان مذاکرات خروج از اتحادیه اروپا، از برگزیت صرف نظر کند.

نشریه ایندیپندنت روز یکشنبه در گزارشی نوشت: ‘چارلز استرتن’، یک کارشناس حقوقی انگلیسی اظهار داشت اعضاء اتحادیه اروپا نیز پیش از پایان مهلت دو ساله تعیین شده در ماده 50 پیمان لیسبون برای مذاکرات خروج، می‌توانند از نظرشان در خصوص خروج انگلیس از این اتحادیه صرف نظر کنند.
این نشریه خبری به نقل از وی افزود: ‘اگر کارشناسیهای من درست باشد، انگلیس در جریان مذاکرات با اتحادیه اروپا دست برتر را دارد. 
ایندیپندنت اضافه کرد: یک موسسه حقوقی دیگر نیز ضمن طرح همین مساله از دولت انگلیس خواسته است تا پیش از فعال شدن ماده 50 پیمان لیسبون، در این راستا روشنگری کند.
نشریه یاد شده افزود:
این در حالی است که کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر این باور هستند که بر اساس پیمان لیسبون، چنانچه انگلیس بخواهد در جریان مذاکرات، از خروج از اتحادیه اروپا صرف نظر کند، بایستی توافق تمام اعضاء را کسب کند.
پیشتر نیز یک‌هزار تن از وکلای انگلیسی در نامه ای به دیوید کامرون نخست وزیر پیشین انگلیس عنوان کردند که رای اکثریت مردم این کشور به خروج از اتحادیه اروپا در همه پرسی 23 ژوئن ( سوم تیرماه ) صرفا جنبه مشورتی داشته است و برای دولت الزام آور نیست.
وکلای انگلیسی در این نامه اظهار داشتند:
دولت انگلیس پیش از هر اقدامی برای خروج از اتحادیه اروپا، بایستی کمیته ای مستقل را به منظور بررسی ابعاد و پیامدهای برگزیت تشکیل و نمایندگان مجلس عوام را از یافته های این کمیته مطلع سازد.
در این نامه آمده است: مردم اسکاتلند و ایرلند شمالی نیز به عنوان اجزاء تشکیل دهنده بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا رای مثبت ندادند.
وکلای انگلیسی تصریح کردند: اینها مسائلی است که پیش از آنکه نمایندگان مجلس عوام به فعال سازی ماده 50 قانون لیسبون، ناظر بر خروج انگلیس از اتحادیه اروپا رای دهند بایستی مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
با این حال «ترزا می» در جریان اولین سخنرانی اش به عنوان نخست وزیر انگلیس اظهار داشت:
برگزیت معنایش برگزیت است و ما درصدد برنامه ریزی برای اجرای موفقیت آمیز آن هستیم.
وی همچنین تأکید کرد هیچ تلاشی برای باقی ماندن این کشور در اتحادیه اروپا یا برگزاری همه پرسی مجدد مطرح 
نیست.
«دیوید دیویس» وزیر برگزیت انگلیس نیز یکشنبه گذشته در گفت وگو با شبکه اسکای نیوز اعلام کرد که دولت این کشور از اوایل سال 2017 میلادی ماده 50 پیمان لیسبون که ناظر بر خروج اعضای اتحادیه اروپا از این اتحادیه است، را فعال خواهد کرد.
وی همچنین اظهار داشت که به احتمال قوی کشورش تا پایان سال 2018 میلادی رسما از اتحادیه اروپا خارج خواهد شد.
منبع: ایرنا

نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۵۳
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *