چرا خودکشی؟
چرا خودکشی؟
چرا خودکشی؟
خودکشی یک ناهنجاری اجتماعی است و مدتی است که اخبار ناگواری مبنی بر خودکشی افراد به گوش می رسد از این میان خبر خودکشی در قشر دانشجو نگران کنندهتر است چرا که این قشر با توجه به سواد و علمی که دارند مورد توجه سایر اقشار هستند و اگر هم بدانیم که خودکشی هم واگیر دارد خطر این ماجرا بیشتر نمود پیدا می کند.
دکتر سعید مدنی، مددکار و محقق مسائل اجتماعی معتقد به وجود سه نوع خودکشی است.
یک نوع خودکشی «خودخواهانه» که در آن فرد در یک نوع فردگرایی افراطی قرار گرفته و پیوستگیاش با جامعه قطع میشود.
دوم خودکشی «دیگرخواهانه» که در آن فرد آنقدر درگیر جامعهی پیرامون خود میشود که فردیت خود را از دست میدهد.
وی نوع سوم خودکشی را رایجترین نوع در جامعه ایران میداند و در توضیح آن چنین میگوید: شق سوم هم که به نظر من بیشتر در جامعهی ایران مصداق دارد و در این خودکشیهای موجود هم به شکل جدیتری میشود بر این پایه آن را تحلیل کرد، خودکشی ناشی از بیهنجاری یا خودکشی آنومیک است که درواقع حاصل یک بحران نظم اجتماعی در درون جامعه و بروز بحرانهای متعدد، مثل بحرانهای خانوادگی، اقتصادی و همینطور بحرانهای اجتماعی است که فرد را میبرد به سمت تلاش برای کاهش دادن رنجهای خودش.
بنا به نظر رسمی مشاور وزیر علوم در مصاحبه با خبرگزاریهای دولتی ایران، خودکشی دومین علت اصلی مرگ در بین دانشجویان ایرانی است.
ازآنجاکه در کشور ایران ورود به دانشگاه یکی از سختترین مراحل زندگی یک جوان است، بسیاری از کارشناسان بر این نظرند که با گذشتن از این سد، بسیاری از مشکلات جوانان حداقل در ارتباط با برنامهی آیندهشان حل میشود. حال این پرسش مطرح میشود که چرا جوانانی که این سد را با موفقیت پشت سر میگذارند دست به خودکشی میزنند؟
کمتر کسی توقع دارد از پیچوخم راهروهای دانشگاهها که محمل علم و فرهنگ است، اخباری مانند نزاع، درگیری، خودکشی و اخباری ازایندست منتشر شود. شنیدن خبر حداقل سه مورد خودکشی و چند نزاع از میان جامعه دانشگاهی از ابتداییترین روزهای سال گذشته شاید زنگ هشداری بود که مسئولین باید آن را جدیتر میگرفتند!
معاون دانشجویی فرهنگی وزیر بهداشت اردیبهشتماه سال گذشته در نشست خبری خود آب پاکی را روی دست همه ریخت و صراحتاً اعلام کرد طبق آماری که از افسردگی دانشجویان تهیه شده، افسردگی در میان دانشجویان افزایش پیدا کرده و خودکشی در اوج افسردگی روند افزایشی داشته است. دکتر فراهانی همچنین اظهار کرده بود باوجوداینکه آمارهای موجود از خودکشی دانشجویان مستند نیست، اما میتوان گفت خودکشی دانشجویان علوم پزشکی در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ افزایش داشته است.
این درحالیست که رییس مرکز مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم با اشاره به نتایج بررسی کارنامه سلامت در سال ۹۳ اعلام کرده بود در سال ۹۳ نزدیک به ۸۰ درصد دانشجویان سالم هستند!
بنا به گفته ریاست حراست کل وزارت علوم، از هر ۲۸ مورد خودکشی دانشجویی در ایران، ۷ مورد مربوط به پسران و ۲۱ مورد مربوط به دختران است. این در حالی است که طبق آماری که سال گذشته سرپرست اداره کل سلامت روان وزارت بهداشت ارائه کرد، سالانه در ایران به ازای هر صدهزار نفر جمعیت، شش نفر اقدام به خودکشی میکنند یعنی در سال، ۴۲۰۰ نفر در ایران دست به خودکشی میزنند.
شاید قطار کردن این آمار و ارقامها کار به نظر سادهای برسد اما خوب است بدانید که کدام دانشگاهها حداقل در پایتخت نقطه زوم خبرگزاریها و رسانهها برای خبر خودکشی بودند نکته قابلتأمل برای جامعه بهخصوص جامعه علمی کشور کاهش روند این ناهنجاریها در دانشگاهها برای سال ۹۵ است چراکه در غیر این صورت کسی نمیتواند تصویر آینده دانشگاهها را با افزایش چنین اتفاقاتی تصور کند…
اردیبهشت ۹۴/ دانشگاه تهران
مهدی مزروعی سبدانی دانشجوی ترم هشت دانشگاه تهران، ورودی سال ۱۳۸۷ و ساکن تهران که با پریدن از روی پل مدیریت دست به خودکشی زد.
احمدرضا خضری مدیرکل روابط عمومی دانشگاه تهران با بیان اینکه اقدام به خودکشی این دانشجو خارج از دانشگاه صورت گرفته اظهار داشت: بررسیهای فعلی نشان میدهد که این فرد دارای مشکلات خانوادگی و روحی بوده و دست به خودکشی زده است.
مهر ۹۴/ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
مرحوم «احسان کریمی» انترن بیمارستان لقمان بود که به دنبال حادثهای در حوالی محل خدمت خود درگذشت. روز یکشنبه ۲۶ مهرماه حوالی ساعت ده و نیم صبح یک مورد حادثه سقوط از ساختمان نیمهکاره در حوالی بیمارستان لقمان تهران به اورژانس و سپس نیروی انتظامی اطلاع داده میشود.
مصدوم حادثه با هویت احسان کریمی که خود انترن بیمارستان لقمان بوده است، بلافاصله توسط اورژانس به بیمارستان مذکور منتقل میشود اما متأسفانه به دلیل شدت مصدومیت و جراحات وارده جان خود را از دست میدهد. بررسیهای اولیه پلیس در صحنه حادثه و شواهد و قرائن موجود فرضیه اولیهای را مبنی بر اقدام به خودکشی مطرح کرده است اما علت دقیق حادثه همچنان از سوی پلیس، پزشکی قانونی و سایر مراجع ذیصلاح در حال بررسی است.
آذرماه ۹۴/ دانشگاه خواجه نصیر
یک خودکشی ناموفق که دانشجویی که با خوردن قرص اقدام به خودکشی کرد و وضعیت بهتری پیدا میکند و به خانوادهاش تحویل داده میشود و خودکشی دوم مربوط به دانشجوی ارشد رشته مکاترونیک بود که دوستانش جسد غرق در خونش را در دستشویی خوابگاه پیدا میکنند.
احمد بنی احمدی، مدیر روابط عمومی دانشگاه خواجه نصیر در خصوص خودکشی دوم به خبرنگار خبرگزاری دانشجو میگوید: این دانشجوی پسر که متولد سال ۷۰ و از ورودیهای سال ۹۴ دانشگاه خواجه نصیر بود درواقع سه ماه میشد که وارد این دانشگاه شده بود و در مقطع ارشد رشته مکاترونیک
تحصیل میکرد.
وی ادامه میدهد: این دانشجو در اتاق خوابگاه خود و در حمام اقدام به خودکشی کرده است و زمان خودکشی آن را بامداد اعلام کردهاند که دوستانش صبح زود متوجه این اتفاق شدند متأسفانه دیروز یکی از رسانهها با درج خبر خودکشی دانشجوی خواجه نصیر این ادعا را کرده بود که با یکی از همکلاسیهای این دانشجو مصاحبه کرده و متوجه شدهاند او از قبل سابقه افسردگی و چندین مورد خودکشی را داشته است. اصلاً مصاحبهای با هیچ دانشجویی انجام نشده است و تحقیقات پلیس همچنان ادامه دارد و علت نامعلوم است.
اسفند ۹۴/ دانشگاه خوارزمی
«م.پ» دانشجوی رشته جامعهشناسی ارشد ورودی سال ۹۳ بود که ظاهراً به علت مسائل و مشکلات عاطفی، خودکشی کرده است درحالیکه دانشجویان، حدود ساعت ۷ صبح از این ماجرا خبردار شدند به نظر میرسد که وی خود را ساعت ۴ صبح به دار آویخته است.
بر اساس گفته دانشجویان، “م.پ ” دانشجوی اهل تبریز دانشگاه خوارزمی با ملحفه خود را از نردههای پشت خوابگاه آویزان کرده و درحالیکه دستانش باز بوده خودکشی کرده است.
دانشجویان حاضر در صحنه حادثه از صحبتهای مأمورین نیروی انتظامی متوجه شدند که از ساعت ۲۴ الی ۴ صبح، ۲۲ تماس مشکوک به تلفن همراه این دانشجو شده است که در جای خود بسیار تعجببرانگیز است.
منبع: خبرگزاری دانشجو
بازدید: ۳۳