ظرفیت بورس داخل برای سال تحصیلی آینده اعلام شد
ظرفیت بورس داخل برای سال تحصیلی آینده اعلام شد
از سوی رئیس سازمان امور دانشجویان:
ظرفیت بورس داخل برای سال تحصیلی آینده اعلام شد
رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به ظرفیت بورسیه داخل و خارج گفت: ظرفیت بورسیه داخل هنوز جمعبندی نشده، ولی پیشبینی میشود امسال ۲۰۰ الی ۳۰۰ نفر بورسیه داخل شوند.
مجتبی صدیقی گفت: با توسعه تحصیلات تکمیلی در کشور و وفور فارغالتحصیلان دکتری، نیاز به بورسیه مانند گذشته نیست.
وی ادامه داد: درگذشته فارغالتحصیلان دکتری کم بود و نیاز داشتیم که سرمایهگذاری در این بخش داشته باشیم، بنابراین جمعیت بیشتری در حوزه بورس میدیدیم اما طی دو سه سال گذشته، تعداد موردنیاز به بورسیه کاهش یافت.
رئیس سازمان امور دانشجویان در خصوص اینکه آیا درخواست بورسیه هم کاهشیافته یا نه افزود: درخواستها کاهش نیافته است، چون دانشجویان دکتری معمولاً تمایل دارند از بورسیه استفاده کنند این در حالی است که دانشگاهها ترجیح میدهند، از فارغالتحصیلان دکتری استفاده کنند.
وی ادامه داد: بهطور مثال اگر اکنون دانشگاههای تهران و یا مراکز استانها اعلام کنند به ۱۰ عضو هیات علمی نیاز دارند، ممکن است ۵۰۰ پرونده برای اعلام نیاز مراجعه میکنند. صدیقی افزود: اما چون دانشگاههای شهرستان، ممکن است مانند دانشگاههای تهران و مراکز استانها متقاضی جذب نداشته باشند و از سوی دیگر رشتههای نو و بینرشتهای هنوز نیاز به سرمایهگذاری دارند، جذب بورسیه دنبال میشود.
وی با اشاره به بورسیه خارج نیز گفت: برای بورس خارج، همه دانشجویان متقاضی باید در آزمون شرکت کنند، سال گذشته آزمون آن با آزمون دکتری برگزار شد و ۲۰۰ سهمیه بورس با توجه به اعلام نیاز دانشگاهها تعیین شد همچنین با این اعلام نیاز دانشگاهها مشخص شد که در چه رشتههایی نیاز به بورس داریم. رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه این رشتهها عمدتاً متناسب با نقشه جامع علمی کشور هستند، افزود:
بعد از مشخص شدن رشتههای موردنیاز دانشگاهها برای بورسیه، رشتههای مذکور در دفترچه کنکور ثبت شد و دانشجویان متقاضی در آزمون آن شرکت کردند. وی ادامه داد: سپس همزمان با دانشجویان دکتری داخل، مصاحبه دانشجویان بورسیه خارج در دانشگاههایی که اعلام نیاز کرده بودند، صورت گرفت.
نتایج همزمان با دانشجویان دکتری داخل به ما اعلام میشود.
صدیقی گفت: پذیرش با هماهنگی دانشگاه محل خدمت دانشجو خواهد بود و سند وثیقه را نیز همان دانشگاه محل خدمت از دانشجو اخذ کرده و کنترل تحصیل دانشجو در حین تحصیل در خارج کشور نیز با دانشگاه محل خدمت است، دانشجو بعد از تحصیل به همان دانشگاه بازخواهد گشت. وی درباره بورسیه داخل نیز گفت: عمدتاً دانشگاههای شهرستان و مؤسسات غیرانتفاعی نیاز به بورسیه داخل دارند، بنابراین نیازهای خود را به مرکز نظارت ارزیابی وزارت علوم اعلام میکنند، سپس این مرکز نیز بر اساس جمعیت دانشجویی دکتری، نیاز این دانشگاهها و مؤسسات غیرانتفاعی را بررسی کرده و آن را به سازمان امور دانشجویان اعلام میکند، سپس دانشجویان متقاضی وارد سایت مرکز جذب وزارت علوم شده و بورس داخل را انتخاب میکنند.
صدیقی ادامه داد: درواقع دانشجویان دکتری داخل خود در آزمون پذیرفته شده، پرونده بورس تشکیل داده و مقرری دریافت میکنند و بعد از تحصیل در آن دانشگاهی که مشخص شده و متقاضی است، مشغول کار میشوند. وی ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت بورسیه داخل جمعبندی نشده، ولی سال ۹۳ حدود ۲۰۰ نفر و سال گذشته ۱۰۰ نفر بورسیه داخل داشتیم، البته مشکل خاصی از نظر تعداد نداریم و به دانشگاهها اعلام کردهایم تا دانشگاهها، بهویژه دانشگاههای شهرستانی نیاز خود را به مراکز برای جمعبندی اعلام کنند. رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: پیشبینی میکنیم حدود ۲۰۰ الی ۳۰۰ نفر بورس داخل شوند.
منبع: مهر
بازدید: ۲۲۸