حذف ماده مرتبط با ساماندهی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بهمنظور تامین نظر شورای نگهبان
حذف ماده مرتبط با ساماندهی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بهمنظور تامین نظر شورای نگهبان
حذف ماده مرتبط با ساماندهی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بهمنظور تامین نظر شورای نگهبان
نمایندگان خانه ملت بهمنظور تامین نظر شورای نگهبان، ماده مرتبط با ساماندهی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در لایحه احکام دائمی برنامههای توسعهای کشور را حذف کردند.
نمایندگان در نشست علنی در (چهارشنبه 5 آبان) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی اصلاح لایحه احکام دائمی برنامه های توسعه ای کشور اعاده شده از شورای نگهبان با اصلاح ماده الحاقی 61 این لایحه با 136 رأی موافق، 3 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 202 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
براساس ماده الحاقی 61 اصلاح شده لایحه مذکور؛ به منظور تأمین منابع لازم برای انجام هزینههای مدیریت سوخت مصرف شده و پسماندهای حاصل از فعالیت، برچینش و حوادث اضطراری در تأسیسات هستهای به سازمان انرژی اتمی (شرکت مادر تخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران) اجازه داده میشود با موافقت رئیس این سازمان تا معادل 4 درصد از درآمد حاصل از فروش برق نیروگاههای هستهای کشور را مستقیماً به حساب شرکت نزد خزانه داری کل کشور تحت عنوان حساب «اندوخته احتیاطی» که در قوانین بودجه سنواتی پیش بینی می شود منظور دارد، استفاده موقت از منابع حساب اندوخته احتیاطی به نحوی که در بودجه سنواتی معین می گردد، برای خرید اوراق مشارکت و صکوک اسلامی منتشر شده در کشور اعم از ریالی و ارزی بلامانع است و سود حاصل از خرید اوراق یادشده نیز مستقیماً به حساب «اندوخته احتیاطی» موضوع این ماده منظور میشود، مبالغ منظورشده به حساب اندوخته یادشده مشمول پرداخت مالیات بردرآمد و سود سهام یا سود سهم دولت نمیباشد و استفاده از منابع اندوخته احتیاطی با موافقت رئیس سازمان انرژی اتمی ایران منحصراً برای انجام هزینههای عملیات جاری و سرمایهای پیشبینیشده در این ماده مجاز میباشد و معادل هزینههای عملیات جاری انجامشده از مانده حساب «اندوخته احتیاطی» کسر میشود. آییننامه اجرایی این ماده به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور، سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت امور اقتصادی و دارایی به تصویب هیات وزیران می رسد.
گفتنی است نمایندگان در جریان بررسی لایحه مذکور، با حذف ماده الحاقی 60 نیز با 134 رأی موافق، 9 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 205 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند. ماده الحاقی 60 لایحه مذکور به موضوع ساماندهی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی جهت تحقق اهداف سند چشم انداز 20 ساله پرداخته شده بود.
منبع: وب سایت مجلس شورای اسلامی