تا پایان امسال روزانه 140 میلیون متر مکعب
به تولید گاز اضافه می‌شود


دسته: غیر حقوقی
بدون دیدگاه
سه شنبه - ۱۲ مرداد ۱۳۹۵


تا پایان امسال روزانه 140 میلیون متر مکعب
به تولید گاز اضافه می‌شود


روحانی:

تا پایان امسال روزانه 140 میلیون متر مکعب
به تولید گاز اضافه می‌شود

حجت اسلام و المسلمین حسن روحانی روز دوشنبه در همایش پنجاهمین سالگرد تأسیس شرکت ملی گاز ایران افزود: فازهای 18، 19، 20 و 21 پارس جنوبی به مدار خواهد آمد و امیدواریم تا پایان سال جاری روزانه حدود 140 میلیون متر مکعب گاز اضافه شود.
رییس جمهوری با بیان اینکه موضوع نفت و گاز همواره برای مردم جایگاه ویژه ای داشته است، گفت: مسئله نفت و گاز صرفا اقتصادی نیست و سرآغاز تولید آن در ایران کمی پس از پیروزی در انقلاب مشروطه همواره توام با سیاست بوده است.
روحانی با بیان اینکه نفت همواره در سیاست خارجی تاثیرگذار است، اظهار داشت: گاز هم در مرحله بعد وارد عمل شد و تاثیرات آن امروز از لحاظ انرژی پاک، حایز اهمیت بیشتری است.
وی مسئله گاز را عاملی برای ارتباطات با کشورهای مختلف بویژه همسایگان عنوان کرد و گفت: در دنیای امروز موضوع توسعه به انرژی اتصال دارد و در بخش انرژی از نفت و گاز دارای نقش اساسی است.
رییس دولت تدبیر و امید با تاکید بر اینکه قدرت هر کشور وابسته به خود اتکایی و خودکفایی در زمینه انرژی است به ویژه کشوری که بتواند به عنوان صادر کننده بزرگ نفت و گاز باشد، اظهار داشت: همواره چنین بوده که موضوع انرژی و نفت و گاز هم با قدرت، هم با توسعه و هم با سیاست سرو کار نزدیک داشته است. روحانی افزود: در ماجرای هسته ای دیدید هنگامی که می‌خواست تحریمهاآغاز شود و از دید آنها تاثیرگذار باشد بر صنعت نفت پا گذاشتند و شروع به محدود کردن صادرات نفت کردند؛ این به معنای آن است که صادرات نفت در قدرت اقتصاد کشور و زندگی مردم تاثیرگذار است.

وی ادامه داد: آنها تحریم هایی را دنبال می‌کردند که به شدت در زندگی و رفاه مردم تاثیرگذار باشد و از سوی دیگر شروع به جلوگیری واردات بنزین کردند.
رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه خود اتکایی کشور در زمینه نفت، فراورده های نفتی بویژه بنزین و گازوییل بسیار مهم است اضافه کرد: چند سال قبل هنگام زمستان وقتی به واردات گاز نیاز پیدا می‌کردیم از یک ماه مانده به زمستان اداهای خاص، برای قیمت تحویل و زمان از طرف کشور مقابل آغاز می‌شد. از همین رو استقلال یک کشور در ابعاد مختلف و خودکفایی در زمینه نیازمندی های اساسی مردم بویژه نفت و گاز بسیار 
اهمیت دارد.
روحانی تصریح کرد: اگرمی‌گوییم انقلاب اسلامی و باید انقلابی باشیم، استقلال در راس انقلاب است. انقلاب به معنای مستقل بودن، دست نیاز ما به سوی کسی دراز نبودن، با اراده خود تصمیم گرفتن؛ به رای مردم خود متکی بودن و فقط سر در برابر مردم خود فرود آوردن است.
رییس جمهوری ادامه داد: معنای انقلابی بودن این است؛ یعنی ملت آزاد دارای آزادی اندیشه و بیان و نقد و انتقاد.
روحانی گفت: امروزمی‌بینیم مردم در فضای مجازی، سلیقه، اراده، نظر، نقد و انتقاد خود را نسبت به دولت وبرنامه هایش ابرازمی‌کنند. زیبایی انقلاب و آزادی را امروز نه تنها در فضای حقیقی که در فضای مجازی هم به خوبی مشاهده می‌کنیم.
 اصرار دولت بر فیلتر نشدن شبکه های اجتماعی
روحانی اضافه کرد: به همین دلیل این دولت اصرار داشت شبکه های اجتماعی باز بماند و فشارهای بسیاری را تحمل کرد تا شبکه های باز آزاد با پهنای باند مناسب در اختیار ملت ایران باشد. این یکی از اقدامات بسیار مهم دولت یازدهم بود تا مردم بتوانند مطلع و نظاره گر باشند، نظر دهند، نقد کنند و نظرات خود را در کشور حاکم کنند.

وی تصریح کرد: یکی از مباحث قابل ملاحظه برای انقلابی و مستقل ماندن و خود اتکا بودن مسئله انرژی ونفت و گاز است که وزارت نفت بار سنگینی را بر دوش دارد و آمار و ارقامی که امروز اعلام شد، نشان می‌دهد مسیر تحول چگونه بوده است.
 تولید و مصرف گاز در سال 96 به 284 میلیارد متر مکعب می‌رسد
رییس دولت یازدهم ادامه داد: در سال پیروزی انقلاب اعلام شد تولید و مصرف گاز سالانه 2.5 میلیارد متر مکعب بوده است و برای سال 96 برآورد 284 میلیارد متر مکعب است. مقایسه این دو رقم نشان می‌دهد مسیر تحول در طول 37 – 38 سال گذشته چگونه بوده است؟
روحانی افزود: اینکه نشان داده شد جمعیت تحت پوشش گاز در سال 57 کمتر از یک درصد بود و امروز بیش از 90 درصد است و هدف گذاری در سال 96 نیز رسیدن به 95 درصد است که کار بسیار بزرگی است.
برای نخستین بار گفته شدن نگران قطعی گاز نباشید
وی با یادآوری هشدارهای شرکت گاز در زمستان مبنی بر احتمال قطع شدن گاز به دلیل افزایش مصرف، ادامه داد: اینکه برای نخستین بار به مردم گفته شد نگران قطعی گاز نباشید، بسیار مهم است. امنیت به مفهوم تیر وتفنگ نیست بلکه به معنای آسایش و آرامش مردم است. هنگامی که می‌گوییم در مصرف گاز دست ما باز است، تولید خوب است و نیروگاهها می‌توانند به جای سوخت مایع از گاز استفاده کنند، آرامشی در مردم ایجاد می‌شود. رییس جمهوری با اشاره به نگرانیهانسبت به هوای آلوده گفت: یکی از راههای مقابله با این موضوع این است که سوخت اغلب بنگاه های اقتصادی از مازوت و نفت به گاز تبدیل شود. اینکه مصرف سوخت مایع در نیروگاهها در سال 92، 43 درصد و سال گذشته به 18 درصد کاهش یافت وامسال نیز به 9 درصد می‌رسد به معنای آرامش و امنیت است و اینکه مردم احساس می‌کنند نیروگاهای نزدیک خانه و شهر آنها دیگر موجب الودگی نیستند.
روحانی تصریح کرد: انرژی پاک برای ما سلامت، امنیت و آرامش می‌آورد.
برجام برای ما عزت آورد
رییس جمهوری گفت: هنگام خرید گاز از کشوری وقتی احساس کند شما نیازمند و در فشار هستید به گونه ای دیگر با شما سخن می‌گوید اما هنگامی که ببیند نیازمند و در فشار نیستید شرایط متفاوت است. این همان فضاست که گوییم برجام ایجاد کرده است، هنگامی که تحریم بود عزت نبود، برجام برای ما عزت آورده است.
روحانی توضیح داد: در فضای تحریم هنگامی که می‌خواستیم کالایی خریداری کنیم ناچار به خرید یک یا دو کشور به هر قیمت، شرایط و کیفیتی بودیم اما پس از برجام به جای دو کشور در برابر دههاکشور دارای حق انتخاب هستیم و می‌توانیم بهترین و ارزان ترین و دارای ساده ترین شرایط را خریداری کنیم. وی افزود: برخی می‌گویند تفاوتی نمی کند عزت باشد یا نباشد اما ملت ما از روز نخست در انقلاب اسلامی به دنبال عزت و سربلندی بودند این آثار برجام است که نمی دانم برخی به آن چه می‌گویند.

رییس جمهوری ادامه داد: این که در فضای گذشته می‌گفتند بیش از یک میلیون بشکه نفت نفروشید؛ درآمد، تولید و نقش ما در بازار صادرات نفت محدود می‌شد، یک مقوله است اما مقوله دیگر این است که یک قدرت بایستد و بگوید اجازه نمی دهم بیش از یک میلیون بشکه نفت بفروشید که این زورگویی علیه ملت ایران است.
افزایش روزانه 140 میلیون متر مکعب دیگر به تولید گاز
رییس جمهوری با اشاره به در مدار قرار گرفتن فازهای 12، 15 و 16 و 17 پارس جنوبی در سال گذشته اظهار داشت: پس از به بهره برداری رساندن این فازها، روزانه 140 میلیون مترمکعب تولید گاز اضافه شد و امسال هم ان شاءالله فاز 18، 19، 20 و 21 وارد مدار خواهد شد و تا پایان سال هم روزانه 140 میلیون مترمکعب دیگر تولید گاز اضافه می‌شود.

روحانی گفت: ان شاءالله تمام فازهای پارس جنوی را طی سال های 95 و 96 به اتمام برسانیم. وی با بیان این که امروز 50 درصد مصرف گاز کشور از پارس جنوبی است، افزود: این رقم در سال 92، 38.7 دهم درصد بود که پیشرفت بسیار خوبی در این مدت است که باید آن را ادامه دهیم چرا که این منبع (پارس جنوبی) مشترک است.
منبع: ایرنا

نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۳۲
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *