ایثارگران بدانند؛ اعاده به خدمت ایثارگران (قسمت دوم)

دسته: حقوق همگانی
یک دیدگاه
شنبه - ۲۱ اسفند ۱۳۹۵


ایثارگران بدانند؛ اعاده به خدمت ایثارگران (قسمت دوم)

ایثارگران بدانند؛ اعاده به خدمت ایثارگران (قسمت دوم)

برابر ماده ۶۰ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران، جانبازان و آزادگان مشمول، اعاده به خدمت میشوند و فرزندان شهدا به استناد بند الف ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم توسعه که آنان را از کلیه امتیازات و تسهیلات مقرر در قوانین و مقررات مربوط به جانبازان ۵۰ درصد برخوردار میداند، مشمول این قانون میشوند.

یکی از مواردی که همواره محل ایراد بوده و در صدور آرای اعاده به خدمت مشکلاتی به وجود می‌آورد، اعاده به خدمت ایثارگرانی است که با سنوات ارفاقی قبل از 30 سال سنوات عادی بازنشسته شده‌اند. در قوانین حمایتی آزادگان و جانبازان سنوات ارفاقی پیش‌بینی شده‌اند و عده‌ای از آنان با استفاده از این سنوات بازنشسته شده‌اند. معاونت حقوقی رئیس‌جمهور در پاسخ دستگاهها در خصوص بازگشت به خدمت این افراد آورده است: از آنجا که به‌موجب ماده 4 قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان انقلاب اسلامی مصوب 1374 دستگاههای مشمول قانون مذکور مکلف‌اند فقط برای یک‌بار نسبت به اعاده به خدمت جانبازانی که تا تصویب این قانون در خدمت دستگاه‌ بوده‌اند اقدام کنند، لذا کارکنان آزاده و جانباز چنانچه قبلاً از این امتیاز استفاده نکرده‌اند، می‌توانند با استناد به این ماده درخواست اعاده به خدمت کنند که با توجه به سوابق، لازم است صرفاً مستند احکام کارگزینی آنان اصلاح و به ماده 4 قانون تسهیلات جانبازان اشاره شود.

مضافاً آزادگان به استناد بند ک ماده 44 قانون برنامه پنجم که بیان می‌دارد: «آزادگانی که به دلیل استفاده از دو برابر شدن سابقه اسارت زودتر از خدمت 30 سال بازنشسته شده‌اند می‌توانند با بازگشت به خدمت، 30 سال خدمت خود را تکمیل نموده و سپس با لحاظ سوابق اسارت به بازنشستگی نائل آیند»، از مصوبه قانونی مستقلی نیز برخوردارند. از نکات قابل تأمل در پاسخ معاونت حقوقی رئیس‌جمهور به وزارت امور خارجه استعلام از اعاده به خدمت کارکنانی است که با بیش از 30 سال سنوات خدمت واقعی بازنشسته شده‌اند.

این معاونت در پاسخ آورده است: نظر به این‌که ماده 60 قانون جامع مؤخر بر قانون برنامه پنجم توسعه مقرر داشته است: «دستگاههای مشمول ماده 2 این قانون مکلف‌اند حسب درخواست جانبازان و آزادگانی که قبل از تصویب قانون در خدمت دستگاه بوده و قطع همکاری نموده‌اند فقط یک‌بار نسبت به اعاده آنان اقدام نمایند».

در ماده مذکور اعاده به خدمت علی‌الاطلاق مورد حکم قرار گرفته است و مقید به انجام خدمت کمتر از 30 سال نشده است؛ بنابراین جانبازان و آزادگانی که به سن بازنشستگی اجباری نرسیده‌اند می‌توانند برای یک‌بار درخواست اعاده به خدمت کنند. دستگاههایی که مکلف به پذیرش درخواست آنان هستند عنایت دارند به‌کارگیری شامل اعاده به خدمت نمی‌شود و اعاده به خدمت نیاز به‌حکم صریح قانونی دارد.

از طرفی در قوانین و مقررات نیز حکمی که اعاده به خدمت جانبازان را مقید به عدم انجام خدمت واقعی کرده باشد وجود ندارد. لازم به توضیح است همان‌طور که در نظریه شماره 18740 مورخ 25/4/92 این معاونت مستدلاً بیان شده است حالت اشتغال با حالت بازنشستگی متفاوت بوده و بازنشستگی اشتغال محسوب نمی‌شود و از طرفی ماده 48 قانون مدیریت خدمات کشوری و جزء اول آن بر منتزع گردیدن (جدا شدن) کارمندان رسمی از خدمت با قرارگرفتن در حالت بازنشستگی تصریح دارد.

برابر قانون اصلاح ماده 95 قانون مدیریت خدمات کشوری جانبازان، آزادگان و فرزندان شهدا بخشی از ایثارگرانی هستند که از موضوع ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان مستثنا هستند. سؤالی که مطرح است این است که آیا آن گروه از ایثارگرانی که در قوانین برای یک‌بار اعاده به خدمت آنان تأکید شده است درصورتی‌که در دوران بازنشستگی در دستگاهی مشغول خدمت شوند و سپس از خدمت در آن دستگاه منفک شوند می‌توانند از ماده 4 قانون تسهیلات جانبازان و ماده 60 قانون جامع استفاده کنند؟

معاون حقوقی رئیس‌جمهور چنین پاسخ می‌دهد: عنایت دارند که در ماده 60 قانون جامع که مؤخر بر قانون برنامه پنجم است؛ دستگاههای مشمول ماده 2 مکلف‌اند حسب درخواست جانبازان و آزادگانی که قبل از تصویب این قانون در خدمت دستگاه بوده و قطع همکاری کرده‌اند، برای یک‌بار اقدام کنند. در ماده مورد اشاره اعاده به خدمت علی‌الاطلاق مورد حکم قرار گرفته است و مقید به اعاده به خدمت جانبازان بازخریدی یا مستعفی نشده است. از طرفی در ماده 124 قانون استخدام کشوری حال اشتغال و حال بازنشستگی متفاوت بوده و این دو حالت با هم قابل جمع نیست و مستخدم بازنشسته را نمی‌توان شاغل محسوب کرد. چنان‌چه ماده 91 قانون استخدام کشوری و ماده 7 آیین‌نامه ماده 102 قانون اخیرالذکر نیز بر این امر دلالت دارد. بنا به‌مراتب مذکور دستگاهها مکلف به اعاده به خدمت جانبازان اعم از بازنشسته، بازخرید و مستعفی بنا به درخواست آنان و برای یک‌بار است. ادامه دارد. منبع: همشهری

 


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۱۴۷۱
برچسب ها:
دیدگاه ها
علی مصطفی زاده جمعه 24 آذر 1396 - 8:31 ب.ظ پاسخ به دیدگاه

احتراما به درد دل جانبازان و ایثارگران که همه ملت میگویند عزیزند به احترام خانواده جانبازان و ایثار گران از بلاتکلیفی نجات یابند همه میخواهند به جانبازان و ایثارگران کمک کنند پس کی همه بچه ها سنشان بالا میره سپاسگذاریم .

تصویر امنیتی را وارد کنید *