ازدواج 1100 جوان در سامانه همسان گزینی

دسته: حقوق و اجتماع
بدون دیدگاه
جمعه - ۱۴ آبان ۱۳۹۵


ازدواج 1100 جوان در سامانه همسان گزینی

مدیر طرح همسان گزینی تبیان خبر داد:

  ازدواج 1100 جوان در سامانه همسان گزینی

   یک ازدواج از هر 9 معرفی ازدواج

186417957

زهره حسینی در نشست خبری با اشاره به آخرین دستاوردها و عملکرد پروژه همسان گزینی تبیان افزود: این طرح خردادماه سال 94 با همکاری وزارت ورزش و جوانان رونمایی و با استقبال خوبی از سوی جوانان و خانوادهها مواجه شد. در حال حاضر ثبتنام و معرفی توسط شبکه معرفان و مشاوره از سوی شبکه مشاوران در حال انجام است.

وی بابیان اینکه گسترش طرح همسان گزینی از طریق ترغیبت ارگانها و سازمانها برای مشارکت و معرفی جوانان مجرد در حال پیگیری است، ادامه داد: گسترش این طرح در استانها و شهرستانهای مختلف از طریق تفاهم‌نامه با شورای فرهنگ عمومی کشور پیگیری می‌شود تا از سامانه تبیان در کل کشور حمایت شود.

همسان گزینی تنها سایت مورد تأیید پلیس فتا درزمینه معرفی ازدواج

مدیر سامانه همسان گزینی تبیان با اشاره به تفاهم‌نامه این موسسه با قوه قضائیه برای استفاده از بستر تبیان در معرفی جوانان مجرد در قوه قضائیه خبر داد و تأکید کرد: با سازمان صداوسیما درزمینه معرفی کارمندان مجرد به سامانه همسان گزینی تفاهم‌نامه داشته‌ایم همچنین با دانشگاههای مختلف ازجمله دانشگاه شهید بهشتی، صنعتی امیرکبیر، مالک اشتر، سازمان جغرافیای، خواجه نصیر و دانشگاههای دیگر تفاهم‌نامه‌هایی انجام‌شده است تا دانشجویان مجرد برای ازدواج به سامانه همسان گزینی معرفی شوند.

حسینی ادامه داد: پلیس فتا تاکنون در چندین نوبت فعالیتهای سامانه همسان گزینی تبیان را مورد تأیید قرار داده و اعلام کرده است که تبیان تنها سامانه دارای مجوز در حوزه معرفی ازدواج است. همچنین با وزارت ورزش و جوانان تعامل خوبی داریم و جلساتی برگزارشده است تا تفاهم‌نامه طرح همسان گزینی نهایی شود.

وی خاطرنشان کرد: پیش‌نویس تفاهم‌نامه با وزارت ورزش و جوانان آماده‌شده است که یکی از محورهای آن شبکه مشاوران با همکاری وزارت ورزش و جوانان است اما این تفاهم‌نامه هنوز به مرحله امضا نرسیده است.

ثبتنام بیش از 30 هزار جوان در سامانه همسان گزینی تبیان

مدیر طرح همسان گزینی تبیان بابیان اینکه تاکنون 32 هزار و 200 نفر در طرح همسان گزینی ثبت‌نام کرده‌اند، تأکید کرد: این تعداد ثبت‌نامی در تهران، اصفهان و البرز به ثبت رسیده اما درخواستهای متعددی از قم و خراسان رضوی داشته‌ایم که به‌زودی سامانه همسان گزینی پس از استان قم، در خراسان رضوی فعالیت خود را آغاز می‌کند.

حسینی افزود: 65 درصد ثبت‌نام کنندگان در سامانه همسان گزینی تبیان، جوانان متولد دهه 60 هستند. همچنین 21 درصد این افراد متولد دهه 50 و 10 درصد متولد دهه 70 هستند.

1 میلیون و 320 هزار نفر از افراد ثبتنامی جزو متأخرین در ازدواج هستند

وی با اشاره به آمار یک‌میلیون و 320 هزارنفری متأخرین ازدواج که از سن متعارف برای ازدواج عبور کرده‌اند، گفت: از این تعداد تنها حدود 300 هزار نفر مرد هستند که به‌این‌ترتیب بخش زیادی از آنها شانس کمی برای ازدواج دارند.

مدیر طرح همسان گزینی تبیان ادامه داد: بیشترین ثبت‌نام کنندگان در سامانه تبیان با 66 درصد مربوط به افراد دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد هستند. همچنین 8 درصد این افراد دارای مدرک دکتری و فوق دکتری هستند.

حسینی اضافه کرد: 92 درصد افراد ثبت‌نامی در سامانه همسان گزینی تبیان سابقه ازدواج ندارند اما 8 درصد آنها سابقه متارکه یا همسر فوت‌شده دارند.

وی بابیان اینکه 250 نفر معرف به‌صورت رسمی با سامانه همسان گزینی همکاری دارند، افزود: نتیجه فعالیت این افراد معرفی 9 هزار نفر از جوانان برای ازدواج بوده که از این تعداد هزار و 100 نفر به مرحله ازدواج رسیده‌اند البته این آماری است که افراد ازدواج‌کرده به سامانه اعلام کرده‌اند و موارد زیادی وجود دارد که افراد پس از ازدواج، سامانه تبیان را در جریان قرار نمی‌دهند.

مدیر طرح همسان گزینی تبیان با اشاره به اینکه بزرگ‌ترین مشکل سد راه ازدواج جوانان مسائل فرهنگی است، افزود: باورهای غلط درزمینه ازدواج باعث شده که از میان 9 هزار فرد معرفی‌شده موارد زیادی به سرانجام نرسد.

حسینی پیش‌داوری در مورد فرهنگ خانواده با توجه به محل سکونت، نداشتن شغل ثابت یا دولتی برای آقایان و مسائل ظاهری همچون قد و وزن را مهم‌ترین معیارهای خانواده‌ها و جوانان برای ازدواج دانست و اضافه کرد: در پاره‌ای موارد آقایان علیرغم داشتن سن بالا، متقاضی همسری بسیار جوان هستند.

همچنین در مواردی علیرغم تأیید جوانان متقاضی ازدواج در آزمون مصاحبه و مشاوره، برخی اختلافات درزمینه مسائل مالی همچون میزان مهریه مانع ازدواج جوانان می‌شود که همین مسئله شش ماه فعالیت کارشناسان سامانه همسان گزینی را از بین می‌برد.

وی احیای سنت حسنه معرفان ازدواج را ازجمله مهم‌ترین اهداف طرح همسان گزینی تبیان دانست و تصریح کرد: جوانان باید مهارتهای لازم را برای زندگی مشترک بیاموزند درحالی‌که این مسائل در آموزش‌وپرورش و آموزش عالی ما هیچ جایگاهی ندارد؛ بنابراین در سامانه همسان گزینی آموزش را هم برای متقاضیان ازدواج و هم برای معرفان در نظر گرفته‌ایم.

موردی از طلاق در ازدواجهای انجامشده در سامانه تبیان ثبتنشده است

حسینی بابیان اینکه سامانه همسان گزینی به دنبال افزایش آمار کمی ازدواج بدون زیرساختهای لازم نیست، تأکید کرد: هدف کوتاه‌مدت ما، دانش‌افزایی ازدواج و احیای سنت معارفه همچنین احیای نقش خانواده‌ها برای افزایش کیفیت ازدواج است اما در رویکرد بلندمدت امیدواریم با همکاری همه سازمانها سازمانه تبیان را در اختیار بنیاد ملی ازدواج که باید تشکیل شود، قرار دهیم تا آمار ازدواج به‌صورت کمی افزایش یابد.

مدیر طرح همسان گزینی تبیان با اشاره به فعالیت بیش از یک‌ساله این سامانه خاطرنشان کرد: مراحل علمی کار طی شده است و در حال حاضر به وجود خلأهایی در سطح جامعه رسیده‌ایم و در حال شناسایی مشکلات هستیم تا با همکاری سازمانهای مسؤول مشکلات فرهنگی ازدواج کاسته شود.

حسینی گفت: تاکنون هیچ موردی از طلاق در میان زوجینی که از طریق سامانه همسان گزینی ازدواج‌کرده‌اند نداشته‌ایم و ازدواجهای انجام‌شده را هر شش ماه یک‌بار رصد می‌کنیم تا با آموزش و ارجاع به مشاوران زوج درمانگر در صورت بروز مشکل، مسئله حل‌وفصل شود.

منبع: مهر


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۲۷۲
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *