اجرای طرح وکیل خانواده از انباشت پروندهها در محاکم جلوگیری میکند
اجرای طرح وکیل خانواده از انباشت پروندهها در محاکم جلوگیری میکند
اجرای طرح وکیل خانواده از انباشت پروندهها در محاکم جلوگیری میکند
بهمن کشاورز رئیس اتحادیه سراسری کانونهای دادگستری در خصوص سرانجام طرح وکیل خانواده اظهار داشت: هنوز لایحه وکیل خانواده به مجلس ارسال نشده است و در قوه قضائیه در حال بررسی است، البته یک نسخه این لایحه به اتحادیه کانون وکلا ارسالشده و در کمیسیونهای مختلف در حال بررسی است.
وی افزود: اگر اصل وکالت در جامعه فراگیر شود و همچنین در قانون برنامه ششم توسعه مسئله الزامی شدن وکالت در تمام مراحل گنجانده و به تصویب برسد، این لایحه هم قابلاجرا است اما قبل از آماده کردن زیرساختها بهخودیخود این طرح موفق نخواهد بود.
رئیس اتحادیه سرا سری کانونهای دادگستری در پاسخ به این سؤال که آیا تعداد وکلای حال حاضر میتواند جوابگوی اجرای این طرح باشد، بیان داشت: در حال حاضر نهتنها با کمبود وکیل مواجه نیستیم، بلکه با تورم وکیل هم روبهرو هستیم، در این شرایط اگر دخالت وکیل در تمام مراحل دادرسی الزامی شود، ممکن است عرضه و تقاضا به تعادل برسد و در شرایط موجود عرضه خدمات وکالتی بهمراتب بیش از تقاضای آن در جامعه است.
کشاورز در خصوص زیرساختهای لازم برای اجرای طرح وکیل خانواده گفت: باید فرهنگ وکالت در جامعه فراگیر شود که این امر نیاز به آموزش در تمام سطوح دارد،
وی افزود: آموزش باید از طریق رسانهها و بهطور رسمی از دوره دبستان تا دوره دبیرستان باشد، از سوی دیگر باید طرحی تصویب شود که دخالت وکیل را در تمام مراحل الزامی کند.
رئیس اتحادیه سرا سری کانونهای دادگستری: طرح وکیل خانواده در مرحله مشورتی و قبل از دعوا و توافق باعث میشود که از انباشت پروندهها در محاکم جلوگیری کند.
کشاورز گفت: متأسفانه در برنامه ششم توسعه درزمینه حق دفاع و وکالت مطلبی عنوان نشده است و بنده معتقد هستم مجلس وظیفه دارد هرچه زودتر بحث حق دفاع از مردم را به سامان برساند که این کار جز با الزامی کردن وکالت میسر نمیشود.
وی بیان داشت: لایحه وکیل خانواده لایحه قضایی محسوب نمیشود، اما باید از طریق قوه قضائیه به مجلس ارسال شود که تاکنون این کار انجامنشده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران