10 دانشگاه برتر کشور در زمینه تولید علم معرفی شدند

دسته: دانشجوی حقوق
بدون دیدگاه
دوشنبه - ۴ بهمن ۱۳۹۵


10 دانشگاه برتر کشور در زمینه تولید علم معرفی شدند

10 دانشگاه برتر کشور در زمینه تولید علم معرفی شدند

 

823809162

جلسه ۸۹ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، به ریاست محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.

در ابتدای این جلسه وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گزارشی از روند تدوین و تصویب آیین‌نامه شرح وظایف و ساختار شورای عتف ارائه کرد.

در ادامه جلسه گزارش تهیه‌شده توسط معاونت پایش، ارزیابی و نظارت ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور پیرامون شاخص وضعیت ایران در زمینه نوآوری در سال ۲۰۱۶ و بررسی کمی و کیفی تولیدات علمی ۱۰ دانشگاه برتر ایران ارائه شد. در بخش مربوط به تولیدات علمی ۱۰ دانشگاه برتر کشور به ترتیب تولید علمی دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه علم و صنعت به‌عنوان ۱۰ دانشگاه برتر کشور در زمینه تولید علم دسته‌بندی و ارزیابی شده‌اند.

بعد از ارائه این گزارش مخبر دزفولی با اشاره به برخی شاخصهای ارائه‌شده گفت: به نظر می‌رسد در این گزارش دانشگاههای مورد مقایسه از برخی ابعاد با یکدیگر برابر نیستند. وی افزود: با توجه به این موضوع که شورای عالی انقلاب فرهنگی برای برنامه‌ریزی دقیق به آمار و اطلاعات به‌روزرسانی شده نیاز دارد این آمار باید به‌روزرسانی شوند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تأکید بر توانایی علمی برخی از دانشمندان ایرانی که در خارج از کشور به فعالیت علمی مشغول هستند، ادامه داد: بارها بر این موضوع تأکید شده که نیروی انسانی توانمند کشور باید حفاظت شود و در این زمینه اخبار خوبی به گوش نمی‌رسد.

دستور بعدی جلسه ۸۹ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، بررسی «سند ملی فناوریهای نرم و هویت‌ساز» بود که گزارشی از این سند ارائه و موردبحث و بررسی قرار گرفت.

در این گزارش با اشاره به نقش فناوری در ایجاد انگیزش اجتماعی، اهداف کیفی و کمی این بخش با توجه به شرایط و اقتضائات محیطی و بین‌المللی بررسی شد.

بعد از ارائه این گزارش، مخبر دزفولی نیز طی سخنانی گفت: در تدوین اهداف کمی و کیفی باید نقطه شروع و مسیر حرکت دقیقاً معلوم شود.

وی افزود: نباید اهدافی ترسیم شود که با توجه امکانات و هم‌چنین حرکت سایر کشورها، دست‌نیافتنی به نظر برسند.

در ادامه جلسه، اعضای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند که اهم آن به شرح ذیل است:

روشن شدن متغیرها و اهداف تعیین‌شده، زمان‌بر بودن فعالیتهای فرهنگی در مقایسه با فعالیتهای علمی و فناوری، تکیه‌بر تولید و صادرات محصولات فرهنگی، تلاش برای تولید نمانام «برند» در حوزه‌های دارای اولویت مانند بازیهای رایانه‌ای، پویانمایی «انیمیشن» و…، حمایت حداکثری از تولید دانش‌بنیان داخلی، استفاده از تجربیات موفق مانند تجربه اسباب‌بازی، نوشت‌افزار، توجه هوشمندانه به شرایط بین‌المللی و مقررات زدایی و تسهیل فرایندها. منبع: میزان


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۱۱۵
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *