زخمهایی که بهجای نسخه، گواهی میخواهند
زخمهایی که بهجای نسخه، گواهی میخواهند
زخمهایی که بهجای نسخه، گواهی میخواهند
در اغلب جوامع به هر دلیلی گاهی نزاعهایی در خیابان میان افراد رخ میدهد که یک یا طرفین ماجرا ناچارند برای شکایت و اثبات حقانیت به مراجع دولتی و دادرسی بروند. مراجع دولتی و دادرسی برای قضاوت و صدور حکم به استنادات نیازمندند. سازمان پزشکی قانونی در ایران یکی از مراجعی به شمار میرود که درروند صدور حکم دعوا مؤثر است. بر همین اساس نکاتی را برای اطلاع عموم متذکر شده که دانستنشان برای انجام معایناتی ازایندست مفید است. درصد زیادی از افراد بعد از نزاع برای معاینات به پزشکی قانونی مراجعه میکنند، اما بسیاری از آنها ممکن است ندانند هنگام مراجعه به پزشکی قانونی بعد از نزاع باید چه کنند. امیدواریم شما جزو اینگونه مراجعهکنندگان نباشید، اما این نکات ر سازمان پزشکی قانونی به مراجعهکنندگان توصیه کرده است:
1- ظاهر خونآلود تأثیری در صدور نظریه کارشناسی توسط پزشکی قانونی ندارد، آنچه مبنای صدور نظریه کارشناسی در خصوص جراحات است، نوع جراحت و عمق آن است. لذا معاینه دقیقتر ضایعات نیازمند تمیز بودن موضع و بررسی دقیق آن توسط کارشناسان پزشکی قانونی است.
2- همچنین باید افزود که دیگر چیزی به نام طول درمان در پزشکی قانونی تعیین نمیشود و این هم یکی دیگر از باورهای نادرست به یادگار مانده از گذشته است.
3- برای صدور نظریه کارشناسی در خصوص صدمات ناشی از نزاع توسط سازمان پزشکی قانونی ارائه معرفینامه از مراجع قضایی یا کلانتری الزامی است.
4- در مواردی برای بررسی دقیقتر جراحات یا عوارض صدمات نیازمند اخذ مشاوره یا تصویربرداری یا سایر اقدامات پاراکلینیک هستیم. این امر برای حفظ حقوق مراجعان و اظهارنظر دقیق در خصوص صدمات است، لذا صبر و شکیبایی بیشتر مراجعان را میطلبد.
5- در صورت وجود جراحات و صدمات عمده و تهدیدکننده، فرد میتواند پس از انجام اقدامات درمانی به پزشکی قانونی مراجعه کنند. سوابق اقدامات انجامشده از سوی پزشکی قانونی از مرجع درمانکننده اخذ خواهد شد تا حقی از فردی ضایع نشود.
6- صدمات ایجادشده در نزاع (شامل آثار ضربوجرح) یا مشمول دیه است یا ارش.
در دیه که مقدار مالِ معینی است و در شرع مقدس به سبب جنایات غیرعمدی بر نَفس، عضو یا منفعت یا جنایات عمدی در مواردی که به هر جهت قصاص ندارد، مقررشده است. اَرش نیز دیه غیر مقدر است و میزان آن در شرع تعیین نشده است و دادگاه با لحاظ نوع و کیفیت جنایت و تأثیر آن بر سلامت مجنیعلیه و میزان خسارت وارده با در نظر گرفتن دیه مقدر و با جلب نظر کارشناس میزان آن را تعیین میکند. لذا در مواردی که برای صدمه وارده دیه مقدر وجود نداشته باشد کارشناس پزشکی قانونی بر اساس نوع جراحت و کیفیت آن و تأثیر بر سلامت مجنیعلیه و ایجاد یا عدم ایجاد نقص عضوی و تأثیر در کارایی عضو یا اندام اقدام به تعیین ارش میکنند که میزان ارش نسبت به دیه کامل انسان تعیین میشود.
منبع: جام جم آنلاین