پرسش و پاسخ حقوقی
پرسش و پاسخ حقوقی
پرسش و پاسخ حقوقی
پرسش: مدیران ساختمان باید چند نفر باشد؟
پاسخ: تعداد افرادی که قرار است ساختمان را اداره کنند مهم نیست، اما این تعداد باید حتماً فرد باشد تا اگر در موضوعی میان آنها اختلاف افتاد و نیاز به رأیگیری بود، راحتتر بتوانند به نتیجه برسند.
قانونگذار حداکثر تعداد مدیران را پیشبینی نکرده است؛ بنابراین، آنها میتوانند هر تعدادی باشند. البته اگر تعداد ساکنان یک مجتمع زیاد باشد و علاقهمندان به سمت مدیریت بیش از تعداد لازم باشد، اداره ساختمان دشوار میشود. به همین دلیل، شاید بهتر آن بود که قانونگذار حداکثر تعداد اعضای هیأت مدیره را پیشبینی میکرد. بااینحال، خودِ مالکان هم میتوانند حداقل و حداکثر تعداد مدیران را در اساسنامه پیشبینی کنند.
پرسش: مدیر چگونه میتواند اقدام به بازسازی ساختمان کند؟
پاسخ: چنانچه مجمع عمومی مالکان با اکثریت آرا تصویب کند که مجموعه ساختمان بازسازی شود، اجرای این مصوبه بر اساس تبصره ۱ ماده ۱۳۳ قانون به عهده مدیر یا مدیران است که به نمایندگی از طرف مالکان اقدامات موضوع ماده یادشده را انجام میدهند.
پرسش: چطور مدیر میتواند تأیید قدیمی بودن ساختمان را بگیرد؟
پاسخ: تشخیص پایان عمر مفید و فرسودگی کلی و بیم احتمال خطر یا ضرر مالی و جانی ناشی از پایان عمر مفید و فرسودگی ساختمان به عهده سه نفر از کارشناسان رسمی دادگستری است که انتخاب کارشناسان مزبور به عهده مالکان بوده و درصورتیکه مالکان ساختمان در این خصوص توافقی نداشته باشند، وزارت مسکن و شهرسازی با درخواست مدیر یا هیأت مدیره اقدام به انتخاب کارشناسان یادشده خواهد کرد.
پرسش: مدیر چطور میتواند واحدهایی را که برای بازسازی ناراضی هستند، تخلیه کند؟
پاسخ: تبصره ۲ ماده ۱۳ قانون مصرح است بر اینکه «چنانچه مالک خودداری کننده از همکاری اقدام به تخلیه واحد متعلق به خود بهمنظور تجدید بنا نکند، حسب درخواست مدیر یا مدیران مجموعه، رئیس دادگستری یا رئیس مجتمع قضایی محل با احراز تأمین مسکن مناسب برای وی توسط سایر مالکان، دستور تخلیه آپارتمان یادشده را صادر خواهد کرد، لذا یکی دیگر از وظایف مدیر یا مدیران درخواست تخلیه واحدی است که مالک آن از همکاری جهت تجدید بنای ساختمان یا عدم تخلیه واحد خود، امتناع و از همکاری خودداری میورزند».
پرسش: چگونه میتوان از پارکینگ اختصاصی بهعنوان انباری استفاده کرد؟
پاسخ: اگر کسی بخواهد در پارکینگ خصوصی خود که در سند مالکیتش ذکرشده، اقدام به ساخت انباری کند، باید به ناحیه شهرداری حوزه خود مراجعه و درخواست احداث انباری کند، با ارجاع به کارشناس و تأیید شهرداری و پرداخت هزینههای قانونی میتواند اقدام به احداث انباری کند.
پرسش: قانون با فردی که از پاگرد بهعنوان جاکفشی استفاده میکند، برخورد میکند؟
پاسخ: بارها دیدهشده که افراد جلوی درب آپارتمان کفش میگذارند باید گفت اولاً درآوردن کفش جلوی در آپارتمان طبق تبصره ماده 33 آییننامه اجرایی قانون تملک آپارتمانها ممنوع است. ثانیاً زیبایی و نظم ساختمان را بر هم میزند. ثالثاً در مواقعی که کفشها توسط اشخاص خارج از ساختمان به سرقت رود موجب تنش بین اهالی ساختمان میشود. حتی گذاشتن کمد مخصوص کفش هم ممنوع است مگر اینکه مجمع عمومی تصمیم بگیرد که برای همه واحدها کمد مخصوص کفش تهیه و جلوی در آپارتمان مالکان گذاشته شود. در غیر این صورت اگر عدهای از واحدها دارای کمد کفش باشند و عدهای دیگر نباشند، برخلاف آییننامه مربوطه خواهد بود. تبصره دو ماده 32 آییننامه نحوه اداره بلوک مقرر میدارد: «هیچگونه وسایل شخصی نباید بیرون از پنجره در پاگردهای عمومی- پاسیو- جلوی درب ورودی آپارتمان و پارکینگ قرار داده شود». منبع: مهداد
در جواب برادر نوبخت که فرموده بود بعضی ها لنتظار دارندما اینها رابرای بیست میلیون تومان دار بزنیم .برادر بزرگوار نو بخت عقل من فرموده شما را نمی پذیرد!وقتی رییس هیئت امنای یکی از صندوقهای وابسته به دولت ماهیانه بالای پنجاه میلیون تومان از نقدینگی مملکت رابا استفاده ازماده 241 قانون تجارت برمی دارد! پاداش هیئت مدیره شرکت برق منطقه ای فلان استان مطمعنا از میلیارد هم بالا تر است!!!البته باید بگویم برداشت مدیران شرکتها هم با استناد به ماده استنادی غیر قانونی نبوده (هرچند برای هیئت امنابوده) و قانون به آنها اجازه داده و این ضعف هم از قانونگذار ما بوده و هست چرا که همین حالا که بعد از38 سال آن هم …..متوجه شدند باز هم سه در صد برای شرکتهای برق،مخا برات ،پترو شیمی و……… که در آمد های اینچنینی دارند نجومی است !!!شورای محترم نگهبان و مجلس بدانیداین قانون مربوط به سال1311بود که (شرکت برق ایران فقط شا ید یک زنراتور دیزل داشت) واز 120 شرکت موجود فقط3 تای آنها سود می داد و مجلس آن زمان جهت تشویق به تولید این قانون را وضع کرد .چرادر مصوبات با حقوق دانان مشورت نمی کنید؟ {این گفته از یک چوپان است نه یک حقوقدان و گفتم تا صدای حقوقدانان را در آورم چرا خود پا پیش نمی گذارند یا حد اقل داد نمی زنند اگر راست می گویند اصلاح طلبند ؟برای ریاست و……خوب داد می زنند (تهمت می زنند)اما برای سازندگی و اصلاح اقتصاد سکوت!!! والله جایز نیست!!!گله ام بسلامت باد خود دانید.