ضربالاجل پلیس فتا برای ساماندهی به کانالهای تلگرامی
ضربالاجل پلیس فتا برای ساماندهی به کانالهای تلگرامی
ضربالاجل پلیس فتا برای ساماندهی به کانالهای تلگرامی
یک حادثه:
رئیس پلیس فتا گفت: شبکه گسترده قمار آنلاین که ۲۳ میلیارد تومان به جیب زده بودند، شناسایی و ۱۸۴ متهم دراین رابطه دستگیر شدند.
سردار کمال هادیان فر رئیس پلیس فتا در حاشیه نشست پیجویی کارآمد و مؤثر جرایم سایبری گفت: این نشست طی دو روز برگزار میشود که امیدواریم با برگزاری این نشستها در رسیدگی به جرایم سایبری اقدامات مفیدی را انجام دهیم.
او در خصوص ساماندهی کانالهایی با بیش از ۵ هزار کاربر گفت: ساماندهی این کانالها طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی انجام میشود و کانالهایی که بیش از ۵ هزار عضو دارند شناسایی و ساماندهی خواهند شد.
رئیس پلیس فتا در ادامه گفت: برای اینکه هویت افرادی که در فضای مجازی و در کانالها بیش از ۵ هزار عضو دارند شناسایی شود سایتی آمادهشده که تا ۱۰ روز آینده فعال خواهد شد.
هادیان بیان کرد: در حال حاضر ۳۰ میلیون تشابه اسمی یا مجهولالهویه در ثبت نامهای سیمکارت وجود دارد که ۲۰ میلیون از آنها ساماندهی شده و هویت ۱۰ میلیون از آنها مشخص میشود.
او گفت: در تلگرام کانالهایی که مرتکب جرم و تخلف میشوند توسط پلیس فتا رصد میشود و در مسیر فیلترینگ قرار میگیرد. امروزه ۲۰ درصد از جرایم در اینستاگرام اتفاق میافتد که پلیس فتا این مشکلات را نیز برطرف میکند.
رئیس پلیس فتا با اشاره به برداشتهای غیرمجاز بانکی گفت: ۶۰ درصد از تخلفها مربوط به برداشتهای غیرمجاز است که امسال این تخلفها به ۳۶ درصد کاهش پیداکرده و ۸۶ درصد پروندهها توسط پلیس فتا بررسی میشود.
هادیان در خصوص جرایم قماربازی و شرطبندی بیان داشت: اخیراً شبکههای گسترده قمار آنلاین شناساییشده که تخلف ۲۳ میلیاردی از آنها ضبطشده است. در حال حاضر ۳ هزار و ۳۲۳ سایت و کانال در حوزه قماربازی شناساییشدهاند که ۲۴۸ پرونده قضایی از آنها تشکیلشده و ۱۸۴ متهم را دستگیر کردهایم.
او در پایان گفت: برای کاهش این تخلفات رسانه ملی باید دراین حوزه همکاریهای خوبی را برقرار کند.
تحلیل کارشناسی
قمار و مشکلات آن چیست؟
در قمار فقط بحث باختن پول مطرح نیست؛ بلکه مشکلات قمار تمام زندگی فرد را تحتالشعاع قرار میدهد. مشکل زمانی آشکار میشود که فرد بهجای فعالیت درزمینهٔ کار، مدرسه یا فعالیتهای دیگر، تماموقت را صرف بازی در قمار میکند و این باعث دوری فرد از خانواده و دوستان واقعی و گرایش او به سمت افراد سودجو و کلاهبردار که اغلب در پوشش اعضای فعال در قمار خود را پنهان کردهاند، میشود.
تفاوت قمار در قدیم و هماکنون دراین است که درگذشته افراد علیرغم ضررهای مالی حداقل در فضای حقیقی باهم قمار انجام میدادند و از هویت حقیقی هم باخبر بودند اما در قمار اینترنتی، قمار بهصورت آنلاین در اختیار کاربر قرار میگیرد تا در ارتباط با کاربران دیگر بازی خود را آغاز کند; کاربرانی که نمیدانند چه کسانی هستند و هویتشان ناشناخته است؛ اما این تنها آغاز کار برای افتادن در ورطه خطرناک قمار است که در اینجا تنها با ضررهای مالی روبرو نیستند. دراین بازیها در دو یا سه مرحله اول بازی هیچ اتفاق خاصی نمیافتد و فرد بدون هیچ ضرر و زیانی شاید بهطور نرمال بازی کند و با خود میگوید که هیچ اتفاقی نیفتاده و پس از اینکه فرد مشتاق و جذب بازی شد، حال بحث و پیشنهاد جابجایی مالی مطرح میشود و هریک از کاربران مبلغی را پیشنهاد میدهند و میگویند تمام پولی که جمع میشود به نفر آخر که همان برنده قمار است میرسد؛ درحالیکه افراد سودجو با ترفندهای خاص پول بیشتری به جیب میزنند. بررسی پروندههای مرتبط با قمار نشان میدهد که بسیاری ازاینگونه جرایم در ابتدا تنها با یک بازی و جابهجایی مالی آغازشده اما باگذشت زمان و جذب شدن افراد به عضوگیری و با استفاده از شگردهای مختلف به یک کلاهبرداری بزرگ منتهی میشود. برخی از سایتهای قمار فقط یک نوع خاص از قمار مثل bingo یا poker را به کاربران پیشنهاد میدهند درحالیکه برخی دیگر یک طیف وسیعی از انتخابها را پیش روی کاربران قرار میدهند.
خطرات قمار اینترنتی
– بهواسطه بازی قمار افراد کلاهبردار میتوانند بهحساب اینترنتی بانکی شما دسترسی داشته باشند.
– وب سایتهای جعلی با پوشش قمار و از طریق فیشینگ به نام کاربری و رمز عبور شما دسترسی پیدا میکنند.
– میان بازیهای قمار بهطور ناخواسته اطلاعات خانواده یا دوستان یا شغلی خود را فاش میکنید.
– از طریق ویروس یا نرمافزارهای جاسوسی که در غالب بازیهای قمار به کامپیوتر شما راه مییابند اطلاعات حساب کاربری بانکی و یا دیگر اطلاعات حساس شما در دست سارقان هویت میافتد.
– بازدید از سایتهای کلاهبرداری و جعلی در پوشش سایتهای قمار.
– شمارا فریب میدهند که با باز کردن یک حساب کاربری در سایتهای قمار به پاداش و سود فراوانی میرسید درحالیکه اینطور نیست.
– شمارا فریب میدهند که در بازیهای آنلاین واقعی با پرداختهای بالاتر شرکت کنید.
– بازیهای قمار اعتیادآور است و پس از مدتی به اینها معتاد میشوید.
– با دانلود «cheats» که ادعا میکند به شما کمک میکند؛ شما در حقیقت یک ویروس یا نرمافزار جاسوسی دانلود میکنید.
– در چتهایی که در قمارهای آنلاین صورت میگیرد مثل bingo ممکن است با بیدقتی اطلاعات خصوصی خود شامل و یا آدرس یا …. را فاش کنید.
– افراد کار با مسؤولیت کاری و خانوادگی را به دلیل فعالیت در قمار نادیده میگیرند.
– بعد از قمار احساس افسردگی و عصبانیت در فرد ظاهر میشود چراکه در حقیقت اصلاً سودی در قمار وجود ندارد.
در راستای مطلب لازم به ذکر است که در کشور ما قمار به هر نوعی جرم محسوب میشود و بر طبق مواد ۷۰۵ الی ۷۱۱ قانون مجازات اسلامی قمارهای اینترنتی نیز جرم محسوب شده و با مجرمان برابر قانون برخورد میشود. منبع: خبر آنلاین- ایران هشدار.