610 دفتر جدید حوزه قضایی تأسیس میشود
610 دفتر جدید حوزه قضایی تأسیس میشود
دنیای حقوق: حجتالاسلاموالمسلمین شهریاری رئیس مرکز آمار و فنآوری اطلاعات قوه قضائیه در نشست خبری که امروز (شنبه) برگزار شد، اظهار داشت: سال گذشته از مهمترین اقدامات مرکز آمار و فنآوری اطلاعات قوه قضاییه توسعه دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی بود که 150دفتر خدمات الکترونیکی در 30 مرکز استان تأسیسشده است.
وی افزود: در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی فعالیتهایی شامل ثبت و پیگیری دادخواست بدوی، ثبت و پیگیری اظهارنامه ،ثبت پرونده در دادگاهها ، ثبت اعتراض و تجدیدنظرخواهی و شکوائیه انجام میشود.
رئیس مرکز آمار و فنآوری اطلاعات قوه قضاییه بیان داشت: در دفاتر خدمات قضایی 224هزار خواسته بدوی ، خواسته اعتراضی و تجدیدنظرخواهی 618هزار درخواست، 230هزار احضارنامه ثبتشده است که 65درصد دادخواستها در مراکز استانها بوده است.
حجتالاسلاموالمسلمین شهریاری تأکید کرد: 26هزار دادخواست تجدیدنظر ،31هزار شکوائیه در استان تهران ثبتشده که به مجتمعهای قضایی ارسال میشود.
وی افزود: از 600حوزه قضایی 282حوزه در شهرهای بزرگ وجود دارد که متقاضیان دفاتر جدید میتوانند در سایت ثبتنام و برای ثبت اطلاعات اقدام کنند که تخمین میزنیم، 610دفتر جدید حوزه قضایی تأسیس شود.
معاون مرکز آمار و اطلاعات قوه قضائیه گفت: نظارت بر دفاتر خدمات قضایی بهصورت جدی انجام میشود زیرا گزارشهایی از تخلفات دفاتر به دست ما رسید که خوشبختانه با تذکر بیشتر دفاتر به تذکرات پاسخ مثبت دادند اما در این میان 2دفتر به دلیل تکرار تخلفات از ارائه خدمت تعلیق شدند.
حجتالاسلاموالمسلمین شهریاری تأکید کرد: سال 94 ،بالغبر 11میلیون و 500هزار پرونده تکراری در گردش وارد واحدهای قضایی کل کشور شده است که از این میان 5میلیون و 600هزار پرونده جدید (یکتا)هستند که در همین راستا شاهد 3/3 درصدی افزایش پرونده وارده به قوه قضاییه هستیم، که دولت اعتبارات تعهدی خود را به مرکز آمار را محقق نکرده است و فقط 10درصد بودجه تملک دارایی را اختصاص داده است اما علیرغم این موضوع پروژههای بزرگی انجام شده و به دلیل فرسودگی تجهیزات سرعت کار در مراجع قضایی کند شده است. وی بیان داشت: سال94، 47هزار پرونده در دیوان عدالت اداری وارد شده که 28درصد افزایش نشان میدهد و 142هزار پرونده وارد شعب بدوی دیوان عدالت اداری شده که 26درصد افزایش و 3/5درصد مانده پرونده را نشان میدهد. معاون مرکز آمار و اطلاعات قوه قضائیه گفت: در شعب تجدیدنظرخواهی دیوان عدالت اداری 55هزار پرونده و در هیئتهای تخصصی این دیوان 813پرونده ،در هیئتهای عمومی دیوان 1243پرونده و در شعب اجرای احکام دیوان عدالت اداری 19پرونده وارد شده است. منبع: باشگاه خبرنگاران جوان