منشور حقوق شهروندی
منشور حقوق شهروندی
به امضای رئیس جمهور رسید:
منشور حقوق شهروندی
رئیسجمهوری در همایش «قانون اساسی و حقوق ملت» و رونمایی از منشور حقوق شهروندی گفت: امروز هم یکی از وعدههای مهم من به ملت ایران جامه عمل پوشانده میشود و هم به یکی از آرزوهای دیرینم میرسم.
خبرگزاریها نوشتند: حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز دوشنبه دراین همایش که در محل سالن اجلاس سران تهران برگزار شد، این مطلب را بیان کرد و افزود: منشور حقوق شهروندی در ماه ربیع المولود و در ماه آذر رونمایی میشود؛ در ماه رحمت،علم و آزادی بیان، در ماه قانون اساسی و در ماهی که امام (ره) بر حقوق شهروندی تأکید کرد.
وی با تبریک ایام میلاد پیامبر اسلام (ص) و امام جعفر صادق (ع) اظهار کرد: ماه ربیع المولود، ماه تولد عدالت، احسان، قسط و برابری، ماه مبارزه با تبعیض ناروا، ظلم و اجحاف و ماه تولد رحمت برای همه جهانیان است. ماه ولادت امام علم، دانش، دانشگاه و فقه؛ امام آزادی بیان، امام صاحب کرسیهای آزاداندیشی؛ و همزمان با ماه آذر، ماه همهپرسی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در سال 1358.
رئیسجمهوری ادامه داد: ماه آذر، ماه تصویب حقوق بشر در سازمان ملل متحد در سال 1327، ماه آذر، ماه فرمان 8 مادهای امام راحل که دراین جمع پرشکوه لازم میدانم جملاتی از آن فرمان 8 مادهای را بخوانم که باید هرروز بخوانیم، تذکر دهیم و بخواهیم که جمله به جمله آن عمل و توجه شود.
روحانی اضافه کرد: بسیار خوشحال و خرسندم که امروز هم به یکی از وعدههای مهم به ملت ایران جامه عمل پوشانده میشود و هم به یکی از آرزوهای دیرینم میرسم؛ منشور حقوق شهروندی در ماه ربیع المولود و ماه آذر رونمایی میشود. در ماه علم، رحمت، آزادی بیان، قانون اساسی و در ماهی که امام (ره) بر حقوق شهروندی تأکید کرد.
وی یادآور شد: ملت بزرگ ایران از بیش از یک صدسال پیش برای استقرار قانون دراین کشور تلاش بیوقفه انجام داد. همه مجاهدتها، فداکاریها و ایستادگیها برای تدوین قانون اساسی و تشکیل مجلس شورای ملی آن زمان ثمره حرکت و انقلاب مشروطه بود که مردم ایران اولین گام را در قانونی شدن کشور برداشتند.
رئیس دولت یازدهم اظهار کرد: من میخواهم تعبیر کنم اسلامی شدن واقعی شدن کشور جز حکومت قانون نیست و بزرگترین امتیاز حکومت پیامبر اسلام (ص) در حدود 1440 سال پیش که از اوایل حکومت پیامبر میگذرد، حکومت پیامبر حکومت قانون بود، حکومتی بود که پیامبر بهعنوان نبی (ص) و امام و بهعنوان بالاترین مقام حق نداشت ذرهای از قانون الهی تخلف کند.
روحانی تصریح کرد: در کجای دنیا و در کدام قانون سراغ دارید که خطاب به پیامبر اینچنین باشد؟ نزدیک بود از مسیر حق به سمت مسیر باطل کمی تمایل پیدا کنی. تو منحرف نشدی اما اگر یکذره منحرفشده بودی، دو برابر همه در دنیا و دو برابر همه در آخرت تو را تنبیه میکردیم. وی تأکید کرد: این بیان قانون، این بیان کتاب قانون قرآن مجید نسبت به پیامبر (ص) است؛ هیچکس از قانون مستثنا نیست. همه باید در چارچوب قانون حرکت کنیم و تمام اتباع کشور در برابر اجرای قانون مساوی هستند. این صریح اصل قانون اساسی است. اگر ما میخواهیم کشور قانون و حکومت قانون داشته باشیم هیچکس، هیچ نهاد، هیچ فرد، هیچ حزب و هیچ رسانه نباید حاشیه امنی داشته باشد.
رئیسجمهوری بابیان اینکه قانون چیزی جز تساوی همه مردم در برابر خطابات عام قانونی نیست و استثنا نداریم، گفت: در قانون نورچشمی نداریم. در قانون فرد و گروه وابسته و پیوسته به اینجاوآنجا نداریم. ما از انقلاب اسلامی دنبال حکومت عدل محمدی (ص) و علوی بودیم. ما قضاوتی چون قضاوت مولایمان امیرالمؤمنین (ع) میخواستیم و میخواهیم. مردم ما این راه را ادامه خواهند داد.
روحانی تأکید کرد: من میپذیرم و درست است، انقلاب اسلامی تمام نشده است. اگر تمامشده بود امروز شرایط دیگر و بهتری را در همه قوای حاکم دراین سرزمین میدیدیم. تا تبعیض هست انقلاب تمام نشده است. تا فساد است انقلاب تمام نشده است. تا گردنکشیها است، انقلاب تمام نشده است. ما باید بهروزی برسیم که شاهد مدینه پیغمبر (ص) و حکومت عدل اسلام در سراسر این سرزمین باشیم. وی خاطرنشان کرد: یکی از وعدههایم به ملت بزرگ ایران از آغاز دولت؛ تدوین منشور حقوق شهروندی بود. به مردم وعدههای دیگری هم داده بودم و بر پای همه آن وعدهها تا آخرین روز مسئولیتم خواهم ایستاد. رئیس دولت تدبیر و امید بابیان اینکه من درباره حقوق جوانان و بانوان وعده دادم و پای آن ایستادهام، یادآور شد: من برای حقوق اقلیتهای دینی- مذهبی، اقوام وعده دادم و پای آن ایستادهام.
روزنامه دنیای حقوق از شماره آینده متن کامل منشور حقوق شهروندی را به صورت پیوسته خواهد آورد.