مجازات قمهزنی در قانون چیست؟
مجازات قمهزنی در قانون چیست؟
مجازات قمهزنی در قانون چیست؟
سید علی شاه صاحبی یک حقوقدان در یادداشتی به بررسی مجازات قمهزنی در قانون پرداخت که در ادامه قابلملاحظه است:
مراسم قمهزنی، ازنظر شرعى و فقهی پایه و اساسی ندارد و برخى از فقها نیز به خاطر تأثیر نامطلوب آن بر افکار دیگران و موجب وهن مذهب بودن، آن را ممنوع و حرام دانستهاند.
در همین زمینه مقام معظم رهبری در پاسخ به نامه امامجمعه اردبیل نوشتند: امروز این ضرر بسیار بزرگ و شکننده است و لذا قمه زدن علنى و همراه با تظاهر، حرام و ممنوع است؛ علماى دیگر نیز در تأیید موضع و سخن رهبر انقلاب، آن را موجب وهن مذهب و نامشروع دانستند .
همچنین از دیدگاه حقوقی اگر عمل قمهزنی درملأعام صورت گیرد، مرتکبین آن حسب مواد 618 و 638 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی قابل مجازات هستند.
طبق ماده 618 قانون مذکور: هر کس با هیاهو و جنجال یا حرکات غیرمتعارف یا تعرض به افراد موجب اخلال نظم و آسایش و آرامش عمومی گردد یا مردم را از کسبوکار بازدارد به حبس از سه ماه تا یک سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
و نیز حسب ماده 638 قانون فوقالذکر : هر کس علناً در انظار و اماکن عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید علاوه بر کیفر عمل به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم میگردد و درصورتیکه مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نیست ولی عفت عمومی را جریحهدار نماید فقط به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
لذا بههرحال وقتی اشخاصی با سلاح سرد از نوع قمه ، درملأعام بر سرخود میزنند و خونآلود میشوند و خون در سطح خیابان، حسینیه و یا مسجد جاری میشود، افراد دیگری چون اطفال و زنها و غیره ، نظارهگر این صحنهها میشوند و آثاری بسیار بدی بر روی آنها میگذارد و آسایش آنان را سلب میکند.
هرچند در سالهای گذشته عمل قمهزنی کاهشیافته اما متأسفانه هنوز در بعضی شهرها و هیأت مذهبی بهرغم فتوای علماء و برخوردهای قانونی و قضایی و هشدارهای بهداشتی کماکان شاهد تکرار این عمل هستیم.
چه خوب است آنان که به خاطر علاقه به حضرت اباعبدالله…«ع» حاضرند خون بدهند، خون خویش را به درمانگاهها و مراکز انتقال خون اهداء کنند تا از این طریق، جان انسانهاى بسیارى که نیازمند خوناند را نجات دهند و قطعاً این کار رضایت خداوند و سید الشهداء «ع»را در پى خواهد داشت.
منبع: خبرگزاری میزان