دهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی برگزار می شود
دهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی برگزار می شود
دهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی برگزار می شود
دهمین دوره «جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور» در سه بخش اصلی شامل «آثار برگزیده»، «نشریات برگزیده» و «فضای مجازی» و همچنین دو بخش ویژه و نویسندگان برتر برگزار خواهد شد.
امسال برای اولینبار به دلیل اهمیت فعالیتهای رسانهای و مطبوعاتی در فضای مجازی بخش «فضای مجازی» به بخشهای اصلی جشنواره نشریات دانشجویی موسوم به «تیتر ۱۰» اضافهشده است.
متقاضیان شرکت در این جشنواره در بخش «آثار برگزیده» میتوانند آثار خود را در رشتههای تیتر، خبر، مصاحبه، گزارش، سرمقاله و یادداشت، مقاله سیاسی، مقاله فرهنگی، مقاله اجتماعی، مقاله اقتصادی، مقاله صنفی، مقاله ادبی، مقاله هنری، مقاله دینی و قرآنی، طرح، کاریکاتور، طنز، عکس، طرح جلد و گرافیک و صفحهآرایی ارائه دهند.
همچنین در بخش «نشریات برگزیده» نیز نشریات دانشجویی با زمینه انتشار صنفی، سیاسی، فرهنگی، هنری، اجتماعی، دینی و قرآنی، ادبی، طنز و کاریکاتور، علمی تخصصی علوم انسانی، علمی علوم پایه، علمی علوم پزشکی و علمی فنی و مهندسی امکان حضور در جشنواره دوره دهم را خواهند داشت.
در بخش «فضای مجازی» متقاضیان میتوانند در پنج بخش سایت و وبلاگ، نشریات صوتی، نشریات کاغذی-اکترونیک، نشریات چندرسانهای (آنلاین و آفلاین) و کانال تلگرامی آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
بخشهای فضای مجازی/ سایت و وبلاگ
متقاضیان شرکت در قسمت سایت و وبلاگ نیازی به مجوز کمیته ناظر دانشگاههای خود ندارند و دانشجویانی که دارای سایت و یا وبلاگ هستند میتوانند محتوای سایت و وبلاگ خود را در جشنواره شرکت دهند.
در بخش سایت و وبلاگ حداقل تعداد مطالب وبلاگ و سایت ۱۰ مطلب و حداقل مدت راهاندازی آن ۲۰ روز است.
همچنین برای شرکت در مسابقه باید ضمن ثبتنام در پورتال جشنواره، آدرس URL وبلاگ را ارسال کنید.
عناصری مانند رعایت رسم خط فارسی، طراحی گرافیکی، رعایت چارچوبهای آنلاین نویسی و نظم در انتشار و گرفتن بازخورد از مخاطبان در اولویتهای امتیازدهی این بخش هستند.
نشریات صوتی
نشریات صوتی شامل نشریاتی است که بهطور کامل صوتی هستند (پادکست)، پادکستها میتوانند بر بستر وب، شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای تلفن همراه (تلگرام و واتسپ) منتشرشده و یا از طریق بلوتوث و پخش محیطی توزیع شده باشند.
لازم به ذکر است، کیفیت گویندگی و تنظیم پادکست به همراه رعایت اصول نوشتن و روایت در تولید رادیویی در امتیازدهی این بخش موردتوجه است.
نشریات کاغذی-الکترونیک
این بخش شامل نشریاتی است که بهصورت کاغذی منتشرشده و با استفاده از ابزارهای مختلف مانند واقعیت افزوده و یا رمزینه پاسخ سریع (QR Code) فایلهای الکترونیک (اعم از صوتی و یا تصویری) نیز دارند. در این بخش حداقل نیمی از مطالب نشریه باید با ارائه محتوای چندرسانهای باشد.
نشریات چندرسانهای (آنلاین و آفلاین)
بخش نشریات چندرسانهای شامل مجلات الکترونیکی است که دارای متن، صوت و فیلم هستند.
بستر نشر چندرسانهای میتواند بر روی اینترنت و یا سی دی باشد.
از مواردی که در امتیازدهی مؤثر است میتوان به کیفیت تولید و شیوه کنار هم قرارگرفتن محتواهای مختلف و توجه به دادهنمایی و اینفوگرافیک در این شیوه تولید اشاره کرد.
کانال تلگرامی
کانالهای تلگرامی دانشجویان و یا نهادهای دانشجویی که جنبه خبری و تحلیلی دارند میتوانند در جشنواره شرکت کنند.
این کانالها نیازمند مجوز کمیته ناظر نیستند لیکن رعایت چارچوبهای قانونی و عرفی در کانالها ضروری است. متقاضیان میتوانند از ابزارهای مکمل تلگرام برای ارائه بهتر محتوا، بهروزرسانی منظم، رعایت رسم خط فارسی و تعداد دنبالکنندههای هر کانال استفاده کنند که در امتیازدهی حایز اهمیت است همچنین قدمت کانال نیز از مواردی است که شامل امتیاز میشود.
گفتنی است، دوره دهم جشنواره اولین دورهای است که ثبت و ارسال آثار از طریق سامانه الکترونیکی انجام میشود. همچنین مهلت ثبتنام در جشنواره «تیتر ۱۰» تا ۱۵ دیماه سال جاری ادامه دارد. متقاضیان شرکت در دهمین «جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی» میتوانند برای ثبتنام به سامانهnashriat.titr۱۰.ir مراجعه کنند. منبع: میزان