آغاز اجرای طرح نصب تراشه ردیاب خودرو در آیندهای نزدیک خودروهای تولید سال 88 و قبل از آن ایمنی کمتری در قبال سرقت دارند 98 درصد خودروهای سرقتی کشف میشوند
آغاز اجرای طرح نصب تراشه ردیاب خودرو در آیندهای نزدیک خودروهای تولید سال 88 و قبل از آن ایمنی کمتری در قبال سرقت دارند 98 درصد خودروهای سرقتی کشف میشوند
مدیرکل پیشگیریهای وضعی معاونت اجتماعی قوه قضائیه خبر داد
آغاز اجرای طرح نصب تراشه ردیاب خودرو در آیندهای نزدیک خودروهای تولید سال 88 و قبل از آن ایمنی کمتری در قبال سرقت دارند 98 درصد خودروهای سرقتی کشف میشوند
ساوری با اشاره به اجرای طرح نصب تراشه بر روی خودروها در آیندهای نزدیک گفت: با توجه به ایمنی کم خودروهای تولیدی 88 و ماقبل آن، نصب این تراشه توسط مالکین خودرو در کاهش سرقت خودروها مؤثر است.
این مقام مسؤول تصریح کرد: بررسیهای کارشناسی نشان میدهد 90 درصد خودروهای مسروقه مربوط به 5 نوع خودرو به ترتیب سرقت؛ پراید، پژو 405، پرشیا، سمند و نیسان است و 10 درصد مابقی سرقتها مربوط به سایر خودروها است.
وی گفت: سرقت خودروهای مذکور عمدتاً مربوط به خودروهای دارای سال ساخت 1388 و قبل از آن است که دارای کمترین سیستم ایمنی و ضد سرقت نظیر ایموبلایزر هستند. ضمن اینکه به لحاظ فراوانی خودروهای مذکور بیشتر در معرض سرقت قرار دارند.
ساوری تصریح کرد: به لحاظ جغرافیایی استانهای تهران (تهران بزرگ)، خراسان رضوی، اصفهان، البرز، آذربایجان شرقی، خوزستان و فارس بیشترین فراوانی آمار سرقت خودرو را به خود اختصاص دادهاند.
مدیرکل پیشگیریهای وضعی معاونت اجتماعی قوه قضائیه عنوان کرد: در حال حاضر با تلاش و اهتمام ویژه نیروهای خدوم انتظامی حدود 90 درصد از خودروهای مسروقه کشف و تحویل مالباختگان میگردد ولی به دلیل آثار و تبعات منفی ناشی از وقوع جرم آثار مثبت کشفیات در بین مردم کمتر موردتوجه و ملاحظه قرار میگیرد.
این مقام مسؤول ادامه داد: با توجه به ابعاد و پیچیدگیهای جرم سرقت و بعضاً سازمانیافتگی جرایم، نیازمند بهرهگیری از ابزارها و فنآوریهای نوین در راستای پیشگیری از جرم و کشف علمی آن هستیم.
ساوری افزود: بهرهگیری از ابزار فنآوری و فنّاوریهای نوین در کاهش و پیشگیری از سرقت خودروها باهدف کشف علمی جرم و منصرف سازی و ناتوان کردن عوامل و عناصر دخیل در سرقت خودروها امری ضروری و اجتنابناپذیر است.
وی گفت: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در نظر دارد با هماهنگی و همکاری سایر دستگاههای مذکور با بهرهگیری از فنآوریهای نوین و فنّاوریهای پیشرفته نسبت به کنترل، مهار و کاهش سرقت خودرو بهویژه کاهش سرقتهای مربوط به خودروهای پنجگانه فوقالذکر در سطح استانهای کشور اقدام کند.
مدیرکل پیشگیریهای وضعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه اظهار کرد: بهرهگیری از دستگاه ردیاب خودرو و نصب آن بر روی خودروهای تولیدی سال ساخت 1388 و قبل از آن بهویژه در گروه خودروهای پنجگانه مدنظر با اولویت و در یکزمان بندی مرحلهای و تدریجی در استانهای تهران، البرز،خراسان رضوی، فارس،اصفهان و کرمانشاه به مرحله اجرا گذاشته خواهد شد.
این مقام مسؤول توضیح داد: مطابق نظریه کارشناسی اولیه مقرر گردیده است نصب تراشه ردیاب خودرو در مرحله اول بر اساس اعلام رضایت مالک خودرو و به شکل داوطلبانه بر روی خودروهای پنجگانه در استانهای فوقالذکر صورت پذیرد.
وی در خصوص ضرورت هماهنگی و همکاری سایر دستگاهها گفت: برای اجرای طرح موصوف نیاز به هماهنگی و همکاری سایر دستگاهها ازجمله شهرداری، بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، ناجا، وزارت صنعت و معدن و تجارت، گمرک و سازمان امور مالیاتی وجود دارد.
مدیرکل پیشگیری وضعی معاونت اجتماعی قوه قضائیه به مالکین و دارندگان این قبیل خودروها بهویژه مدلهای تولیدی 88 و پایینتر از آن توصیه کرد: مالکان خودروها با ارتقاء ضریب ایمنی و تجهیز خودروهای خود به لوازم ضد سرقت نظیر قفل پدال، قفل فرمان، نصب دزدگیر، تعویض قفلهای دربها و درب صندوقعقب و نظایر آن از سرقت احتمالی خودروی خود پیشگیری نموده و نسبت به حفظ و صیانت از اموال خود اهتمام لازم را به عملآورند.
وی در پایان گفت: انشاء الله در آینده نزدیک نتایج حاصل از اجرای طرح نصب تراشه ردیاب خودرو بهصورت مرحلهای به سمع و نظر مردم عزیز کشور خواهد رسید. منبع: میزان