شرط رضایت پدر در ازدواج دختر

دسته: حقوق همگانی
بدون دیدگاه
یکشنبه - ۱۸ مهر ۱۳۹۵


شرط رضایت پدر در ازدواج دختر

شرط رضایت پدر در ازدواج دختر

 

برای ثبت رسمی ازدواج به مدارکی نیاز است که باید متقاضیان ازدواج آن را فراهم کنند و به منشی دفترخانه بدهند تا دو کار برایشان انجام شود:

  1. صدور «معرفی‌نامه آزمایشگاه» برای انجام آزمایشهای قبل از ازدواج
  2. دریافت جواب آزمایش، تکمیل شدن مدارک و ثبت رسمی ازدواج

به یاد داشته باشید علاوه براین مدارک به اصل شناسنامه عروس و داماد دو برگ فتوکپی از صفحه اول شناسنامه‌های عروس و داماد و اگر ازدواج دوم آنهاست به کپی صفحه دوم هم نیاز است.

حالا اگر عروس و داماد برای ازدواج اقدام کرده‌اند طلاق‌نامه رسمی زوجین یا گواهی فوت همسر قبلی یا اجازه دادگاه(برای مردها) دو قطعه عکس از عروس و دو قطعه از داماد، یک برگ فتوکپی پشت و رو از کارت ملی عروس و داماد، اصل شناسنامه پدر عروس، داشتن جواب آزمایشگاه و پرداخت هزینه ثبت ازدواج لازم است.

پاسخ آزمایشگاههای خصوصی، برای ثبت رسمی ازدواج، اعتبار ندارد. ضمن آنکه پاسخ آزمایشگاههای دولتی یک شهر برای دفترخانه رسمی شهر دیگر معتبر نیست مگر آنکه خود دفترخانه محل ثبت ازدواج، عروس و داماد را برای آزمایش به آنجا معرفی کرده باشد.

اگر پسر یا دختر یا هر دو به سن قانونی نرسیده باشند باید دادگاه به آنها «گواهی رشد» بدهد.

با اجازه پدرم…

در ازدواج اول هر دختری اجازه پدر و حضور وی در جلسه عقد و امضا کردن دفتر و عقدنامه، لازم است. درصورتی‌که پدر عروس از دنیا رفته باشد فتوکپی گواهی فوت که از طرف سازمان ثبت‌احوال شهر محل سکونت وی صادرشده باشد باید روز ثبت ازدواج روی میز منشی دفترخانه باشد.

اگر پدر عروس مخالف ازدواج دخترش باشد امکان ثبت وجود ندارد مگر اینکه دختر به دادگاه مراجعه و تقاضای «اجازه ازدواج» کند. به‌این‌ترتیب پس از اخذ اجازه دادگاه دفترخانه مجاز به ثبت ازدواج دختر است.

اگر پدر دختر آدرس مشخص نداشته باشد یا به هر علت دیگری حضورش در جلسه عقد ممکن نباشد دراین شرایط هم باید «اجازه ازدواج» را دادگاه بدهد.

ثبت ازدواج در اسناد سجلی

پس از طی مراحل گفته‌شده برای ثبت در دفاتر اسناد رسمی مرحله بعدی ثبت ازدواج در شناسنامه است. پس‌ازآنکه در دفترخانه عقد ازدواج جاری شد و عروس و داماد، پدر عروس و سایر معرفها و شاهدها قباله ازدواج و دفتر رسمی را امضا کردند این واقعه توسط سردفتر ازدواج در شناسنامه طرفین هم درج‌شده و مهر و امضا می‌شود.

کسانی که قبلاً ازدواج‌کرده‌اند ولی این موضوع را در شناسنامه‌هایشان ثبت نکرده‌اند کافی است برای این مرحله زوجین یا یکی از آنها با ارائه اقرارنامه رسمی مبنی بر رابطه زوجیت و اصل شناسنامه به اداره ثبت‌احوال محل سکونت مراجعه کنند و درخواست ثبت بدهند.

پس از ارائه درخواست، اگر محل صدور شناسنامه‌ها ثبت‌احوال محل مراجعه باشد ثبت ازدواج در شناسنامه و تحویل آن بیشتر از یک روز طول نمی‌کشد، اما اگر محل صدور شناسنامه‌ها یا یکی از آنها اداره ثبت‌احوال شهر دیگری باشد بعد از استعلام از اداره ثبت ازدواج در شناسنامه ثبت می‌شود. این کار به این منظور است که اطمینان حاصل شود زن و مرد در عقد ازدواج شخص دیگر نباشند.

منبع: میزان


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۴۶
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *