دست‌درازی به حقوق همسایه؛ ممنوع!

دسته: حقوق همگانی
بدون دیدگاه
سه شنبه - ۱۱ آبان ۱۳۹۵


دست‌درازی به حقوق همسایه؛ ممنوع!

دستدرازی به حقوق همسایه؛ ممنوع!

دیروز همسایه ما تا صبح مهمان داشت و آنقدر سروصدا کرد که همه را کلافه کرده بود. خلاصه که ما هم از صدای آنها تا صبح چشم بر هم نگذاشتیم.

حقوق همسایه در قانون تعریفشده است؟

قانون‌گذار در قانون مدنی، با دقت بالایی به مسائل پیرامون حقوق مالکان مجاور توجه کرده است.

تمام مصادیق مختلف تصرفاتی که مالک در ملک خود می‌کند، مشمول ماده 30 قانون مدنی است که می‌گوید: «هرکسی می‌تواند در مال و ملک خود انواع تصرفات را انجام دهد.»، از طرفی طبق اصل 40 قانون اساسی:

«هیچ‌کس نمی‌تواند اعمال حق خویش را وسیله اضرار به غیر قرار دهد.» و این درست به شرایطی اشاره دارد که شخصی مطابق قانون حق انجام کاری را دارد اما آن کار اعمال حق را به‌گونه‌ای زیان‌بار زیر پا می‌گذارد و موجب ضرر رساندن به دیگران می‌شود که در این شرایط باید از کار موردنظر پرهیز کرد. بدیهی است اگر شخص، حق اجرای کاری را اساساً نداشته باشد، انجام آن قطعاً ممنوع و موجب مسؤولیت است.

با این حساب کسی نمیتواند بگوید من در چاردیواری اختیاری خودم سروصدا میکنم و این به کسی ارتباط ندارد؟

دقیقاً. طبق ماده 30 قانون مدنی، هیچ‌کس نمی‌تواند بگوید من در آپارتمان خودم می‌توانم هر کاری انجام دهم و به‌عنوان‌مثال در ملک خودم سروصدا ایجاد کنم (صدای حیوان خانگی یا موسیقی) و دیگران حق اعتراض ندارند. هر تصرفی در ملک که منجر به ضرر همسایه شود ممنوع است.

این ضرر فقط مادی است؟

خیر. منظور قانون‌گذار نه‌تنها ضررهای مادی که ضررهای معنوی هم هست. برای مثال می‌توان از مواردی مانند میخ کوبیدن برای زدن قاب به دیوار که باعث آسیب دیوار ملک مجاور شود، بنایی و احداث کف که موجب خسارت به سقف طبقه پایین شود و خسارتهای غیرمادی که موجب مخدوش شدن آرامش و آسایش دیگران می‌شود نام برد. منبع: پایگاه آموزشی مهداد


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۵۲
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *