حاشیه‌نشینی و اعتیاد حاصل نبود نگاه همه‌جانبه است

دسته: حقوق و اجتماع
بدون دیدگاه
سه شنبه - ۲۹ فروردین ۱۳۹۶


حاشیه‌نشینی و اعتیاد حاصل نبود نگاه همه‌جانبه است

رئیس سازمان بهزیستی کشور:

حاشیهنشینی و اعتیاد حاصل نبود نگاه همهجانبه است

 اعتیاد با سیستم سنتی درمان نمیشود

  رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: بروز آسیبهای اجتماعی از جمله حاشیهنشینی و اعتیاد حاصل نبود نگاه همهجانبه و فرآیند محور بوده به صورتی که شرایط فعلی را بر ما تحمیل کرده است.

انوشیروان محسنی بندپی در سالن فرهنگی و ورزشی تلاش افزود: آسیبهای اجتماعی فقط با رویکردهای تلفیقی مهار و کنترل می‌شوند. وی اظهار کرد: آسیبهای اجتماعی برعکس سلامت جسمی هستند که با یک مداخله و یک نسخه رو به بهبودی می‌روند چرا که ماهیت آسیبهای اجتماعی پیچیده است و رویکردهای مقابله با آن نیز باید تلفیقی باشند و الگوهای تازه‌ای در این زمینه ارائه شود. وی تأکید کرد: فقط با رویکردهای تلفیقی می‌توان وضعیت رو به صعود آسیبهای اجتماعی را متوقف کرد.

 واقعیتهای تلخی که منجر به فشارهای روحی شدهاند

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: همه مکاتب و حاکمیتها از بدو ظهور بشر به دنبال این بودند که مددکاری اجتماعی را توسعه دهند؛ زمانی مددکاری اجتماعی فقط یاری‌رساندن در مسایل مالی بوده اما امروز به یک جهان‌بینی بزرگ تبدیل‌شده است. محسنی بندپی افزود: جامعه نگری و برطرف کردن مشکلات دیگران می‌تواند منجر به ارتقای پایداری اجتماعی و محیطی شود اما فقر، تبعیض و نبود شایسته‌سالاری در تصدی‌گریها واقعیت تلخی است و شرایطی فراهم کرده که پایداری اجتماعی و محیطی آن‌چنان‌ که انتظار می‌رود نداشته باشیم و خود را به صورت فشارهای روحی و روانی نشان می‌دهند. وی اظهار داشت: یکی از علومی که در زمینه مقابله با آسیبهای اجتماعی می‌تواند نقش‌آفرینی و الگوسازی کند، رشته تخصصی مددکاری اجتماعی است و خانواده اول این رشته در ساختار دولتی، سازمان بهزیستی است و در کنار این سازمان نیز به کمک انجمنها و تشکلهای غیردولتی نیاز است.

  توجه به سلامت اجتماعی در برنامه ششم توسعه

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: متأسفانه اگر بیماری مالاریا یا هر اپیدمی دیگری جامعه را تهدید کند، همه برای مقابله با آن بسیج می‌شوند و از همه امکانات استفاده می‌شود اما به سلامت اجتماعی، نشاط اجتماعی و اعتماد اجتماعی چندان توجهی نمی‌شود چنان‌که تا قبل از برنامه ششم توسعه خیلی دیده نشده بود. محسنی بندپی افزود: اگر پیش ‌از این با نورافکن همه برنامه‌های توسعه‌ای کشور را می‌دیدیم خبری از نقش مددکار اجتماعی در آن نبود اما امروز این نقش دیده‌شده و هزاران رشته را به هم متصل می‌کند. وی ادامه داد: در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که نمی‌توانیم فقط خودمان را در نظر گرفته و یک حاشیه امن برای خود ایجاد کنیم چون این حاشیه امن نمی‌تواند پایدار باشد.

  اعتیاد با سیستم سنتی درمان نمیشود

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در پذیرش ماده 16(ساماندهی معتادان رهاشده و سخت در دسترس متجاهر)، یک سال تلاش کردیم تا به همه دست‌اندرکاران حوزه اعتیاد بقبولانیم که یک معتاد متجاهر، مجرم نیست و بیمار است و با نگاه درمان بیماری می‌توانیم به سراغش برویم.

محسنی بندپی افزود: با سیستمهای سنتی و اردوگاهی نمی‌توان معتاد متجاهر را درمان کرد و با متادون درمانی نمی‌توان همه معتادان را رهایی داد بلکه باید یک تیم تلفیقی از متخصصان علوم اجتماعی و مددکاران، روان و شخصیت فرد معتاد را درمان کرد و در نهایت پروتکل درمانی به کمک بیاید؛ در دیگر آسیبهای اجتماعی مانند طلاق نیز باید از شیوه تلفیقی استفاده کرد.

  استقرار اورژانس اجتماعی در شهرهای بالای 50 هزار نفر

رئیس سازمان بهزیستی کشور یادآور شد: در برنامه ششم توسعه در 140 شهر بالای 50 هزار نفر می‌خواهیم اورژانس اجتماعی مستقر کنیم تا مداخلات بهنگام، علمی و تخصصی در آسیبهای اجتماعی داشته باشند. محسنی بندپی افزود: در سال 94 با شناسایی به موقع اورژانس اجتماعی، چهار هزار و 240 نفر را از خودکشی رهایی دادیم و دوباره به زندگی بازگرداندیم و می‌خواهیم اورژانس اجتماعی را به همه کشور گسترش دهیم. وی با اشاره به فعالیت 22 هزار نیروی متخصص در بهزیستی در کنار تشکلهای مردمی گفت: امید است با بهره‌گیری از این نیروها و برنامه‌ها، شرایطی فراهم شود که نشاط و ارتقای پایداری اجتماعی و محیطی در سرتاسر کشور نهادینه شود. منبع: ایرنا


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۱۶
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *