بازارکار و وضعیت کاری وکیل


دسته: دانشجوی حقوق
بدون دیدگاه
چهارشنبه - ۳۰ تیر ۱۳۹۵


بازارکار و وضعیت کاری وکیل


بازارکار و وضعیت کاری وکیل



شغل وکالت از آن دسته از مشاغلی است که میزان موفقیت در آن برای وکلای مختلف بسیار متفاوت است. برخی از وکلا بسیار موفق هستند و درآمد بالایی داشته و در حوزه تخصصی خود معروف می‌باشند و بعضی دیگر هم حتی به سختی هزینه‌های زندگی خود را تأمین می‌کنند.
به‌گفته وکلای متخصص و موفق، تسلط بر قوانین و مقررات، دارا بودن روابط عمومی قوی و جسارت لازم از مهمترین عوامل موفقیت در این شغل به حساب می‌آیند.
با توجه به تمرکز فعالیتهای اقتصادی و تجاری در شهرهای بزرگ مثل تهران؛ بازار کار وکلا در اکثر حوزه‌های تخصصی در این شهرها بسیار بیشتر از شهرهای کوچک است.
از سوی دیگر با گسترش و پیچیده‌تر شدن روابط اجتماعی در سالهای اخیر، مخصوصا در شهرهای پرجمعیت و بزرگ مثل تهران، اصفهان، مشهد و … به تناسب آن مشکلات مردم و دعواهای حقوقی و قضایی نیز افزایش یافته است و بازار کار وکلا در تمام کشور و مخصوصاً در شهرهای بزرگ گسترده‌تر 
شده است.
بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که میزان موفقیت یک وکیل در بازار کار بیش از گرایش تحصیلی و نوع دانشگاهی که از آن فارغ التحصیل شده، به مهارتهای فردی خود او در برقراری ارتباط با مخاطبان و همچنین تسلط بر موضوعات تخصصی شغلش بستگی دارد.
وضعیت استخدام این شغل در برخی کشورهای جهان به شرح زیر است :

آمریکا- پیش بینیها نشان می‌دهد میزان استخدام وکلا بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰، رشد ۱۰ درصدی خواهد داشت. درحالی‌که متوسط این رشد برای کل مشاغل ۱۴ درصد می‌باشد.
استرالیا- در بازه زمانی ۵ سال گذشته میزان استخدام وکلا رشد ۱۶.۷ درصدی داشته و رشد بسیار زیاد در آینده برای آن پیش‌بینی شده است.
میزان درآمد وکیل 
خیلیها دوست دارند میزان درآمد وکیل را بدانند. همانطور که در بخش بالا اشاره شد، درآمد شما به عنوان وکیل تا اندازه زیادی به خودتان بستگی دارد و سایر عوامل دیگر دارای اهمیت کمتری می‌باشند. به این معنا که در صورتی که شما در حوزه تخصصی خود بر مباحث حقوقی مسلط باشید، از نحوه سیر و نتیجه سایر پرونده‌های حقوقی مشابه مطلع بوده و افراد ذی نفع در هر پرونده را تشخیص داده و روابط حرفه‌ای مناسب با آنها برقرار کنید؛ شما نیز می‌توانید وکیل موفقی شوید و درآمد قابل توجهی از این شغل کسب نمایید.
در ایران وکلای زیادی وجود دارند که از نظر نوع دانشگاهی که تحصیل کرده‌اند، شهری که در آنجا وکالت می‌کنند و تجربه و حوزه تخصصی کاری نیز به هم شباهت کامل دارند ولی دارای درآمدهای کاملا متفاوتی می‌باشند. البته در سایر مشاغلها نیز این تواناییها و مهارتهای فردی تأثیر دارد ولی این توانمندیها در شغل وکالت بسیار پررنگ و غالب می‌باشد و موفقیت یا عدم موفقیت یک وکیل را موجب می‌شود.

به طور کلی درآمد وکیل تابع تعرفه‌های کانون وکلای دادگستری (که هر سال تعیین می‌شود) و تعداد پرونده‌های ارجاعی است.
در جدیدترین پژوهش صورت گرفته در اواخر سال ۱۳۹۲ توسط تعدادی از متخصصان شغلی کشور، گروههای مختلف شغلی از نظر درآمدی مورد بررسی قرار گرفته‌اند. بر این اساس متوسط حقوق و درآمد وکیلهایی که در استخدام سازمان یا شرکتی هستند، در سمتهای مختلف شغلی استخراج شده است.
برخی از سمتهایی که در این پژوهش برای وکیل در نظر گرفته شده‌اند شامل کارشناس حقوقی، کارشناس قرارداد، وکیل، مشاور حقوقی و مدیر حقوقی می‌باشند که یک وکیل می‌تواند در هر یک از آنها استخدام شده و فعالیت نماید.
برای وکیل در هر سمت حداقل، حداکثر و متوسط درآمد ماهیانه ذکر شده است. به عنوان مثال وکیل که در سمت مدیر حقوقی کار می‌کند، در اواخر سال ۱۳۹۲، حداقل درآمد ۸۰۰۰۰۰ تومان، حداکثر درآمد ۴۰۰۰۰۰۰ تومان و متوسط درآمد ماهیانه ۲۰۰۰۰۰۰ تومان را داشته است.
توجه داشته باشید که تحقیق بالا روی شاغلانی که در استخدام شرکت یا سازمانی (اعم از دولتی یا خصوصی) می‌باشند، صورت گرفته است. در مورد افرادی که کارآفرین هستند و کار مستقلی در حوزه تخصصیشان، راه‌اندازی کرده‌اند، شرایط متفاوت است و آنها با توجه به میزان فعالیت، تخصص، تلاش و پشتکارشان، درآمدهای متفاوتی دارند.
 میزان درآمد وکیل در برخی کشورهای جهان عبارتند از :
آمریکا- متوسط درآمد سالانه این شغل ۱۱۲.۷۶۰ دلار (برای همه مشاغل ۳۳.۸۴۰ دلار) در سال ۲۰۱۰ و مطابق با آخرین آمارها در سال ۲۰۱۳، ۱۱۳,۵۰۰ دلار بوده است.

استرالیا- متوسط درآمد سالانه وکلا ۸۷.۰۰۰ دلار (قبل از کسر مالیات) می‌باشد.
انگلستان- متوسط درآمد سالانه این شغل برای افراد تازه کار ۲۸.۵۰۰ دلار، افراد با تجربه بین ۳۸.۰۰۰ تا ۱۰۷.۰۰۰ دلار و برای وکلای ارشد و مدیران این بخش ۱۵۲.۵۰۰ دلار و بیشتر می‌باشد.
 شخصیتهای مناسب شغل وکالت
در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگیهای شخصیتی، ارزشها، علایق، مهارتها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و … برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند.
یکی از مهم‌ترین این عوامل ویژگیهای شخصیتی می‌باشد. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فردی ویژگیهای منحصربه فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت
 هستند.
به طورکلی همیشه افراد موفقی از تیپهای شخصیتی مختلف در تمام مشاغل هستند و نمی‌توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپهای شخصیتی خاصی هستند که در این شغل موفق می‌شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپهای شخصیتی‌ای که برای این شغل معرفی می‌شوند، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته‌اند.
 شخصیتهای مناسب این شغل بر اساس شخصیت‌شناسی MBTI :
ENTJ این تیپ شخصیتی شان اجتماعی و سطح نفوذی را که به دنبالش است، در این شغل می‌یابد. او از زمینه‌های حقوقی استقبال کرده و در آن موفق است.
INTJ این تیپ شخصیتی دوست دارد در کارش تنوع فراوان باشد. او از توانایی خوبی در پژوهش و برنامه ریزی مستقل داشته و از منطق خوبی در کارها برخوردار است.

ENTP این تیپ شخصیتی می‌تواند محیطی جدید، منعطف و متحول ایجاد کند. او با کمک خلاقیت فراوان خود روشهای جدیدی به وجود می‌آورد. این تیپ شخصیتی معمولا در کار خود با افراد زیادی ارتباط دارند.
INTP این تیپ شخصیتی دوست دارد مسایل پیچیده را تحلیل و حل کند. او به مشاغل چالشی که نیاز به اندیشه زیاد و روشهای مبتکرانه دارد، علاقه‌مند است.
ESTJ این تیپ شخصیتی دوست دارد با چیزهای ملموس و واقعی سر و کار داشته باشد. او می‌تواند بر اساس استدلالهای قیاسی خود به علت و معلولها پی برده و نتیجه گیری کند. همچنین علاقه دارد در واحدهای سازمان یافته در سمتهای ارشد و مدیریتی کار کند.
منبع: دنیای کار

نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۹۰۰
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *