اصل «یک چین» قابل مذاکره نیست

دسته: غیر حقوقی
بدون دیدگاه
سه شنبه - ۲۸ دی ۱۳۹۵


اصل «یک چین» قابل مذاکره نیست

هشدار جدی چین به ترامپ:

 اصل «یک چین» قابل مذاکره نیست

 

%d8%a7%d8%b5%d9%84-%db%8c%da%a9-%da%86%db%8c%d9%86-%d9%82%d8%a7%d8%a8%d9%84

در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ رئیسجمهوری منتخب آمریکا مبنی بر چانهزنی با چین در ارتباط با موضوع اصل «یک چین»، پکن به وی هشدار جدی داد.

واکنش تازه چین به ترامپ با انتشار بیانیه‌ای توسط وزارت امور خارجه این کشور صورت گرفت و این وزارتخانه به‌صراحت تأکید کرد که اصل چین واحد (یک چین) به‌هیچ‌وجه قابل مذاکره نیست.

رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا در تازه‌ترین سخنان خود اعلام کرد بود که از این اصل برای گرفتن امتیاز از چین استفاده خواهد کرد و فعلاً خود را ملزم به اجرای آن نمی‌بیند. ترامپ تهدید کرده است که به دلیل چالشهای فراوان با چین در دریای جنوبی و در عرصه تجارت جهانی، به دنبال زیر پا گذاشتن این اصل و تقویت روابط با منطقه تایوان است. در بیانیه وزارت امور خارجه چین که روز دوشنبه منتشرشده با اشاره به این‌که در جهان فقط یک چین وجود دارد، تأکید شده است: تایوان هم بخشی از همین چین است و این‌که همین چین دولت و حکومت مشروع به‌حساب می‌آید.

در حالی‌که چین بر قابل مذاکره نبودن این اصل تأکید می‌ورزد،‌ ترامپ می‌گوید که از دیدگاه او همه‌چیز ازجمله اصل چین واحد قابل‌گفت‌وگو است. در بیانیه مزبور به ترامپ و دولت وی هشدار داده‌شده است که حساسیت مسأله تایوان و اصل یک چین را درک کرده و اجازه ندهد کل روابط دوجانبه تیره شود. اولین هشدار پکن به ترامپ مربوط به ماه دسامبر سال گذشته میلادی (آذرماه 95) است که در آن زمان گفته بود، نمی‌داند چرا وقتی به تایوان میلیاردها دلار سلاح از جانب آمریکا فروخته می‌شود نباید با آن جزیره رابطه داشت.

تارنمای ژاپن تودی نیز امروز در گزارشی نوشت: چین حتی تهدید کرده است که اگر ترامپ به این رفتارها و اقدامات ادامه دهد این کشور نیز از نیروهای خصم در داخل آمریکا حمایت خواهد کرد.

پس از گفت‌وگوی تلفنی ترامپ با خانم «تسای اینگ ون» رئیس حکومت تایوان در ماه دسامبر و اعتراض چین به این اقدام بی‌سابقه در ۳۷ ساله گذشته، ‌رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا گفت که ما 2 میلیارد دلار در سال گذشته به تایوان سلاح فروخته‌ایم اما نمی‌توانیم با رهبر این جزیره تلفنی گفت‌وگو کنیم و این قابل‌قبول نیست.

تایوان و چین در پایان جنگ داخلی سال 1949 میلادی از یکدیگر جدا شدند، اما پکن این جزیره را بخشی از خاک خود می‌داند و مایل است که در تایوان بعد از پیوستن به سرزمین مادری نیز الگوی یک کشور و دو نظام را همچون هنگ‌کنگ و جزیره ماکائو پیاده کند. منبع: ایرنا


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۱۰
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *