«OIEL»؛ گذرواژه کشتار یمنیها توسط عربستان در وزارت‌ تجارت‌ انگلیس(قسمت دوم)

دسته: حقوق در سایر جوامع
بدون دیدگاه
شنبه - ۱۸ دی ۱۳۹۵


«OIEL»؛ گذرواژه کشتار یمنیها توسط عربستان در وزارت‌ تجارت‌ انگلیس(قسمت دوم)

«OIEL»؛ گذرواژه کشتار یمنیها توسط عربستان در وزارت تجارت انگلیس(قسمت دوم)

915713624

چندی قبل روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» فاش کرد که بر اساس مجوزی با عنوان «OIEL»، لندن مدتی است به کشورهای حاشیه خلیجفارس و سایر کشورهایی که دارای رژیمهای سرکوبگر و ناقض حقوق بشر هستند بهصورت محرمانه سلاحهای راهبردی را صادر میکند؛ افشاگری که برای درک ابعاد پیچیده آن لازم است تهاجم عربستان به یمن با پشتوانه این گذرواژه را مورد واکاوی دقیقی قرار دهیم.

از دفن واقعیت تا مرثیه عوامفریبی

اما آن‌چه تلفات و خسارتهای گسترده تهاجم عربستان به یمن را بیش‌ازپیش موردتوجه جهانیان قرارداد؛ یکه‌تازی منشعب از قدرت طوفانیِ ائتلاف به سرکردگی عربستان در برابر مردم مظلوم یمن نیست؛ بلکه تسلیحات مخرب، راهبردی و ویژه ایست که کشورهای غربی درازای دریافت انبوهی از پول نفت آل سعود به ریاض تقدیم می‌کنند.

تا همین چند هفته گذشته بود که گزارشهای مکرر نهادهای حقوق بشری درباره فجایع جاری در یمن به‌صورت متوالی و توسط سرکرده ائتلاف و حامیان غربی- عبری آن تکذیب می‌شد که ناگاه روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» گذرواژه‌ای موسوم به «OIEL» را برملا ساخت؛ افشاگری‌ای که اذعان صریح استعمار پیر و سرکرده نایبان ناخلف وی در ریاض را نیز برای جهانیان به منصه ظهور گذاشت. لذا ابتدا به رمزگشایی سیگنال «ایندیپندنت» پرداخته و سپس در ادامه به ترتیب اهداف و تبعات این گذرواژه، اعتراف صحیح دولت انگلیس و اذعان عربستان به آن را مورد تجزیه‌وتحلیل قرار خواهیم داد.

افشاگری سرنخی با عنوان «OIEL» توسط ایندیپندنت

روزنامه ایندیپندنت در ۱۷ دسامبر سال جاری میلادی (۲۷ آذرماه) با انتشار گزارشی از اسرار نقض ۷ توافق آتش‌بس توسط متجاوزان سعودی و تمایل آن هابه ادامه اوضاع رقّت بار مظلومان غیرنظامی در یمن پرده برداشت.

این نشریه فاش کرد که دولت انگلیس به‌صورت پنهانی صادرات گسترده‌ای را به کشورهای سرکوبگر حاشیه خلیج‌فارس و دارای سوابق گسترده نقض حقوق بشر به‌ویژه عربستان سعودی داشته است. ایندیپندنت در ادامه این گزارش تصریح کرد: بسیاری از کشورهای خریدار سلاح و مهمات از انگلیس به لحاظ رعایت موازین حقوق بشر دارای سوابق مشکوکی هستند؛ این امر اصول مربوط به انطباق منطقه هدف صادرات با معیارهای حقوق بشر را نیز نقض می‌کند.

نشریه مذکور در ادامه با تأکید بر این‌که صنعت دفاعی و نظامی انگلیس با کسب درآمدی بالغ‌بر ۷.۷ میلیارد پوند در سال،‌ نقشی مهم در اقتصاد این کشور دارد؛ نوشت: «روزنامه آی» (i newspaper) افشا کرد که از فوریه سال ۲۰۱۵ میلادی تاکنون تعداد فزاینده‌ای از محموله‌‌های نظامی به‌صورت آرام و بی‌سروصدا در قالب «مجوز صادرات نامحدود برای تک اقلام خاص» (OIEL) فروخته می‌شوند. با این مجوزها، محموله‌های متعددی پس از بررسی اولیه و فقط با صدور یک مجوز می‌توانند از ۵ تا ۱۵ سال به یک مقصد معین صادر شوند.

به نوشته ایندیپندنت، بر اساس مجور مذکور، نیازی نیست ارزش این اقلام به‌صورت علنی اعلام‌شده و یا انتشار یابد؛ بنابراین مشخص کردن ارزش آنها دشوار است؛ اما مبالغ آنها دهها میلیون پوند تخمین زده می‌شود؛ پیش از بررسی ارقام و آمار ناشی از اعمال این مجوز برای پیش کش نمودنِ تسلیحات به ریاض درازای دریافت مبالغ انبوهی از دلارهای نفتی این کشور؛ بهتر است به بررسی ابعاد و زوایای آن پرداخته و سپس به ارقام منتج از این مجوز بازگردیم. ادامه دارد… منبع: مهر- مهدی ذوالفقاری

 


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۱۳
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *