43 دانشگاه و مؤسسه تحقیقاتی کشور در فهرست مؤثرترینهای جهان

دسته: دانشجوی حقوق , مطالب برگزیده
بدون دیدگاه
دوشنبه - ۲۷ دی ۱۳۹۵


43 دانشگاه و مؤسسه تحقیقاتی کشور در فهرست مؤثرترینهای جهان

43 دانشگاه و مؤسسه تحقیقاتی کشور در فهرست مؤثرترینهای جهان

 

%d8%af%d8%a7%d9%86%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87-%d9%88-%d9%85%d8%a4%d8%b3%d8%b3%d9%87-%d8%aa%d8%ad%d9%82%db%8c%d9%82%d8%a7%d8%aa%db%8c-%da%a9%d8%b4%d9%88%d8%b1

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: در آخرین بررسی انجام شده توسط این پایگاه، تعداد 43 دانشگاه و موسسه تحقیقاتی کشور در جمع مؤثرترین دانشگاههای جهان قرار گرفته است.

دکتر محمدجواد دهقانی گفت: پایگاه شاخصهای اساسی علم (ESI) به‌عنوان یکی از پایگاههای آی.اس.آی هر دو ماه یک‌بار به ارائه دانشگاههای برتر دنیا بر اساس کیفیت تحقیقاتشان می‌پردازد.

در این رتبه‌بندی، دانشگاههایی که بر اساس تعداد استنادها در یکی از رشته‌های 22 گانه در جمع دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی یک درصد برتر دنیا قرارگرفته باشند، معرفی می‌شوند.

دهقانی گفت: این نظام، اطلاعات چهار شاخص اصلی شامل تعداد مدارک نمایه شده در برترین مجلات بین‌المللی، تعداد کل استنادهای دریافت شده توسط هر دانشگاه یا موسسه تحقیقاتی، نسبت تعداد استنادها به ازای مدارک و تعداد مقالات داغ و پر استناد را برای هر یک از دانشگاهها یا مؤسسات تحقیقاتی که در زمره یک درصد برتر دنیا قرارگرفته باشند، ارائه می‌دهد.

وی افزود: در خرداد ماه 1394 مؤثرترین دانشگاههای جهان مورد بررسی و 30 دانشگاه از ایران در جمع مؤثرترین دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی جهان قرارگرفته بودند. در آبان ماه 1394 تعداد دانشگاههای کشور به 33 مورد و در خرداد ماه 95 تعداد دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی کشور در جمع مؤثرترینها به 35 مورد افزایش یافته بود. در حال حاضر و در آخرین بررسی انجام‌شده توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) تعداد دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی کشور به 43 مورد رسیده است.

سرپرست ISC گفت: به‌طور متوسط رتبه بین‌المللی دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی کشور بر اساس کمیت تولید علم یا تعداد مدارک 535، بر اساس تعداد کل استنادهای دریافتی رتبه 830، بر اساس تولید علم برتر (مقالات داغ و پر استناد) رتبه 958 و بر اساس نسبت تعداد استناد به مقاله رتبه 1267 را داریم.

وی تصریح کرد: می‌توان از این اعداد نتیجه‌گیری کرد که در بحث کمیت، بهتر از کیفیت فعالیت کرده‌ایم. اگر به سیاستهای کلان علم و فناوری ابلاغی توسط مقام معظم رهبری بنگریم می‌بینیم که مرجعیت علم و فناوری در سطح بین‌المللی اولین بند مورد تأکید در این سند کلان علم و فناوری است؛ بنابراین دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی علاوه بر کمیت تولید علم بایستی به کیفیت و اثرگذاری اقتصادی و اجتماعی علم تولیدشده و هم‌چنین تعاملات علمی نیز توجه ویژه‌ای داشته باشند.

دهقانی اظهار داشت: از لحاظ کمیت تولید علم، در حوزه ایمنی‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران در رتبه 186 دنیا قرار دارد و هم‌چنین از نظر تعداد استنادها با رتبه 484 در جمع 500 دانشگاه برتر دنیا قرارگرفته است. رتبه کمیت تولید علم دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه پزشکی بالینی 175 است. در همین حوزه دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی و شیراز به ترتیب رتبه‌های 440 و 576 دنیا را کسب کرده‌اند.

وی در ادامه گفت: در حوزه داروشناسی و سم‌شناسی در بین دانشگاههای علوم پزشکی، دانشگاههای علوم پزشکی تهران و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به ترتیب رتبه‌های 31 و 189 دنیا را در اختیار دارند. هم‌چنین بر اساس کل استنادهای دریافتی یا کیفیت تحقیقات این دو دانشگاه به ترتیب رتبه‌های 157 و 621 دنیا را کسب کرده‌اند.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: در حوزه ریاضیات دانشگاه صنعتی امیرکبیر بر اساس نسبت تعداد استناد به مقاله رتبه 23 دنیا را به خود اختصاص داده است که نشان دهند کیفیت بالای مقالات این دانشگاه در حوزه ریاضیات دارد.

دهقانی ادامه داد: در حوزه زمین‌شناسی، دانشگاه تهران تنها دانشگاه کشور است که در جمع مؤثرترینهای دنیا قرار گرفته است. این دانشگاه از لحاظ کمیت تولید علم رتبه 238 دنیا و از لحاظ کیفیت تولیدات علمی رتبه 544 دنیا را کسب کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه زیست‌شناسی و بیوشیمی دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران به ترتیب رتبه 435 و 491 دنیا از لحاظ کمیت تولید علم را کسب کرده‌اند و هم‌چنین رتبه 901 و 924 را از لحاظ نسبت تعداد استنادها به مقالات دارا هستند. دهقانی گفت: در حوزه شیمی بر اساس شاخص نسبت تعداد استنادها به ازای مدارک پنج دانشگاه علوم پزشکی تهران، شریف، علم و صنعت ایران، یاسوج و رازی به ترتیب رتبه‌های 797، 825، 832، 842 و 849 دنیا را به خود اختصاص داده‌اند.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام افزود: در حوزه‌های مرتبط با علوم اجتماعی، دانشگاههای علوم پزشکی تهران و تهران به ترتیب بر اساس کمیت تولید علم رتبه‌های 299 و 654 دنیا را در اختیار دارند. این دو دانشگاه از لحاظ تعداد کل استنادهای دریافتی در این حوزه به ترتیب رتبه‌های 455 و 792 را دارند و هم‌چنین بر اساس تعداد مقالات برتر رتبه‌های 936 و 1198 دنیا را کسب کرده‌اند.

دهقانی ادامه داد: در حوزه علوم اعصاب و رفتار دانشگاه علوم پزشکی ایران در جایگاه 331 دنیا از لحاظ کمیت تولید علم قرار دارد. در حوزه علوم رایانه دانشگاه صنعتی امیرکبیر در شاخص تعداد کل استنادهای دریافتی بهتر از سایر دانشگاهها عمل نموده است به‌نحوی‌که جایگاه 200 دنیا را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: در حوزه علوم کشاورزی و بر اساس تعداد کل استنادهای دریافتی دانشگاه تهران با کسب رتبه 139 دنیا، برترین دانشگاه کشور در سطح کشور است. در حوزه علوم گیاهان و حیوانات، دانشگاه تهران در صدر قرار دارد و بر اساس تعداد کل استنادهای دریافتی در جایگاه 473 دنیا قرارگرفته است. در حوزه علوم محیطی و بوم‌شناسی دانشگاه تهران، به لحاظ کمیت تولید علم در رتبه 230 و به لحاظ تعداد کل استنادهای دریافتی در رتبه 555 دنیا قرار دارد.

به گفته دهقانی، در حوزه علوم مواد و بر اساس شاخص نسبت تعداد استنادها به ازای مقالات به ترتیب سه دانشگاه کاشان، شریف و شیراز رتبه‌های 552، 564 و 596 دنیا را به خود اختصاص داده‌اند؛ و بر اساس تعداد مقالات برتر، پژوهشگاه دانشهای بنیادی در سطح کشور در حوزه فیزیک بهترین عملکرد را داشته است و رتبه 439 دنیا را به خود اختصاص داده است.

هم‌چنین در حوزه مهندسی بر اساس کمیت تولید علم به ترتیب دانشگاه آزاد اسلامی، صنعتی شریف، امیرکبیر و تهران توانسته‌اند رتبه‌های 20، 51، 52 و 54 دنیا را کسب کنند. منبع: ایرنا

 


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۶۷
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *