19 کشور دارای دموکراسی هستند!

دسته: حقوق در سایر جوامع
بدون دیدگاه
شنبه - ۱۶ بهمن ۱۳۹۵


19 کشور دارای دموکراسی هستند!

19 کشور دارای دموکراسی هستند!

رای - انتخابات

در تازه ترین ارزیابیهای صورت گرفته از وضعیت رتبه بندی دمکراسی در کشورهای جهان که هر ساله توسط واحد آگاهی گروه رسانهای اکونومیست تهیه، تحلیل و تدوین می گردد، با سقوط یک درجه ای وضعیت دمکراسی در ایالات متحده آمریکا از گروه دمکراسیهای کامل به دمکراسیهای ناقص، تعداد کشورهای دارای دمکراسی کامل به 19 عدد رسید.

این رده بندی کشورها را بر اساس شاخصهایی چون آزادیهای مدنی، فرهنگ سیاسی، عملکرد دولت و روند انتخاباتی و تکثرگرایی کشورها را به چهار دسته زیر تقسیم می نماید:

1) دکراسی کامل

2) دمکراسی ناقص

3) رژیمهای مرکب

4) اقتدارگرا (استبدادی)

در میان 19 کشور دارای دمکراسی کامل، پادشاهی نروژ در جایگاه برترین دموکراسی جهان نشسته و جمهوری ایسلند، پادشاهی سوئد، پادشاهی دانمارک، کانادا، کنفدراسیون سوییس، جمهوری فنلاند و مشترک المنافع استرالیا به ترتیب در جایگاههای دوم تا دهم قرار گرفته‌اند.

در انتهای گروه چهارم، کشورهای زیر به ترتیب جای گرفته اند.

143) جمهوری اسلامی گامبیا و.

145) جمهوری جیبوتی،

146) پادشاهی بحرین،

147) امارات متحده عربی،

148) جمهوری آذربایجان،

149) جمهوری اسلامی افغانستان،

150) جمهوری وروندی،

151) جمهوری دمکراتیک خلق لائوس، دولت اریتره و جمهوری سودان،

154) جمهوری اسلامی ایران،

155) لیبی،

156) جمهوری یمن،

157) جمهوری گینه بیسائو،

158) جمهوری ازبکستان،

159) پادشاهی عربستان سعودی و جمهوری دمکراتیک کنگو،

161) جمهوری تاجیکستان،

162) ترکمنستان،

163) جمهوری گینه استوایی،

164) جمهوری آفریقای مرکزی،

165) جمهوری چاد،

166) جمهوری عربی سوریه

167) جمهوری ‌خلق‌ دموکراتیک‌ کره

بر اساس این گزارش، سقوط ایالات متحده آمریکا به گروه دمکراسیهای ناقص بوده صرف‌نظر از نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶ بوده و علت آن کاهش اعتماد عمومی به نهادهای سیاسی در آمریکا، این نهادها را با بحران مشروعیت مواجه کرده است. بنا بر این گزارش، سقوط آمریکا از دهه ۱۹۶۰ و با جنگ ویتنام، جنبش حقوق مدنی، ترور مارتین‌لوترکینگ و رابرت کندی و رسوایی واترگیت آغاز شده و در دهه گذشته در پی جنگهایی که این کشور در خاورمیانه به راه انداخته و بحران اقتصادی کمرشکنی که پشت‌سر گذاشته و بن‌بستهای پیاپی سیاسی که در واشنگتن رخ نموده، اوضاع وخیم‌تر شده و حالا در پی همه اینها ترامپ ظهور کرده است؛ رئیس‌جمهوری که از هر سو با اتهامات جدی نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی، زن‌ستیزی،‌ اسلام‌هراسی و دشمنی با رسانه‌ها روبرو است.

در مجموع در سالی که گذشت اوضاع دمکراسی در ۷۲ کشور جهان رو به وخامت گذاشت و در ۳۸ کشور بهبود یافت. نزدیک به نیمی از جمعیت جهان در گونه‌ای از جوامع دمکراتیک زندگی می‌کنند اما ساکنان جوامعی که دمکراسیهای کامل دارند، تنها پنج درصد جمعیت زمین‌اند. نزدیک به ۶/ ۲ میلیارد نفر از ساکنان زمین هم در سایه حکومتهای اقتدارگرا و تمامیت‌خواه زندگی می‌کنند. منبع: گاهداد


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۱۰۲
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *