13 دانشگاه ایران جزو برترینهای خاورمیانه

دسته: دانشجوی حقوق
بدون دیدگاه
دوشنبه - ۲ اسفند ۱۳۹۵


13 دانشگاه ایران جزو برترینهای خاورمیانه

13 دانشگاه ایران جزو برترینهای خاورمیانه

 

938108359رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: از نگاه نظام رتبهبندی تایمز تعداد 13 دانشگاه ایران جزو دانشگاههای برتر خاورمیانه قرارگرفته و ایران در این زمینه بعد از ترکیه با 18 دانشگاه، رتبه دوم در تعداد دانشگاههای برتر خاورمیانه را دارد.

محمدجواد دهقانی افزود: در نظام رتبه‌بندی تایمز، کشورهای ترکیه، ایران، مصر، پاکستان، رژیم اشغالگر قدس و عربستان سعودی در رتبه‌های اول تا ششم جدول قرار دارند.

وی اضافه کرد: در نظام رتبه‌بندی تایمز در سال 2016 تعداد هشت دانشگاه ایران جزو دانشگاههای برتر رتبه‌بندی شده بودند و امسال این تعداد به 13 دانشگاه افزایش‌یافته است.

دهقانی با اشاره به روند رو به رشد ایران در نظام رتبه‌بندی تایمز، خاطرنشان کرد: بر اساس گزارشهای منتشرشده، تعداد دانشگاههای برتر ایران در سالهای 2012 تا 2014 تنها یک دانشگاه بود. این تعداد در سال 2015 به پنج دانشگاه رسید.

وی هم‌چنین با اشاره به جایگاه ایران در نظام رتبه‌بندی لایدن، گفت: ایران در این رتبه‌بندی در سال 2016 با 14 دانشگاه رتبه اول را در خاورمیانه دارد.

دهقانی با یادآوری این‌که از نگاه نظام رتبه‌بندی لایدن، ایران جایگاه خوبی بین 750 دانشگاه برتر جهان دارا است، گفت: بر اساس گزارشهای نظام رتبه‌بندی لایدن، هیچ‌یک از دانشگاههای ایران در سال 2012 جایگاه برتر را کسب نکرده بود؛ طی سالهای 2013 تا 2016 هر سال شاهد افزایش تعداد دانشگاههای برتر ایران در این رتبه‌بندی جهانی بوده‌ایم.

وی بیشترین رشد ایران در کسب جایگاه تعداد دانشگاههای برتر را مربوط به سال 2014 دانست و گفت: در سال 2013 تعداد دانشگاههای برتر ایران در رتبه‌بندی لایدن پنج دانشگاه بود که این تعداد در سال 2014 به 13 دانشگاه رسید.

دهقانی تصریح کرد: آمارهای ارائه‌شده از سوی نظامهای رتبه‌بندی لایدن و تایمز، به‌صورت مطلق بوده و برای همان سال است.

رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام خاطرنشان کرد: از نگاه نظام رتبه‌بندی لایدن، از ایران 14 دانشگاه، ترکیه 11 دانشگاه، رژیم اشغالگر قدس و عربستان سعودی 7 دانشگاه و مصر 3 دانشگاه موفق به‌قرار گرفتن در جمع 750 دانشگاه برتر جهان شده بودند.

وی با اشاره به این‌که یکی از وظایف پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، معرفی پر استنادترین دانشگاهها، مقالات علمی و روند رشد کیفی تولیدات علمی کشورهای اسلامی است، گفت: دانشمندان برتر بیش از این‌که به کمیت تولید علم شناخته شوند، به کیفیت تولیدات علمی شناخته می‌شوند.

دهقانی خاطرنشان کرد: دانشمندان برتر علمی مهم‌ترین عامل رشد و توسعه نظامهای علمی محسوب می‌شوند، بنابراین شناخت این گروه از اهمیت بالایی برخوردار است؛ کشورهای پیشرفته برای جذب نخبگان از سراسر جهان برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری می‌کنند و به همین دلیل این کشورها مهم‌ترین مقصد نخبگان علمی محسوب می‌شوند.

وی گفت: بر اساس اطلاعات ثبت‌شده در پایگاههای استنادی بین‌المللی، دانشمندان یک درصد برتر دنیا، 14 درصد کل علم جهان را تولید و 24 درصد کل استنادها را دریافت می‌کنند؛ بر اساس اصول علم‌سنجی می‌توان پژوهشگران 20 درصد جهان را در زمره نخبگان برتر علمی قرار داد؛ زیرا این گروه 66 درصد از علم دنیا را تولید و 85 درصد استنادها را دریافت می‌کنند.

دهقانی خاطرنشان کرد: معیار انتخاب پژوهشگران برتر تعداد استنادهای دریافت شده توسط تولیدات علمی آنان است و بر همین اساس پژوهشگرانی که توانسته‌اند به‌واسطه تحقیقات خود به بالاترین سطح اعتبار بین‌المللی دست یابند، در گروه دانشمندان یک درصد یا 20 درصد برتر جهان قرار می‌گیرند.

رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط این پایگاه در موضوع فهرست دانشمندان یک درصد برتر ایران، هر دو ماه یک‌بار به‌روز می‌شود. منبع: ایسنا


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۴
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *