11 مهارت سازنده کتابخوانی

دسته: دانشجوی حقوق
بدون دیدگاه
شنبه - ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۶


11 مهارت سازنده کتابخوانی

مانند هر مهارت دیگری، می توانید با تمرین و شناخت تکنیک های کلیدی جدید به یک خواننده مفید و موثر تبدیل شوید. ایده های زیر به شما کمک خواهند کرد تا کتابی که میخوانید را بهتر بیاد بیاورید و بهتر یاد بگیرید.

1- هدف خواندن را مشخص کنید:اوقات فراغت / یادگیری

اگر بخواهیم کلی در این مورد صحبت کنیم، میتوانیم بگوییم دو دلیل مهم برای خواندن وجود دارد:برای تفریح (اوقات فراغت) یا برای یادگیری. اگر برای تفریح کتاب میخوانید، شاید توسعه مهارتهای سازنده برای خواندن، برای شما یک اولویت نباشد. اما بد نیست درحال خواندن کتابهای ادبی یا … این مهارت را توسعه دهید، حال اجازه دهید در این مطلب بیشتر روی خواندن برای یادگیری تمرکز کنیم.

2- یادداشت بردارید

(بله! اجازه نت برداری در کتاب دارید!) یادداشت برداریتا بحال دقت کرده اید که کتابهایی که میخوانید دارای حاشیه هستند؟ این فضاهای خالی بهترین و مناسب ترین مکان برای اضافه کردن یادداشت ها و برداشت های شما از کتاب هستند. حتی بهتر از آن، بعضی کتاب های تجاری یا خودشناسی، صفحات سفید و خالی برای شما تهیه کرده اند تا راحتتر تجربیات و یا نظرات خود را ثبت کنید.

نکته مهم:فقط در کتابی که برای شما هستش نت برداری کنید. کتابخانه ها منابع فوف العاده ای هستند و تنها وظیفه شما سالم برگرداندن کتاب افراد دیگر هستش. اما اگر شما از آن دسته افرادی هستید که از کتابهای کتابخانه استفاده میکنید نگران نباشید و از مهارتهایی که در ادامه خوهید خواند استفاده کنید.

3- درمورد نویسنده مطالعه کنیدنویسنده

چه کسی این کتاب (کتابی که درحال خواندنش هستید) را برایتان به ارمغان آورده است؟ دانستن در مورد نویسنده ها، تاثیر قابل توجهی بر دانش و تجربه شما خواهد داشت. سال پیش، بیوگرافی ویلیام شکسپیر خواندم و کاملاً مجذوب عادت های کاری او شده بودم، اما ممکن همیشه نتوانیم یک بیوگرافی کامل از نویسنده ها پیدا کنیم پس بهتر به جای آن یک سری سوالات را از خودمان بپرسیم تا باعث فهم بهتر و عمیق تر کتاب و قصد نویسنده از نوشتن آن شود:

چه کتابهای دیگری از این نویسنده چاپ شده؟ (مثلا، این کتاب چه تناسبی با کتابهای قبلی این نویسنده دارد. آیا درمورد زمینه جدیدی بحث شده یا به بررسی عمیق تر موضوعات قبلی پرداخته؟)

کتاب چه ارتباطی به حرفه اصلی نویسنده دارد. (برای مثال، آیا او یک نویسنده تمام وقت هستش؟ یا یک متخصص حرفه ای در زمینه بازاریابی که به دلیل خاصی تصمیم به کتاب نوشتن گرفته؟)

4- درمورد چیزی که خواندهاید بنویسید

نوشتن اثر شگفتی در درک و فهم مطلبی که خوانده اید دارد. میتوانید یک بازنگری به طول خود کتاب بنویسید که آن هم میتواند به اندازه خود کتاب ارزشمند باشد، همچنین میتوانید یادداشت هایی را به عنوان راهنما بر روی پوشش داخلی کتاب بنویسید و یک راهنمای کوتاه تهیه کنید تا هروقت خواستید به راحتی به آن مراجعه کنید.

دقیقا نمیدانید در مورد چه چیزی باید بنویسید؟ این نکات را درنظربگیرید:

آیا کتاب تمرین یا نمونه ای ارائه داده است؟

– تمرینات را حل کن.

آیا کتاب به دیگر کتابهایی که به نظر جالب هستند رجوع کرده؟

– عنوان آنها را یادداشت کنید.

آیا تحت تاثیر زیبایی جمله خاصی قرارگرفتید؟

– یادداشتش کنید.

5- درموردش بحث کنید

دراغلب موارد، خواندن یک عادت انفرادی است. اگرچه، با کمی برنامه ریزی میتوانید آن را به یک فعالیت اجتماعی تبدیل کنید. برای مثال، عضویت در یک انجمن مجازی کتابخوانی، جایی که بتوانید یادداشت ها و پیام های کتاب را یا دیگر خواننده ها به اشتراک بگذارید. همچنین میتوانید از سرویس هایی مثل Meetup.com برای جستجوی انجمن های کتابخوانی در منطقه زندگی خود استفاده کنید.

اگر برای بهبود زندگی یا بهره وریتان کتاب می خوانید، بهترین نتیجه را از بحث کردن درمورد مطلبی که خوانده اید بدست خواهید آورد.

6- از خودتان سوال کنید:آیا من با نویسنده موافقم؟ چرا، چرا نه؟

وقتی کتاب خوبی میخوانید، بسیار طبیعیست که جذب آن شوید. بعضی کتاب ها بسیار ذهن شما را درگیر میکنند و شما در حالی آن ها را به اتمام می رسانید که شبهای زیادی را تا صبح بیدار بوده اید. با اینکه شور وعلاقه شما و همچنین عمیق کتاب خواندن شما بسیار قابل تحسین است. کارهای دیگری هم برای انجام دادن وجود دارد.

تمام کتابهای غیر داستانی و حتی بسیاری از کارهای داستانی به دنبال اثبات نکات و نظری خاص هستند. کشف کن آنها چگونه بوجود آمده اند. آیا نویسنده پاورقی یا ارجاعی به کتابهای دیگر ارائه داده است؟ آیا او براساس تجربه شخصی خود نوشته است؟

این سوالات به شما کمک میکنند تا خواندن خود را به طور موثرتری ارزیابی کنید.

7- تامل نکات لذت بخش کتاب (اوقات فراغت)

روزی، یک رمان، داستان کوتاه، نمایشنامه یا هر کتاب دیگری را خوانده اید. روز بعد فکرکنید چه نکته از کتاب را بیشتر دوست داشتید، آیا با تصورکردن لحظات و اتفاقات آن هیجان زده میشدید؟ این گونه مشاهدات به شما کمک میکند تا در آینده کتابی را انتخاب کنید که از آن لذت میبرید. در حقیقت، این مهارت بازتاب گرفتن به شما کمک میکند تا از دیگران کتاب های پیشنهادی بهتری را درخواست کنید و به راحتی توضیح دهید که چه جنبه هایی از کتاب را دوست داشته اید.

8- در مورد انتقادها و دیدگاهها مطالعه کنید

خواندن نقطه نظرهای دیگر درمورد کتابی که خوانده اید، چشم انداز جدید و تازه ای به شما ارائه می دهد. میتوانید به راحتی در وبسایت ها و نشریات انتقادها و نظرات متفاوت را دنبال کنید.

در حقیقت، خواندن انتقادات یا نظرات منطقی و فکرشده باعث مجهز شدن شما به مهارت های جدید و سازنده خواندن میشود.

9- توسعه قدرت “خواندن ذهن” خواندن ذهن

می‌دانستید که خواندن کتابهای داستانی به شما در شناخت و درک بهتر مردم کمک میکند؟ محققین David Comer Kidd و Emanuele Castano نشان دادند که داستان خواندن باعث درک بهتر انسانها از یکدیگر می‌شود.

10- از امکانات کمک بگیرید

اگر درحال خواندن کتاب داستانی یا غیر داستانی هستید، گاهی ممکن است با نکاتی روبرو شوید که زیاد برایتان آشنا نباشد، پس بهتر است بجای اینکه با حس گیجی و ندانستن از آن عبارت گذر کنید، دقیقه را صرف چک کردن معنی آن در لغتنامه و یا جستجوی آن در google بکنید، بعلاوه استفاده از Google map هم برای جستجوی مکان های نا آشنا به شما پیشنهاد میکنم.

قدرت خیال و تصور شما بسیار قویست! اما بهتر است ورودی خوبی به آن بدهید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

11- هر روز بخوانید

برخی افراد برای خواندن بیشتر هدف گذاری میکنند. شما چه گونه به این هدف میرسید؟ بسادگی به پرورش یک عادت نیاز دارید، عادت کتاب خواندن تا پایان عمر. تذکر! همیشه با خود کتاب داشته باشید. اگر یک کتابخوان طبیعی نیستید به دنبال راهی باشید تا آن را وارد روزمرگیتان کنید (مثلا، قبل از این که بخواهید منزل را ترک کنید یا هرشب قبل از خواب کتاب را فراموش نکنید.) منبع : پیک اطلاع رسانی حقوق و قانون


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۲۲
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *