کلاه‌برداری میلیاردی از متقاضیان ویزای شینگن

دسته: رویداد و حوادث
بدون دیدگاه
چهارشنبه - ۲۶ آبان ۱۳۹۵


کلاه‌برداری میلیاردی از متقاضیان ویزای شینگن

کلاهبرداری میلیاردی از متقاضیان ویزای شینگن

یک حادثه

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2016-11-11 06:34:35Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

کلاه‌بردار حرفه‌ای که به بهانه گرفتن ویزای شینگن یک میلیارد تومان کلاه‌برداری کرده بود، دهها مالباخته را در فرودگاه مسکو سرگردان کرد.

 19 اردیبهشت امسال با مراجعه نماینده حقوقی چند شاکی و مالباخته به کلانتری 104 عباس‌آباد و طرح شکایت از فردی به نام فرهاد، پرونده‌ای با موضوع کلاه‌برداری تشکیل و به دستور بازپرس شعبه اول دادسرای ناحیه 7 تهران، پرونده در اختیار پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.

نماینده حقوقی شکات پس از حضور در پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ، در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: موکلهایم برای اخذ ویزای کار شینگن به شخصی به نام «فرهاد «مراجعه و نامبرده با ارائه وعده دروغین تهیه ویزای کار شینگن در کشور آلمان، از هرکدام از آنها مبلغ 80 میلیون تومان طلب می‌کرد و در همان جلسه‌ی اول مبلغ 6000 یورو و همچنین گذرنامه‌ی آنها را می‌گرفت. در ادامه با اخذ مجدد مبلغ 56 میلیون تومان از هرکدام آنها اعلام می‌کرد که باید ابتدا به کشور روسیه – شهر مسکو رفته و ازآنجا به کشور آلمان اعزام شوند و به این بهانه نیز مبلغ 11 میلیون تومان دیگر از هرکدام از آنها می‌گرفت.

نماینده حقوقی شکات در ادامه اظهاراتش به کارآگاهان گفت: با توجه به ادعای فرهاد و مدارک تحویل داده‌شده از سوی او، مالباخته‌ها با اطمینان از داشتن ویزا و بلیت تهیه‌شده به روسیه رفته اما پس از ورود به فرودگاه شهر مسکو اطلاع پیدا می‌کردند که ویزای تمامی آنها جعلی است. پس از بازگشت به ایران، همگی آنها در چند نوبت به درب منزل فرهاد مراجعه و اطلاع پیدا کردند که این شخص از غیبت آنها استفاده کرده و محل سکونت و درواقع مخفیگاهش را تغییر داده است.

با شناسایی تعدادی از آژانسهای هوایی که فرهاد مدت کوتاهی را در آنها به‌عنوان مسؤول اعزام مسافر به تورهای خارجی مشغول به کار بود، کارآگاهان اطلاع پیدا کردند که این شخص با شناسایی تعدادی از مالباختگان متقاضی اخذ ویزای دائم کشورهای اروپا به آنها مدعی می‌شده که قادر به اخذ ویزای کار شینگن برای آنهاست.

در بررسی اظهارات تعداد دیگری از شکات و مالباختگان، کارآگاهان اطلاع پیدا کردند که متهم علاوه بر شیوه و شگرد خود در اعزام افراد به کشور روسیه – شهر مسکو و نهایتاً رها کردن آنها در فرودگاه این شهر، شیوه و شگرد دیگری را برای کلاه‌برداری از طریق شبکه‌های اجتماعی به‌ویژه تلگرام داشته است.

بررسیها از سوی کارآگاهان نشان داد که فرهاد از طریق عضویت در کانالهای مختلف موجود در شبکه تلگرام، اقدام به درج آگهی تهیه ویزای کار شینگن در آنها کرده و پس از تماس افراد متقاضی ویزای شینگن، به‌منظور جلب اعتماد این افراد تصویری از ویزاهای تهیه‌شده را از طریق شبکه اجتماعی تلگرام برای آنها ارسال و مالباختگان نیز صرفاً با مشاهده یک تصویر از ویزای موردادعا و عدم بررسی صحت این تصاویر، به این شخص اعتماد کرده و هرکدام مبالغ چند میلیون تومانی را به شماره کارت اعلام‌شده از سوی وی واریز می‌کردند. این مالباختگان پس از واریز پول، پیگیر دریافت ویزاهای خود می‌شدند اما پس از مدت کوتاهی تنها پل ارتباطی آنها که همان کانالهای تلگرامی و نهایتاً تماسهای تلفنی بود از سوی فرهاد قطع می‌شد و نامبرده دیگر پاسخگوی تماسهای آنها نبود. نهایتاً این افراد به همراه چند تصویر ارسال‌شده از سوی «فرهاد. ع »به تعدادی از سفارتخانه‌هایی که «فرهاد. ع«مدعی اخذ تصاویر ویزا از آنها شده بود مراجعه و در آنجا اطلاع پیدا می‌کردند که تمامی این تصاویر و ادعای مطرح‌شده از سوی متهم در خصوص تهیه ویزای کار شینگن تمام دروغ بوده است.

با توجه به پیچیدگی پرونده، اقدامات پلیسی ویژه برای دستگیری متهم در دستور کار کارآگاهان قرار گرفت و این در حالی بود که بسیاری از مالباختگان پرونده، هیچ اطلاعات قابل بهره‌برداری جهت دستگیری متهم در اختیار نداشتند.

کارآگاهان پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ با انجام اقدامات ویژه پلیسی، سرانجام موفق به شناسایی مخفیگاه متهم در یک‌خانه‌ی مجردی در خیابان سهروردی شمالی شده و سرانجام 24 مهر موفق به دستگیری وی شدند.

متهم پس از دستگیری و انتقال به پایگاه سوم پلیس آگاهی در اظهاراتش به کارآگاهان عنوان داشت که پس از آشنایی با مالباختگان از طریق شناسایی آنها در آژانسهای مسافرتی و یا شبکه‌های اجتماعی، ابتدا روابط دوستانه‌ای را با آنها در خارج از آژانسهای مسافرتی و یا در داخل شبکه‌های اجتماعی ایجاد و در ادامه با طرح ادعای دروغین تهیه ویزای کار شینگن در کمترین زمان کوتاه اقدام به کلاه‌برداری از آنها کرده است.

سرهنگ کارآگاه محمد نادر بیگی، رئیس پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ، با اشاره به ارزش یک میلیارد تومانی پرونده به خبرنگار مهر گفت: با توجه به شناسایی تعدادی از مالباختگان و جمع‌بندی از مالباختگان، ارزش مالی پرونده در حدود یک میلیارد تومان برآورد شده است.

او افزود: در ادامه رسیدگی به پرونده، قرار قانونی از سوی بازپرس پرونده صادر و متهم برای انجام تحقیقات تکمیلی و شناسایی دیگر شکات و مالباختگان در اختیار پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار داده‌شده است. لذا از شکات و مالباختگانی که بدین شیوه و شگرد مورد کلاه‌برداری قرار گرفتند دعوت می‌شود تا جهت شناسایی متهم و پیگیری شکایات خود به نشانی پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ در خیابان سهروردی شمالی – خیابان خرمشهر – میدان نیلوفر مراجعه کنند.

یک تحلیل

 

ریشههای کلاهبرداری در جامعه:

ریشه‌های اجتماعی کلاه‌برداری در جامعه در دو عامل ذهنی و عینی موردبررسی قرار می‌گیرد. در عامل عینی کلاه‌برداری، نظام اقتصادی در جامعه آن‌طور که باید شفاف باشد و روان حرکت ‌کند، نیست.

در اقتصاد معمولی و سالم می‌توان فرایندها و اتفاقاتی که در آینده نزدیک و حتی دور می‌افتد را پیش‌بینی و بر اساس آن برنامه‌ریزی کرد، «مثلاً اگر قرار است چکی صادر کنیم، یقین کنیم مشکلی در پرداخت این چک نخواهیم داشت»یعنی بتوانیم بر مطالبات بازار حساب بازکرده و بر مبنای آن تعهداتی را تعریف کنیم. زمانی که شرایط اقتصادی در جامعه نامناسب و آشفته باشد افراد نمی‌توانند مطالبات مالی خود را به‌راحتی و از مسیرهای درست پرداخت کنند درنتیجه برای به دست آوردن مطالبه خود به راههای نامشروع یعنی کلاه‌برداری روی می‌آورند، چه‌بسا ذاتاً کلاه‌برداری نباشد اما شرایط اقتصادی و اجتماعی آنها را مجبور به روی آوردن به مسیرهای نادرست می‌کند، بنابراین کلاه‌برداریهای عینی درنتیجه نابسامانی وضعیت اقتصادی، فقدان سرمایه اجتماعی و اعتماد شکل می‌گیرد و موجب به وجود آمدن کلاه‌برداریهای خواسته یا ناخواسته می‌شود و لازم است نهادهایی در جامعه وجود داشته باشند که از این افرادی که قربانی یک شرایط نابسامان هستند، حمایت کنند.

شیوع چشم و هم‌چشمی، زیاده‌خواهی، تجمل‌گرایی، مادی‌گرایی و پول‌دوستی در جامعه موجب شده افراد برای به دست آوردن ثروت بیشتر به سمت مسیرهای غیرقانونی و نادرست حرکت کنند. درواقع گسترش مادی‌گرایی در جامعه فرهنگ را مستحیل می‌کند، ذهنیتها را به سمت کسب منافع مالی بیشتر می‌کشاند و چون فرد از طریق فرایندهای عادی نمی‌تواند تراکم ثروت داشته باشد درنتیجه برای جبران زیاده‌خواهیهای خود دست به هر کاری می‌زند. در بیشتر معاملات اقتصادی و بازاری جامعه کلاه‌برداری ذهنی وجود دارد و تأسف‌بار این است که بسیاری از این کلاه‌برداریها مطرح نمی‌شود و پنهان می‌ماند.

کلاه‌برداریهای ذهنی در جامعه کاملاً برحسب خواست اتفاق می‌افتد یعنی فرد با پیش‌بینی و اطلاع خود دست به آن عمل می‌زند و معمولاً کلاه‌برداریهای بزرگ به این شیوه صورت می‌گیرد. کلاه‌برداریهای ذهنی فقط بازار، تولید و اقتصاد را شامل نمی‌شود بدین معنا که تقریباً در اکثر بخشهای فرهنگی، خدمات بهداشتی درمانی، آموزش، امور اداری و غیره نوعی عدم صداقت و سوءاستفاده از مشتری و موقعیت وجود دارد. مشکلی که در جامعه وجود دارد این است که کارکرد نهادهای خانواده، آموزشی و مذهبی به دلیل اینکه در سیطره اقتصاد قرارگرفته‌اند ناکارآمد شده و سایه سنگینی اقتصاد دراین نهادها احساس می‌شود. به‌طوری‌که در مذهب نیز نقش پول بسیار پررنگ است به‌نحوی‌که گویی طبقات محروم‌تر از وجدان مذهبی کمتری برخوردار هستند و مذهب نیز با طبقات اجتماعی بالا پیوند خورده است.

باید در نظر داشت مذهب در جامعه، تحت تأثیر اقتصاد قرارگرفته است. مثال بارزی که برای پولی شدن ابعادی از مذهب در جامعه می‌توان ذکر کرد تأسیس بانک یا صندوقهای پولی با اسامی مذهبی است. بسیاری از افراد ثروتمند با سوء‌استفاده از اعتقادات مذهبی مردم به فعالیت اقتصادی بعضاً نادرست دست می‌زنند، بعد از مدتی در فعالیت خود مرتکب انواع فسادها می‌شوند و این فسادهای مالی تحت پوشش مذهب اتفاق می‌افتد که درنتیجه موجب می‌شود مذهب درگیر فرایندهایی شود که درنهایت کارکرد خود را در جامعه که باید آموزنده و بازدارنده از انواع آسیبها باشد، از دست می‌دهد. نباید اجازه داد نابسامانی و به‌هم‌ریختگی وضعیت اقتصادی در کارکرد مذهب در جامعه تأثیر منفی بگذارد.

منبع: خبر آنلاین-اعتماد

 


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۲۷
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *