کریدور جدید 
خلیج فارس- دریای سیاه


دسته: حقوق تجارت
بدون دیدگاه
سه شنبه - ۱۹ مرداد ۱۳۹۵


کریدور جدید 
خلیج فارس- دریای سیاه


کریدور جدید 
خلیج فارس- دریای سیاه

اختلافات بر سر سیاستهای ترانزیتی، نا امنی ایجاد شده از سوی تروریستها و حالا کودتای نافرجام نظامیان؛ این تنها بخشی از اتفاقاتی است که برای ترکیه و در چارچوب روابط تجاری اش با ایران در طول چند ماه گذشته به وقوع پیوسته است. اتفاقاتی که شاید تنها یکی از آنها می‌تواند به معنی لزوم اندیشیدن به مسیری جدید باشد.
به گزارش ایسنا، مسوولان ترانزیتی ایران در طول ماه گذشته و به دنبال افزایش احتمال ناامن باقی ماندن خاک ترکیه تلاش خود برای پیدا کردن مسیرهایی جدید برای اتصال به کشورهای اروپایی را آغاز کردند.
تلاشی که در روزهای گذشته و با برگزاری جلسه هم‌اندیشی کشورهای فعال در این کریدور جایگزین وارد مرحله ای جدید شد.
کریدور خلیج فارس به دریای سیاه که از چند سال قبل طراحی نقشه ابتدایی آن آغاز شده و بحثها برای زمانی طولانی درباره اش ادامه داشته است زیر سایه اختلافات و نا امنیهای به وجود آمده در کشور ترکیه با سرعتی بسیار زیاد رو به سمت تکمیل شدن دارد.
این کریدور که در آن ایران، آذربایجان، ارمنستان، گرجستان، بلغارستان و رومانی حضور دارند، ایران را در مسیری امن از طریق همسایه‌های شمال غربی به اروپا می‌رساند.
این کریدور در کنار فعال کردن خطوط ترانزیتی منطقه ای برای کشورهای فعال می‌تواند در بلندمدت به انتقال کالاهای چین و همسایگانش در آسیای میانه نیز فکر کند.
با وجود تمام این امیدواریها این کریدور کار خود را با یک ابهام بزرگ آغاز کرده است و آن سرباز کردن اختلافی تاریخی است که می‌تواند برای این مسیر جدید مشکل ساز شود. اگر ترکیه از اختلافات سیاسی داخلی رنج می‌برد در کریدور خلیج فارس به دریای سیاه، موضوع به اختلافات تاریخی قدیمی و اوضاع نه چندان مثبت به وجود آمده میان ارمنستان و آذربایجان اختصاص دارد.
این دو کشور که در طول تمام دهه‌های گذشته اختلافات سیاسی سنگینی با یکدیگر داشته اند در جریان جلسه ابتدایی هم اندیشی این کریدور نیز نتوانستند در کنار یکدیگر قرار گیرند تا آذربایجان به نشانه اعتراض از حضور ارمنستان در این جلسه، اجلاس را تحریم کند.
هر چند مسئولان ایرانی اعلام کردند این اختلافات اهمیت چندانی در سرنوشت این کریدور نخواهد داشت اما با توجه به اینکه مسیر اصلی این راه لااقل باید از یکی از این دو کشور عبور کند قاعدتا چگونگی مدیریت این اختلافات در نتیجه نهایی تاثیر قطعی خواهد گذاشت زیرا ترکیه خود قربانی اختلافاتی از این دست شده و نمی توان انتظار داشت جایگزینش نیز با همین شرایط کار خود را آغاز کند.
منبع: ایسنا

نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۲۰
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *