پیامکهایی که بلای جان شده‌اند

دسته: غیر حقوقی
بدون دیدگاه
یکشنبه - ۲ آبان ۱۳۹۵


پیامکهایی که بلای جان شده‌اند

مشترکان تلفن همراه در آرزوی آرامش

پیامکهایی که بلای جان شدهاند

ارسال گاه و بیگاه پیامکهای تبلیغاتی بلای جان بسیاری از مشترکان تلفن همراه شده و به نظر میرسد باوجود تلاشهای صورت گرفته همچنان راه فرار قطعی برای نجات از مزاحمتهای این پیامها در دسترس نیست.

داستان مزاحمتهای مکرر این پیامکها ماجرای دیروز و امروز نبوده و سالهاست این مشکل بلای جان موبایل به دستان است. بر همین اساس پس از سالها گلایه مشترکان از دریافت پیامکهای تبلیغاتی باوجود اعلام انصراف از دریافت آنها، سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی به‌عنوان نهاد ناظر و قانون‌گذار حوزه ارتباطی کشور، اپراتورهای تلفن همراه را به ایجاد سامانه‌ای ملزم کرد که از طریق واردکردن یک کد واحد امکان اطلاع از پیامکهای تبلیغاتی و ارزش‌افزوده هر سه اپراتور ایجادشده و مشترکان بتوانند بدون هراس از دست دادن پیامکهای بانکی راه ارسال پیامهای تبلیغاتی را ببندند.

اما چند ماه پس از آغاز به کار سامانه 800 راهکار جدیدی برای ارسال پیامکهای تبلیغاتی انتخاب‌شده و بدین ترتیب عده‌ای با بهره‌گیری از سیم‌کارتهای شخصی به‌جای سرشماریهای ارسال پیامک انبوه به ارسال این پیامها پرداختند. دراین میان برخی شرکتها با خرید چندین سیم‌کارت‌ اعتباری اقدام به سودجویی به شیوه‌ای جدید کرده و حتی به ارسال پیامکهایی با موضوع تبلیغات غیراخلاقی پرداخته و بدین واسطه سایتهایی را نیز معرفی کردند. سایتهایی که گاهی برای ارائه محتویات جنسی به‌صورت سالانه قیمتهایی تا حدود 500 هزار تومان نیز پیشنهاد می‌دادند. از سوی دیگر هنگام تماس با شماره‌ای که به ارسال این پیامکها پرداخته در آن‌سوی خط هیچ فردی پاسخگو نبود.

در آن مقطع زمانی در پیگیری این موضوع از سوی سازمان تنظیم مقررات ارتباطات، حسین فلاح جوشقانی به ارائه توضیحاتی پرداخته و به ایسنا گفت: اپراتور و سازمان تنظیم مقررات تنها در حد پروانه ارائه‌شده می‌توانند دراین عرصه ورود کنند و پیگیری این موضوعات به مراجع قضایی مربوطه برمی‌گردد.

سرپرست معاونت نظارت سازمان تنظیم مقررات رادیویی در توضیح بیشتر این مطلب عنوان کرد: پیش‌ازاین مشترکان پیامکهای مختلف تبلیغاتی و ارزش‌افزوده را دریافت می‌کردند، اما پس از مدتی با ابلاغ مصوبه 147 سازمان تنظیم مقررات تمام اپراتورها موظف شدند پیش از ارسال پیامکهای انبوه در خصوص محتوای آنها از مراجع ذیصلاحی مانند وزارت ارشاد و یا در مورد محصولات پزشکی، وزارت بهداشت تأییدیه لازم را دریافت کرده و سپس اقدام به ارسال پیامک کنند.

وی ادامه داد: پس از مدتی نیز سامانه 800 راه‌اندازی شد تا با راه‌اندازی آن امکانی ایجاد شود که مشترکان تمام اپراتورها بتوانند از طریق تماس با یک شماره ثابت و واحد عدم علاقه‌مندی خود به دریافت پیامکهای تبلیغاتی و ارزش‌افزوده را اعلام کنند.

سرپرست معاونت نظارت سازمان تنظیم مقررات ارتباطات افزود: براین اساس پدیده‌ای رواج گرفت که البته این پدیده هم قبلاً وجود داشت اما این پدیده با قطع پیامکهای تبلیغاتی شدت گرفت و بدین ترتیب عده‌ای اقدام به ارسال پیامکهای مختلف با شماره‌های شخصی کردند که دراین میان دایره محتوایی این تبلیغات از مواردی مانند تور کشورهای مختلف تا تبلیغ محصولات جنسی گسترده است.

وی بابیان اینکه دراین شیوه عده‌ای تعدادی از مشترکان تلفن همراه را به‌طور اتفاقی انتخاب کرده و پیامکهای خود را به‌جای شماره‌های ارسال پیامک انبوه با شماره‌های شخصی ارسال می‌کنند، گفت: برای مقابله با این موضوع ما از اپراتورهای مختلف خواسته‌ایم درصورتی‌که این شرکتها با اپراتور فعالیت و یا ارتباط کاری داشته و به‌عنوان‌مثال از دیتابیس اپراتور استفاده می‌کنند هرچه سریع‌تر این ارتباط قطع شود، اما زمانی که ارسال این پیامکها به شیوه‌ی شخصی صورت بگیرد، اپراتور یا سازمان تنظیم مقررات قادر به بررسی محتوای پیامکها و نظارت محتوایی بر آنها نبوده و نمی‌تواند دراین عرصه ورود کند.

معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به‌تازگی با اشاره به اینکه بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی، خدمات پیامک انبوه، خدماتی است که پیامکها از طریق فرستنده مشخص و از طریق شبکه‌های ارتباطی بدون درخواست قبلی کاربران و پرداخت هزینه توسط آنان دریافت می‌شود و جنبه تبلیغاتی و اطلاع‌رسانی دارد، گفت: ارسال پیامک تبلیغاتی از شماره‌های شخصی از مصادیق پیامک انبوه بوده و طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی، ارائه‌کنندگان خدمات ارتباطی باید امکان فعال‌سازی و یا غیرفعال کردن دریافت پیامکهای انبوه از این طریق را برای کاربران فراهم کنند.

منبع: ایسنا


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۵۰
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *