پرسش و پاسخ حقوقی

دسته: حقوق همگانی
بدون دیدگاه
یکشنبه - ۲۲ اسفند ۱۳۹۵


پرسش و پاسخ حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

استفاده از حق مالکانه برای انتقال

پرسش: آیا یک مادر سالخورده می‌تواند بدون اطلاع سه فرزند پسر خود اموالش که مبلغ زیادی است را به نام تک دخترش بزند؟

پاسخ: به استناد ماده 30 قانون مدنی هر مالکی می‌تواند در ملک خود تصرفاتی از جمله تصرفات مالکانه انجام دهد؛ بنابراین انجام این عمل در صورت حصول سایر شرایط قانونی می‌باشد.

درخواست طلاق بهواسطه مشکلات عصبی و روانی زوجه

پرسش: بنده مدت بیش از 15 سال است با خانمی ازدواج نموده‌ام و دارای یک فرزند دختر نیز هستیم متأسفانه در موقع ازدواج خانواده ایشان بیماری رو حی روانی ایشان را اعلام ننمودند و به خاطر وجود فرزند تاکنون متحمل زندگی بوده‌ام ولی با شرایط بسیار دشوار ایشان من‌جمله فحاشی بدبینی و تهمت به دیگران کتک‌کاری و هم‌چنین فرزند آزاری ایشان مواجه شدم و درمانده‌ام به خاطر فرزندم چه باید کرد؟

پاسخ: با توجه به این‌که مدت‌زمان بسیار زیادی از زندگی مشترکتان می‌گذرد لذا باید بیان داشت که راههای مختلفی برای درمان و کاهش بیماری همسرتان وجود داشته است. از طرف دیگر شما می‌بایست به طلاق به‌عنوان آخرین گزینه توجه داشته باشید، چه این‌که بسیاری از مواردی مانند بدبینی و تهمت که بیان داشتید در خانمها ناشی از حساسیت و علاقه آنها نسبت به زندگی می‌باشد و نه بیماری روانی.

از طرف دیگر و با فرض این‌که همسر شما دچار مشکلات روانی از قبل از ازدواج بوده و خانواده ایشان نیز این مطلب را از شما مخفی نموده باشند، مجوز فسخ نکاح برای شما نخواهد بود؛ زیرا اعمال این حق فوری است؛ پس اگر طرفی که حق فسخ دارد بعد از اطلاع به علت فسخ، نکاح را فسخ نکند، خیار او ساقط می‌شود.

علی‌ای‌حال مطابق قانون، طلاق به دست مرد می‌باشد؛ بنابراین شما همواره این امکان را خواهید داشت تا با رعایت شرایط مقرر قانونی، با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرتان را بنمایید.

روابط موجر و مستأجر

پرسش: مستأجری دارم که از بدو قرارداد اجاره‌بها و پول گاز و برق مصرفی و همچنین تلفنی که در اختیار دارد را نپرداخته است با توجه (به این)که گاز مصرفی اشتراکی بوده و گرمای خانه از طریق موتورخانه تأمین می‌شود آیا من می‌توانم با بستن شوفاژها و آب گرم ایشان را وادار به پرداخت مطالبات خود نمایم اگر جواب خیر است پس چگونه است که شرکت گاز با دو دوره عدم پرداخت بهای گاز مصرفی اقدام به قطع گاز می‌نماید؟ از طرفی با توجه به عدم پرداخت چند دوره قبض تلفن از طرف مستأجر اداره مخابرات حدود یک ماه است که تلفنهای دیگر مرا که در محل کسبم نصب می‌باشند را قطع کرده و باعث ضرر و زیان این‌جانب گردیده است آیا من می‌توانم تقاضای ضرر و زیان از این بابت نمایم؟

پاسخ: مطابق قانون استفاده‌کننده یا مالک مکلف به پرداخت هزینه‌های مشترک ساختمان می‌باشد. در صورت امتناع مستأجر از پرداخت هزینه‌های مشترک ساختمان، شما نمی‌توانید رأساً وارد عمل شوید و اگرچه ایشان مستأجر می‌باشند، اما در صورت امتناع از پرداخت هزینه مشترک ساختمان، شما به‌عنوان مالک مکلف به پرداخت بوده و می‌توانید به میزان پرداخت شده به مستأجر خود مراجعه و مطالبه نمایید. در صورت امتناعِ شما و مستأجر هر دو، طبق قانون مدیر ساختمان می‌تواند اظهارنامه‌ای مبنی بر مطالبه وجوه مربوطه ارسال نماید. در صورت امتناع از پرداخت، مدیر ساختمان می‌تواند به تشخیص خود از دادن خدمات مشترک از قبیل شوفاژ، تهویه مطبوع و … جلوگیری نماید.

در مورد بخش دوم سؤال نیز امکان مطالبه خسارت وجود خواهد داشت. منبع: میزان


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۴۶
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *