نقش لایحه هوای پاک در جلوگیری از آلودگی محیط‌زیست

دسته: حقوق و اجتماع
بدون دیدگاه
شنبه - ۱ آبان ۱۳۹۵


نقش لایحه هوای پاک در جلوگیری از آلودگی محیط‌زیست

نقش لایحه هوای پاک در جلوگیری از آلودگی محیطزیست

حسینعلی امیری با اشاره به تدوین و تکمیل لایحه هوای پاک گفت: با عنایت به گذشت حدود 20 سال از اجرای قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا مصوب 1374 و در پی شدت یافتن آلودگی هوا در کشور و رخداد پدیده‌هایی ازجمله گردوغبار، تغییر اقلیم و امواج الکترومغناطیس، لزوم پیش‌بینی ضمانت اجرا مؤثر جهت مقابله با آن ضرورت به‌روزرسانی قانون موجود و رفع خلأهای قانونی آن و پیشگیری از بر هم خوردن تعادل و تناسب محیط‌زیست، لایحه اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است.

%d9%86%d9%82%d8%b4-%d9%84%d8%a7%db%8c%d8%ad%d9%87-%d9%87%d9%88%d8%a7%db%8c-%d9%be%d8%a7%da%a9-%d8%af%d8%b1-%d8%ac%d9%84%d9%88%da%af%db%8c%d8%b1%db%8c-%d8%a7%d8%b2-%d8%a2%d9%84%d9%88%d8%af%da%af%db%8c

معاون امور مجلس رئیس‌جمهوری همچنین اضافه کرد: نمایندگان عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با عنایت به اعلام وصول لایحه هوای پاک، در اجرای تبصره 1 ماده 147 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی مفاد لایحه مذکور را با طرح یادشده ادغام و گزارش آن را تحت عنوان لایحه هوای پاک به صحن علنی برای تصویب تقدیم کردند. امیری تاکید کرد: ضرورت دارد تا تمامی مفاد لایحه هوای پاک که حاوی احکام جامع قانونی برای مقابله با منابع آلاینده هوا اعم از طبیعی و انسان‌ساخت است در صحن علنی موردعنایت برای تصویب قرار گیرد. امیری تدوین و شفاف‌سازی تعریف آلودگی هوا و تسری آن به آلودگی بو، صدا و امواج، دسته‌بندی منابع آلاینده هوا بر اساس منابع معتبر بین‌المللی و توسعه ضوابط استقرار واحدهای صنعتی و تولیدی به واحدهای خدماتی و پیش‌بینی ضمانت اجرا از نقاط قوت این لایحه برشمرد. معاون امور مجلس رئیس‌جمهوری همچنین بابیان اینکه «تکمیل شیوه معاینه فنی وسایل نقلیه موتوری» و «تعیین سن فرسودگی وسایل نقلیه موتوری و نحوه مواجه با آن»، «ایجاد سامانه پایش آنلاین برای واحدهای مشمول ارزیابی اثرات زیست‌محیطی» را از دیگر نقاط قوت این لایحه ارزیابی کرد. وی «ایجاد شبکه پایش امواج غیرمجاز» را از دیگر نقاط مثبت لایحه هوای پاک دانست و افزود: دراین لایحه علاوه بر «پیش‌بینی استاندارد سوخت و معاینه فنی موتورخانه‌ها»، «تکالیف سایر دستگاههای اجرایی برای مقابله با آلودگی هوا» نیز تعیین‌شده است. امیری بابیان اینکه در لایحه تقدیمی دولت مواردی نیز بوده است که در کمیسیون حذف‌شده تصریح کرد: به نظر ما ضرورت دارد نمایندگان به این موارد نیز در صحن مجلس عنایت داشته باشند. معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری با اشاره به عدم پیش‌بینی ابزارهای تشویقی برای مأموران اجرایی این قانون گفت: «واریز وجوه حاصل از اجرای قانون به‌حساب سازمان حفاظت محیط‌زیست و یا صندوق ملی محیط‌زیست به‌عنوان مرجع انحصاری متولی اجرای قانون (ماده 34 لایحه)»، ازجمله مواردی است که موردنظر دولت بوده که کمیسیون مربوطه آن را حذف کرده است. امیری همچنین «عدم رعایت اصول تنقیح قوانین و تسری قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا به‌حق آبه محیط‌زیستی تالابها علیرغم ارائه لایحه مستقل از سوی دولت برای حفاظت و احیا تالابها (ماده 26 لایحه)» را نیز از دیگر موارد حذف‌شده از لایحه مذکور عنوان کرد. معاون رئیس‌جمهوری گفت: معاینه فنی وسایل نقلیه موتوری، مواقع اضطراری آلودگی هوا، ضوابط استقرار صنایع، حدود مجاز انتشار آلایندگی، نحوه مقابله با واحدهای آلاینده و تکالیف دستگاههای اجرایی برای مقابله با آلودگی هوا را ازجمله مواد ابقاء شده و یا اصلاحی دراین لایحه است. وی سایر مواد «لایحه هوای پاک» را جدید دانست و تاکید کرد: ضرورت دارد تا لایحه هوای پاک به‌عنوان حاصل کار پژوهشی دولت و مجلس به‌عنوان ابزاری کارآمد برای مقابله با منابع آلاینده هوا موردعنایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار گیرد.

منبع؛ وب‌سایت خبرگزاری مهر


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۶۳
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *