مادران و نوزادان معتاد

دسته: حقوق خانواده
بدون دیدگاه
دوشنبه - ۱۴ تیر ۱۳۹۵


مادران و نوزادان معتاد

مادران و نوزادان معتاد

معاون امور اجتماعی و مشارکتهای مردمی وزیر بهداشت از تصویب دستورالعملی جدید در ستاد آسیبهای اجتماعی این وزارتخانه درباره چگونگی برخورد و حمایت از مادران و نوزادان معتاد
بر داد.
دکتر محمدهادی ایازی در گفت‌وگو با ایسنا، درخصوص اقدامات معاونت اجتماعی وزارت بهداشت برای نوزادان و مادران معتاد گفت: گروهی از جمعیت معتاد کشور، مادران معتاد صاحب فرزند هستند که این نوزادان به‌دلیل وضعیت مادر، از او تاثیر می‌پذیرند. درنتیجه، بعد از وضع حمل مادر، باید از نوزاد سم‌زدایی و بعد از آن تحویل مادر شود؛ اما با توجه به اعتیاد مادر، نوزاد از شیر او استفاده می‌کند و احتمال اعتیاد او وجود دارد.
وی افزود:  مادران معتاد، مبتلا به ایدز و تن‌فروشان از جمله گروهی هستند که هنگام مراجعه به‌بیمارستان و مطرح شدن مسأله ترک آنها، با مشکل روبرو هستیم.  زمانی که فرزند آنها به‌دنیا می‌آید اگر پدر باشد، به‌وی تحویل داده  می‌شود و با اقداماتی که سازمان بهزیستی انجام می‌دهد، مشکلی پیش نمی‌آید. اما اگر پدر خانواده‌ای وجود نداشته باشد، مشکلات حادتر می‌شود و باید فرزند را تحویل بهزیستی دهیم.
ایازی موضوع نوزادان و مادران معتاد را  یکی از دغدغه‌های جدی حوزه آسیبهای اجتماعی خواند و ادامه داد: بخشی از این موضوع متوجه وزارت بهداشت است. ما باید بتوانیم سم‌زدایی نوزادان، پوشش و حمایت سازمان بهزیستی از آنها و همچنین مادران آنها  را به‌طور جدی دنبال کنیم. اگر قرار باشد به‌همین ترتیب تحویل مادران معتاد داده شوند، بی‌تردید در آینده جزو بزهکاران جامعه می‌شوند.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت همچنین به جلسه ستاد آسیبهای اجتماعی وزارت بهداشت که با محوریت نوزادان تازه متولدشده از مادران معتاد برگزار شد، اشاره کرد و افزود: در این جلسه گزارش دانشگاههای علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی درباره  مسائل و مشکلات این حوزه  مطرح شد. در چند روز گذشته نیز دستورالعملی درباره مادران و نوزادان معتاد تدوین و به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ کردیم. به این‌ترتیب قرار است بیمارستانها با مراجع قضایی و سازمان بهزیستی در این رابطه هماهنگی داشته باشند و نوزاد بعد از تولد به‌بهزیستی تحویل داده شود. مادران نیز به مراکز ترک اعتیاد فرستاده می‌شوند.
ایازی در ادامه تصریح کرد: همچنین در این جلسه مقرر شد  موسسه مهرآفرین، با همکاری سایر سازمانهای مردم نهاد با وزارت بهداشت همکاری کنند تا ما بتوانیم این مادران و نوزادان را در سطح استانهایی که با چنین مشکلی روبرو هستند، تحت پوشش قرار دهیم و با هماهنگی بهزیستی حمایت بیشتری از این گروه داشته باشیم.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت، فعالیت مراجع قضایی و سازمان بهزیستی را در این موضوع ضروری خواند و ادامه داد: ما متولی درمان هستیم، ولی باید مراجع قضایی و سازمان بهزیستی و خیریه‌های فعال در این بخش کمک کنند تا ما بتوانیم این گروه از نوزادان را تحت پوشش قرار دهیم و نسبت به ترک مادران اقدام شود. همچنین بعد از آنکه ترک داده شدند و نوزاد سم‌زدایی شد، اگر از منظر بهزیستی، مادر شرایط تحویل او را داشت به او بازگردانده شود. در برخی از مواقع، مشاهده شده است که وقتی نوزاد تحویل این گروه از مادران داده می‌شود، مسائل بسیار حادتری پیدا می‌کند که می‌تواند آثار بسیار سوئی از خود برجا گذارد.
ایازی در ادامه، درخصوص ورود وزارت بهداشت به مسأله حاشیه‌نشینی نیز توضیح داد و گفت: بخشی از موضوع حاشیه‌نشینی، به بهداشت و درمان مرتبط است، ولی مسائل و موضوعات دیگری دارد که می‌طلبد دستگاههای دیگر حضور و مشارکت جدی داشته باشند. اولین اقدام، حل مشکلات روستاها و شهرهای دیگر برای جلوگیری از مهاجرت  و سکونت در حاشیه شهرها است که این موضوع نیز در شورای اجتماعی کشور، در حال بحث است.
وی افزود: ما به‌عنوان معاونت اجتماعی می‌توانیم با کمک سازمانهای مردم نهاد، خیرین سلامت و سمنهایی که در حوزه‌های بهداشتی و درمانی فعالیت دارند در حاشیه شهرها ورود داشته باشیم و اقدام به‌فعالیت کنیم. منبع: خبرگزاری ایسنا


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۲۹
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *