عربستان عامل بحران اقتصادی و اجتماعی یمن

دسته: حقوق بین الملل
بدون دیدگاه
چهارشنبه - ۶ اردیبهشت ۱۳۹۶


عربستان عامل بحران اقتصادی و اجتماعی یمن

عربستان عامل بحران اقتصادی و اجتماعی یمن

مترجم: آمنه دهقان
عربستان و ائتلاف تجاوز به یمن طی بیش از دو سال تجاوز زمینی هوایی و دریایی و محاصره کامل این کشور 200 مرکز تولیدی- اقتصادی در این کشور را نابود و هزاران تن را بیکار کرد و این کشور را با بحران اقتصادی و اجتماعی شدید مواجه ساخت.
گزارشهای رسیده در خصوص نابودی مراکز تولیدی بازرگانی و صنعتی یمن و پیامدهای آن طی بیش از دو سال تجاوز عربستان به یمن، حاکی است تاکنون 200 مرکز تولیدی وابسته به وزارت بازرگانی و صنعت این کشور به‌ طور کامل تخریب‌شده است. طبق این گزارشها، خطوط تولید چندین کارخانه صنعتی در یمن بر اثر تجاوز مداوم عربستان و محاصره به‌طورکلی متوقف‌شده است.
بر اساس گزارش سازمانهای داخلی و خارجی عربستان در این مدت مراکز تولید مواد غذایی، لوازم پزشکی، دارو، صنایع آهن و مصالح ساختمانی ازجمله سیمان را هدف قرار داده و هزاران کارگر کار و منبع درآمد خود را از دست داده‌اند این در حالی است که آمار ارزیابی‌شده حاکی است 54 هزار تن مستقیماً بر اثر حمله عربستان به کارخانه‌ها و توقف تولید متضرر شده‌اند.
کارخانه سیمان عمران که مورد حمله هوایی عربستان قرارگرفته علاوه بر خسارتهای مستقیم و غیرمستقیم در نیمه سال 2016 از خط تولید خارج‌شده و شاهد خسارتی بالغ‌بر 142 میلیون دلار شد.
یحیی ابو خلیفه مدیرکل کارخانه سیمان عمران گفت:15 تن از کارکنان این کارخانه از جمله چند مهندس کشته و 45 تن دیگر زخمی شدند.
عبدالاله شیبان معاون وزارت صنایع و بازرگانی یمن گفت که خسارتهای وارده به بخش اقتصادی ضررهای زیادی به اوضاع اجتماعی و وضعیت تولید زد به‌طوری‌که هزاران کارگر در کارخانه‌های خصوصی و عمومی بیکار شدند و بیشتر مراکز تولیدی طی دو سال تجاوز عربستان به یمن به دلیل کمبود سوخت تعطیل شدند.
وی افزود: چندین مرکز اقتصادی به دلیل محاصره اقتصادی یمن توسط عربستان و همراهانش خط تولید را متوقف و برخی دیگر مراحل بهره‌برداری را تعطیل کردند.
آینده صنعتی یمن در درجه اول اهمیت برای این کشور است و به دلیل در اختیار داشتن ذخایر زیاد مواد خام، در سطح جهانی مطلوبی قرار دارد.
سازمان دیده‌بان حقوق بشر پیش از این اعلام کرد به نظر می‌رسد حملات هوایی ائتلاف تحت امر عربستان به کارخانه‌ها در یمن با هدف نابودی اقتصاد این کشور فقیر عربی اجرا می‌شوند.
این سازمان روز دوشنبه (21 تیر) با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد حملات هوایی عربستان علیه کارخانه‌ها و مراکز اقتصادی غیرنظامی در یمن نشانگر آن هستند که سعودیها به دنبال وارد آوردن آسیب دیرپا در اقتصاد این کشور هستند.
سازمان دیده‌بان حقوق بشر که در نیویورکِ امریکا مستقر است، گزارشی 59 صفحه‌ای از نتایج تحقیقات خود درباره آن‌چه حملات غیرقانونی به مراکز اقتصادی در یمن نامیده، منتشر کرده است.
این گروه دیده‌بان هم‌چنین خواستار تحقیقات مستقل بین‌المللی درباره این حملات مرگبار شده است.
بر اساس این گزارش که با عنوان «بمباران اماکن کسب‌وکار» منتشرشده، این سازمان اعلام کرد که به بررسی «17 حمله ظاهراً غیرقانونی به 13 مرکز اقتصادی غیرنظامی» پرداخته است که در اثر آنها 130 تن کشته و 171 تن زخمی شده‌اند.
در این گزارش آمده است که ائتلاف تحت امر عربستان سعودی که کشورهای بحرین، مصر، مراکش، قطر، سودان و امارات متحده عربی نیز عضو آن هستند، «به صورت غیرقانونی به تعداد زیادی از کارخانه‎ها، انبارها و دیگر ساختارهای اقتصادی غیرنظامی در یمن حمله کرده است».
سازمان دیده‌بان حقوق بشر هم‌چنین اعلام کرد: در غیاب تحقیقات معتبر و بی‌طرف در یمن، عربستان سعودی و دیگر اعضای این ائتلاف باید با انجام تحقیقات مستقل بین‎المللی در مورد این حملات و دیگر حملات غیرقانونی موافقت کنند.
بر اساس اعلام این سازمان بین‌المللی بیش از دو هزار و 500 تن در کارخانه‎هایی که عربستان بدانها حمله کرده است، کار می‎کردند و از آن‌جایی که اکثر این کارخانه‌ها به دلیل خسارات وارده تعطیل شده‌اند، صدها کارگر قادر به امرار معاش نیستند.
پریانکا موتاپارتی، محقق ارشدِ این سازمان دراین‌باره گفت: «به نظر می‌رسد تکرار حملات هوایی ائتلاف (عربستان) به کارخانه‌های غیرنظامی در یمن با هدف نابودی دیرپای اقتصاد این کشور در آینده صورت می‌گیرد».
حملات هوایی عربستان سعودی طی بیش از یک سال گذشته به یمن، موجی از فقر و گرسنگی در این کشور به راه انداخته است.
موتاپارتی افزود: عربستان و دیگر اعضای ائتلاف علاقه‌ای به تحقیق درباره حملات غیرقانونی و یا پرداخت غرامت به قربانیانی که جان و مال خود را از دست داده‌اند، نشان نمی‎دهند.
ماه گذشته سازمانهای عفو بین‎الملل و دیده‌بان حقوق بشر از کشورهای عضو سازمان ملل متحد خواستند تا در واکنش به کشتار غیرنظامیان در یمن، عضویت عربستان سعودی در شورای حقوق بشر سازمان ملل را به حالت تعلیق درآوردند.
این در حالی است که بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل اخیراً در پی فشار عربستان و برخی کشورهای عربی نام ائتلاف سعودی را از فهرست سیاه ناقضان حقوق بشر کودکان در یمن حذف کرد.
وزارت بهداشت یمن، نتیجه دو سال تجاوز عربستان را به این کشور افزون بر 30 هزار کشته و زخمی اعلام کرد.
بر اساس بیانیه وزارت بهداشت یمن، تاکنون بیش از 412 مرکز بهداشتی این کشور توسط عربستان و ائتلاف آن ویران و افزون بر هشت میلیارد ریال یمنی به بخش بهداشت خسارت واردشده است.
بیانیه وزارت بهداشت یمن حاکیست طی دو سال تجاوز عربستان به یمن 80 تن از کادر پزشکی این کشور کشته و 220 تن دیگر زخمی شده‌اند.
سید صادق الشرفی کارشناس یمنی تأکید کرد که خسارتهای متجاوزان سعودی و اماراتی به یمن تاکنون به رقمی بالغ‌بر ۵۰۰ میلیارد دلار رسیده است.
وی حجم حمله‌های هوایی علیه مردم و مراکز اقتصادی یمن توسط عربستان را در طول تاریخ بی‌سابقه خواند.
عربستان هزینه‌های گزافی بابت جنگ یمن می‌پردازد به‌طوری‌که اقتصاد این کشور نیز دچار بحران شده است، از جمله هزینه‌های ۲ فروند ناو جنگی به همراه ۶ عدد ناوچه که هزینه اجاره هر ناو ۱۵۰ میلیون دلار در روز می‌باشد و این یعنی عربستان بابت اجاره دو ناو جنگی روزانه ۳۰۰ میلیون دلار پرداخت کرده است این در حالی است که عربستان بایست هزینه‌های دیگری چون به خدمت گرفتن ۶۰۰۰ نفر سرباز به همراه تجهیزات و مهمات آنها و نیز به هزینه‌های به خدمت گرفتن ۴۵۰ هواپیمای جنگی، سلاح و موشکهای دوربرد را باید به آن افزود. به بیان دیگر هزینه‌های کل ناوهای جنگی به خدمت گرفته‌شده به همراه سربازان و سایر تجهیزات مرتبط بالغ‌بر ۵۴ میلیارد دلار در شش ماه می‌شود.
هم‌چنین مخارج به خدمت گرفتن ۲ ماهواره نظامی در هر ساعت (میلیون دلار) است که با یک محاسبه درمی‌یابیم هزینه ماهواره‌های به خدمت گرفته‌شده در هر روز بالغ‌بر ۴۸ میلیون دلار می‌باشد و این یعنی عربستان در یک ماه برابر یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بابت آنها پرداخت کرده است؛ که در طول ۶ ماه گذشته این مخارج برابر با ۸ میلیارد و ۶۴۰ میلیون دلار ارزیابی می‌شود.
ائتلاف سعودی که حملات مرگبار خود به کشور فقیر یمن را از فروردین‌ماه سال 1394 و با هدف بازگرداندن قدرت به عبد ربه منصور هادی، رئیس‌جمهور مستعفی این کشور آغاز کرد، تاکنون با بهره‌گیری از تسلیحات پیشرفته و بعضاً ممنوعه همچون بمبهای خوشه‌‎ای باعث مرگ بیش از 12 هزار تن شده است.
در این حملات علاوه بر مرگ هزاران نفر، بسیاری از زیرساختهای یمن از جمله بیمارستانها، مدارس و کارخانه‌ها تخریب و زمینه گسترش گروههای تروریستی از جمله القاعده در این کشور فراهم‌شده است.
منبع: ایرنا

نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۲۷
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *