ضرورت ایجاد نظام ارزیابی متمرکز برای ارائه مدرک آموزش عالی

دسته: دانشجوی حقوق
بدون دیدگاه
دوشنبه - ۲۷ دی ۱۳۹۵


ضرورت ایجاد نظام ارزیابی متمرکز برای ارائه مدرک آموزش عالی

رئیس دانشگاه شهید بهشتی تأکید کرد

ضرورت ایجاد نظام ارزیابی متمرکز برای ارائه مدرک آموزش عالی

 

AA014176

رئیس دانشگاه شهید بهشتی معتقد است: صلاحیت برگزاری دورههای آموزشی و ارائه مدرک دستکم در دورههای کارشناسی ارشد و دکترا نباید همزمان در اختیار مراکز آموزش عالی کشور باشد.

دکتر محمدمهدی طهرانچی که روز جمعه در ارتباط با دلایل تخلف علمی در کشور همچون تقلب و یا سرقت علمی اظهار کرد: یکی از دلایل شکل‌گیری این معضل ثابت بودن سیستم و نظام مدیریتی آموزش عالی کشور در گذار از مرحله آموزش نخبه‌گرایی حداکثر 300 هزار نفری سالهای گذشته به آموزش عالی گسترده و میلیونی کنونی است.

وی ادامه داد: برخلاف کشورمان، در نظام آموزش عالی گسترده در کشورهای پیشرفته دنیا، مراکز دانشگاهی هم‌زمان صلاحیت برگزاری دوره آموزشی را در کنار ارائه مدرک در اختیار ندارند و ما از همین‌جا در حال ضربه خوردن هستیم. طهرانچی، یکسان بودن شیوه جذب، تربیت و دفاع در دوره تحصیلی دکترا در تمام دانشگاههای کشور را مورداشاره قرار داد و با تأکید بر ناقص بودن این شیوه، افزود: این فرمول برای دانشگاهی مانند شهید بهشتی که در نظام آموزش عالی کشور دارای جایگاه ویژه آموزشی است در مقایسه با یک مرکز آموزشی کوچک که در کف سیستم آموزش عالی است، نباید یکسان باشد.

وی با بیان این‌که با وجود تغییرات گسترده در پذیرش میزان دانشجو در کشور هنوز همان سیستم مدیریتی سالهای گذشته بر نظام آموزش عالی کشور حکم‌فرماست، گفت: برای ارائه حداقل مدرک دکترا در کشور وجود یک نظام مرکزی ارزیابی بسیار ضروری است.

استاد فیزیک پژوهشکده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتی، ادامه داد: طبق این رویه، هر فردی در کلیه مراکز آموزش عالی کشور می‌تواند تحصیل کند اما مرحله دفاع و اخذ مدرک باید از سوی مراکز تخصصی و ذیصلاح در کشور انجام شود.

این مقام دانشگاهی در ادامه یکی دیگر از دلایل تخلفاتی همچون تقلب و سرقت علمی در کشور را رواج فرهنگ مدرک‌گرایی در متن جامعه عنوان کرد و گفت: وجود تقلب و سرقت علمی نه مشکل دانشگاهها بلکه حاصل نقص در برخی سیاست گذاریها از جمله ارزشهای قانونی وضع‌شده برای مدارک تحصیلی است.

وی ادامه داد: هنگامی‌که شرط ورود به مجلس شورای اسلامی برای یک نماینده مجلس مدرک کارشناسی ارشد و برای استخدام در دولت نیز حداقل کارشناسی در نظر گرفته می‌شود، این یک ارزش‌گذاری کاذب است و جامعه نیز برای کسب منفعت به دنبال اخذ این مدارک دانشگاهی به هر قیمتی خواهند رفت.

طهرانچی با تأکید بر این‌که هر آنچه مانند طلا، ارز یا چک‌پول که دارای ارزش و برای کسب منفعت باشد به‌طور حتم جعلی آن نیز به بازار خواهد آمد، د رعین‌حال ادامه داد: البته این معضل در سطوح مختلف در نظام دانشگاهی تمام کشورها وجود دارد.

وی ضمن رد انتقادات برخی صاحب‌نظران که کمیت گرایی از سوی دانشگاهها را عامل وجود برخی از مشکلات از جمله تقلب و سرقت علمی می‌دانند، گفت: وظیفه دانشگاهها تربیت نیروی متخصص برای کشور است و مشکل جایی است که برای مدارک تحصیلی ارزش کاذب ایجاد کرده است. رئیس دانشگاه شهید بهشتی در ادامه با بیان این‌که کیفیت به‌طور حتم از دالان کمیت می‌گذرد، اظهار کرد: اگر تولید فراوان نداشته باشیم به‌هیچ‌وجه به کیفیت نیز نخواهیم رسید. وی در عین‌حال تخلف علمی را یک معضل ریشه‌ای دانست که از مدرسه تا دانشگاه با آن مواجه هستیم و گفت: تقلب در امتحانات یا کسب منفعت علمی از راه ناصحیح از همان دوران تحصیلی ابتدایی آغاز و نبود برخورد صحیح با آن باعث می‌شود این معضل در سالهای بعد به دانشگاه و حوزه پژوهش و در نهایت به مقالات ارائه‌شده بین‌المللی نیز رخنه کند. منبع: ایرنا


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۴۷
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *