شکایت از کارفرما

دسته: حقوق همگانی
بدون دیدگاه
شنبه - ۱ آبان ۱۳۹۵


شکایت از کارفرما

شکایت از کارفرما

 

اقداماتی که باید برای شکایت از کارفرما انجام داد

شعبه بیمهگذار تامیناجتماعی خود را پیدا کنید. (مرکز بیمه تامیناجتماعی شما ارتباط مستقیمی با اداره کار و امور اجتماعی دارد) سپس از همین طریق شعبه اداره کار و امور اجتماعی را پیدا خواهید کرد.

به اداره کار مربوطه بروید و از واحد ارجاع آن‌یک نامه برای شعبه بیمه‌گذارتان بگیرید. (دریافت نامه خیلی مهم است) نامه را بگیرید و به کارگزاری بیمه تامین‌اجتماعی که شما ازآنجا ثبت‌نام بیمه را انجام دادید بروید و مرحله‌به‌مرحله سوابق بیمه خود را جمع‌آوری کنید. (جمعاً به 2-3 ساعتی زمان می‌برد چون مراجعه‌کننده ممکن است زیاد باشد) سوابق را به اداره کار ببرید، واحد ارجاع بروید، فرمهای دادخواست را دریافت کنید این فرم حاوی پرسش اطلاعات شخصی شما، محل کار و دلایل تنظیم دادخواست را نمایش می‌دهد که شما در پایین آن علت دادخواست یا شرح دادخواست را می‌نویسید. اداره کارنامه‌ای را با توجه به دادخواست شما به‌عنوان نامه سازش می‌دهد و از شما می‌خواهد که آن را به کارفرما بدهید تا در جلسه سازش که معمولاً 2 هفته زمان می‌برد تا برگزار شود، بدهید تا آنها در جریان کار قرار بگیرند. جلسه سازش در همان اداره کار انجام می‌شود و دو طرف دلایل و مدارک خود را با توجه به دادخواست کارگر ابراز می‌کنند و اگر به نتیجه برسند، دامنه شکایت به پایان می‌رسد و اما اگر به هر دلیلی مثلاً کارفرما به جلسه سازش نیامد یا اینکه سازشی حاصل نشد کار به جلسه تشخیص می‌رسد. جلسه تشخیص معمولاً به فاصله دو هفته بعد از جلسه سازش صورت می‌گیرد، نامه تشخیص به کارگر و کارفرما توسط اداره کار ابلاغ می‌شود. در جلسه تشخیص رأی که کارشناسان در جلسه سازش صادر کرده‌اند به 2 طرف ابلاغ می‌شود، اگر یکی از دو طرف اعتراضی داشته باشد و به توافق نرسند، به جلسه حل اختلاف پرونده ارجاع می‌شود. جلسه حل اختلاف آخرین جلسه ارائه شکایت در اداره کار است، دو طرف حاضر و مدارک و اسناد خود را در رابطه با پرونده مطرح می‌کنند. سپس رأی نهایی صادر می‌شود.

%d8%b4%da%a9%d8%a7%db%8c%d8%aa-%d8%a7%d8%b2-%da%a9%d8%a7%d8%b1-%d9%81%d8%b1%d9%85%d8%a7

نکات مهم در خصوص شکواییه

معمولاً سعی کنید با یک مدرک یا سند دادخواست شکایت را مطرح کنید مثلاً حقوق و پاداش- سنواتی که دریافت نکردید را حتماً با علت ذکر کنید. بخش اطلاعات در اداره کار شمارا در صورت نیاز به راهنمایی کمک خواهد کرد، همچنین در کارگزاریهای بیمه تامین‌اجتماعی بخش مشاوره برای ارباب‌رجوعان تعیین‌شده است.

اگر با دلایل و اسناد معتبر دادخواست را تنظیم کنید 100 درصد در محکمه پیروز خواهید بود و کارفرما چاره‌ای جز قبول رأی صادره اداره کار ندارد. در صورت سرباززدن کارفرما هنگام اجرای حکم، شما می‌توانید نامه اجراییه را از واحد بایگانی اداره کار بگیرید و به شعبه قضایی که آنها راهنمایی می‌کنند مراجعه و آنها برای شما یک مأمور را برای گرفتن حقتان در اختیارتان قرار می‌دهند که البته در 1 درصد مواقع کارفرمایی آن‌قدر مقاومت از خود نشان می‌دهد که بخواهد کار به مأمور قضایی برسد.

اصلاً نگران نباشید همیشه حق به‌حق دار می‌رسد. کمی‌ باید صبور باشید اما مسلماً کارفرما نمی‌تواند حق شمارا ضایع کند قانون از شما حمایت می‌کند. بسیاری از کارفرمایان قرارداد کتبی با نیروی کاری خود نمی‌بندند و تنها به‌صورت شفاهی با فرد توافق می‌کنند، دراین صورت اگر کارفرما به تعهدات شفاهی خود عمل نکند و حقوق کارمند یا کارگر را پرداخت نکند، چگونه شخص می‌تواند با نداشتن قرارداد کتبی به دنبال حق‌وحقوق خود باشد؟

اساساً در مراجع صالح مدار اثبات نه‌فقط قرارداد بلکه احراز رابطه کارگری بین کارگر و کارفرماست لذا در بیشتر موارد شعب تشخیص صرفاً مبتنی بر ادعای کارگر است و با توجه مواد 2 و 3 و 4 و ماده 7 خصوصاً تبصره 2 آن، اشاره به این نکته دارد که الزاماً قرارداد کار نیازی به مکتوب بودن نداشته و می‌تواند شفاهی باشد. مواردی همچون لیست بیمه کارفرما و اقرار وی یا شهودی از بین کارگران، کارفرما و نهایتاً بازرسی اداره کار می‌تواند به‌عنوان سند احراز رابطه کارگری تلقی شود. در عمل معمولاً محاکم به ایراد کارفرما در خصوص عدم رابطه کار عنایت نکرده مگر کارفرما ادله موجهی برای این امر داشته باشند و الا در صورت ادعای طرفین گفته کارگر مسموع است. در خصوص مطالبه حقوق و مزایا با توجه به امری بودن مفاد قانون کار به‌محض اثبات رابطه کار خواهان مشمول حداقل دستمزد و مزایای قانونی می‌گردد. چنانچه فرد مدعی حقوق بیشتر از مبنا باشد اثبات با خواهان است. دراین خصوص نیز لیست بیمه و مبلغ مندرج در آن راهگشاست.

منبع: سایت حق جو


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۷۸
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *