حق خوشبختی


دسته: حقوق کودک
بدون دیدگاه
چهارشنبه - ۲۳ تیر ۱۳۹۵


حق خوشبختی


کودک باید در فضایی سرشار از خوشبختی، 
محبت و تفاهم بزرگ شود

حق خوشبختی

دنیای حقوق به نقل از پایگاه آموزش مهداد:روز کودک روزی است که برای یادبود و افتخار کودکان شناخته شده است. کشورها و سازمانهای بین‌المللی مختلف، روزهای متفاوتی را به‌عنوان روز کودک اعلام کرده‌اند و آن را جشن می‌گیرند.
در سال ۱۹۴۶ بعد از جنگ جهانی دوم در اروپا، مجمع عمومی سازمان ملل به‌منظور حمایت از کودکان، سازمانی به نام یونیسف ایجاد کرد که نخست «انجمن بین‌المللی ویژه” کودکان سازمان ملل» نام گرفت.
در سال ۱۹۵۳، یونیسف (برآمده از سرواژگان
 United Nations International Emergency Fund) یکی از بخشهای دائمی در سازمان ملل متحد گردید و روز ۸ اکتبر روز جهانی کودک نام‌گذاری شد.
یونیسف اعلام داشته که فقط با اختصاص پنج دلار برای هر کودک می‌توان جان ۹۰ درصد از کودکانی را که سالانه می‌میرند، نجات داد و برای بهبود چشم‌گیر زندگی کودکان جهان سوم، کافی است که فقط مبلغ ۶ هفته بودجه” تسلیحاتی جهان هزینه شود.
وظیفه” انجمن کمک به کودکان، یعنی یونیسف، مراقبت از کودکان و برآوردن نیازهای اولیه” آنان در سالهای آغازین زندگی، و ترغیب و تشویق والدین به تعلیم فرزندان است.
همچنین تلاش این انجمن برای کاهش بیماری، مرگ و میر در کودکان، و حمایت از آنان در هنگام جنگ و حوادث طبیعی و… است.
در مقدمه” کنوانسیون حقوق کودک آمده‌ است: «کودک باید در فضایی سرشار از خوشبختی، محبت و تفاهم بزرگ شود».
قوانین حقوقی بر گرفته از پیمان حقوقی کودکان در یونیسف کودکان مانند والدین خود دارای حقوقی هستند.
کشورهای عضو پیمان جهانی حقوق کودک متعهد شده اند که حقوق کودکان را در همه زمینه‌ها رعایت کنند. طبق ماده ۲، بند ۲ کودکان مانند والدین خود دارای حقوقی هستند. کشورهای عضو پیمان جهانی حقوق کودک متعهد شده اند که حقوق کودکان را در همه زمینه‌ها رعایت کنند.
(ماده ۳۱، بند۱)
استراحت، تفریح، بازی و فعالیتهای خلاق حق هر کودک است.
(ماده ۲، بند۲)
وقتی کودکی به‌دنیا می‌آید، والدین کودک باید برای او شناسنامه بگیرند. هر کودک حق دارد که نام، ملیت و تاریخ تولدش ثبت شود.
(ماده ۱۸، بند۱)
پدر و مادر اولین کسانی هستند که مسوول رشد کامل و پیشرفت کودک می‌باشند.
(ماده ۲۷، بندهای ۱و۲)
والدین یا سایر سرپرستان کودک باید در حد توان و امکانات، شرایط زندگی مناسب را برای شکوفایی تواناییها و رشد جسمی، ذهنی، روانی، اخلاقی و اجتماعی کودک فراهم آورد.
(ماده ۵)
حق کودکان است با زندگی در کنار والدین و یا قیم خود، از تکامل تواناییهای خود برخوردار شوند.
(ماده ۳۲، بند۱)
پیمان جهانی حقوق کودک از کودکان در برابر کارهای زیان باری که مانع آموزش آنان می‌شود و برای بهداشت و پیشرفت اجتماعی آنها مضر است حمایت می‌کند.
(ماده ۳۵)
هیچ کس حق آزار و اذیت کودکان را ندارد. کسانی که با کودکان بدرفتاری می‌کنند و یا آنها را می‌دزدند، طبق قانون باید مجازات شوند.
(ماده ۲۹، بند۱-ج)
کودکان حق دارند از هویت فرهنگی، زبان و ارزشهای ادبی، هنری و ملی کشور خود مراقبت کنند و آنها را پاس بدارند.
(ماده ۲۴، بند۲-ج) بهداشت و تندرستی حق کودکان است. باید برای کودکان برنامه‌های ایمن سازی و مراقبتهای بهداشتی را گسترش داد.
(ماده ۳ بند۳)
همه نهادهایی که برای کودکان کار می‌کنند؛ مسوول حفاظت کودکان هستند و باید در انجام مسوولیتهای خود برای کودکان کوشا باشند.
(ماده ۳۱، بند ۲)
مسوولان باید فضاهای مناسب و متعددی را برای بازی کودکان درست کنند. این مکانها باید به محل زندگی کودکان نزدیک باشد.
(ماده ۲۸، بند ۱-د)
آموزش حق همه کودکان است. دولتها باید برای آموزش و پرورش کودکان تلاش کنند و امکانات آموزشی و حرفه‌ای را برای همه کودکان فراهم آورند.
(ماده۴۰، بند۱)
پیمان جهانی حقوق کودک، از پدران و مادران و سرپرستان می‌خواهد که در برابر اشتباهات کودکان از روشهای نامناسب تنبیه و سرزنش استفاده نکنند.
(ماده ۲۴، بند ۱)
حق کودکان بیمار است که با درمان و مراقبتهای پزشکی، هر چه زودتر بهبود پیدا کنند.
منبع: پایگاه آموزشی مهداد

نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۴۱
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *