ترورهای مشهور دیپلماتها در قرن بیستم

دسته: حقوق بین الملل
بدون دیدگاه
چهارشنبه - ۸ دی ۱۳۹۵


ترورهای مشهور دیپلماتها در قرن بیستم

ترورهای مشهور دیپلماتها در قرن بیستم

 986062185

  ترور رهبران ارشد جهان نظیر جان اف کندی، رئیسجمهور اسبق آمریکا و ماهاتما گاندی، رهبر هند معمولاً بهتر از ترور دیگر مقامات جهان به خاطر سپرده میشوند اما ترور دوشنبهشب آندری کارلوف، سفیر روسیه در ترکیه ما را به یاد ترورهای تاریکی که در گذشته دیپلماتها و نمایندگان دیگر کشورها را در خارج از خانه هدف قراردادند، میاندازد.

در اینجا به مواردی از این ترورها که در قرن گذشته (بیستم) روی دادند، اشاره می‌کنیم:

1914، سارایوو: آرشیدوک فرانتس فردینان، ولیعهد امپراتوری اتریش. او در این سال به هنگام راندن یک خودروی روباز از سوی یک گروه استقلال‌طلب صربستانی با شلیک گلوله ترور شد. از این حادثه به‌عنوان محرک آغاز جنگ جهانی اول یاد می‌شود.

1918، مسکو: ویلهلم فان میرباخ، سفیر آلمان در روسیه. فان میرباخ توسط اعضای حزب انقلابی سوسیالیستهای چپ در شهر مسکو ترور شد. از این ترور به‌عنوان تلاشی ناکام برای تحریک یک جنگ میان آلمان و اتحاد شوروی که به‌تازگی تأسیس‌شده بود، یاد می‌شود.

1973، خارطوم: کلئو ای. نوئل، سفیر آمریکا در سودان. او در حالی‌که در مراسمی در محل سفارت عربستان در شهر خارطوم حضور پیداکرده بود از سوی اعضای گروه شبه‌نظامی سپتامبر سیاه به اسارت گرفته‌شده و پس از آن کشته شد. 1972، کانتی اسلیگو، ایرلند: لرد لوئیس مونت باتن، آخرین نایب‌السلطنه هند. وی در سال 1979 هنگام گذراندن تعطیلات در ایرلند در بمب‌گذاری گروه شبه‌نظامی ارتش جمهوری‌خواه ایرلند کشته شد. مونت باتن یکی از چهارنفری است که به هنگام منفجرشدن بمب کار گذاشته‌شده توسط ارتش جمهوری‌خواه ایرلند در قایقش کشته شدند. این بمب بلافاصله پس از عزیمت قایق از بندر مولاگمور ایرلند منفجر شد.

1979، لاهه: ریچارد سایکس، سفیر انگلیس در هلند. سایکس در مقابل اقامتگاهش در شهر لاهه با شلیک گلوله کشته شد. ارتش جمهوری‌خواه ایرلند بعداً مسؤولیت این ترور را به عهده گرفت.

1982، اتاوا: آتیلا آلتیکات، وابسته نظامی ترکیه در کانادا. خودروی حامل آلتیکات از سوی اعضای یک گروه شبه‌نظامی ارمنستانی موردحمله قرار گرفت. آنها در یک کمین این خودرو را که برای چراغ‌قرمز ایستاده بود، هدف آتش خود قراردادند. منبع: ایسنا


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۲۸
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *