تدوین قانونی شفاف برای منع ذی‌نفعی مقام تصمیم‌گیر

دسته: رویداد حقوقی
بدون دیدگاه
چهارشنبه - ۱۰ شهریور ۱۳۹۵


تدوین قانونی شفاف برای منع ذی‌نفعی مقام تصمیم‌گیر

رئیس جمهور برای مبارزه با فساد خواستار شد:

تدوین قانونی شفاف برای منع ذینفعی مقام تصمیمگیر

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر حسن روحانی روز دوشنبه با اشاره به اینکه در دولت یازدهم تمام تصمیمات دولت در افکار عمومی و رسانه‌های همگانی به‌دقت موردبحث و بررسی قرار می‌گیرد، به موضوع مذاکرات هسته‌ای پرداخت و گفت: در مذاکرات هسته‌ای طی تاریخ ایران سابقه نداشته که از نحوه سخن گفتن، قدم زدن، لبخند زدن تا کلمه کلمه تصمیم‌گیریها، متون و پیوستها در مجامع عمومی، خطبه‌ها، دانشگاه‌ها، تریبونها و رسانه‌ها، به این میزان مورد دقت واقع‌شده باشد.

دکتر روحانی تصریح کرد: اینکه تصمیمات دولت تا این حد موردبحث عمومی و رسانه‌هاست، سنت حسنه‌ای است که باید به سایر قوا و نهادها تعمیم یابد. رییس جمهوری اظهار داشت: مردم حق سخن گفتن، فکر کردن و اظهارنظر در هر کلام، سخن و تصمیمی را در نظام‌دارند، اما همان‌گونه که مقام معظم رهبری تأکید فرمودند، نقد باید منصفانه و توأم با راه‌حل باشد.

دکتر روحانی بابیان اینکه اگر احترام، ادب، اخلاق، نقد منصفانه و ارائه راه‌حل در جامعه حکم‌فرما شود، تصمیمات دقیق‌تر اتخاذ می‌کنیم، گفت: برای تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی دقیق‌تر و همچنین سازگاری باروح قوانین اساسی، سازمان برنامه‌وبودجه به‌عنوان بازوی رییس‌ جمهوری در برنامه‌ریزی، اجرا و نظارت بر بودجه و همچنین سازمان اداری و استخدامی به‌عنوان بازوی دیگر در مسائل اداری و استخدامی تشکیل شد. رییس‌ جمهوری با تأکید بر اینکه نظام اداری باید محصول محور و نه ساعت محور باشد، گفت: آیا پر کردن ساعت به معنای ارائه خدمت هست یا اینکه محصول کار نشان می‌دهد که آن عمل چقدر دقیق بوده است.

دکتر روحانی بابیان اینکه پیچیدگیهای اداری باید برای گشایش امور مردم رفع شود، گفت: اصلاح و تحول نظام اداری مأموریت سازمان اداری و استخدامی است. این سیستم حجیم اداری و بروکراسی با پیچ‌وخمهای اداری جلوی سرعت را گرفته است و باید کاری کنیم که مردم برای انجام امور اداری خود با مشکل مواجه نشوند.

رییس‌ جمهوری اظهار داشت: مردم را در طبقات و میزهای ادارات سرگردان نکنید؛ باید در یک نقطه به کار مردم رسیدگی شود و بی‌تردید با دولت الکترونیک بخش بزرگی از مشکلات حل‌وفصل شده است.

دکتر روحانی بر ضرورت اجرایی و عملیاتی شدن نقشه راه برای اصلاح نظام اداری و همچنین برنامه جامع اصلاح که پیشتر تصویب‌شده است، تأکید کرد و افزود: با اجرای این دو برنامه باید به مرحله‌ای برسیم که مردم درنهایت احساس کنند، تحول خوبی در نظام اداری به وجود آمده است.

رییس‌ جمهوری مقررات زدایی، ادغام، کوچک‌سازی دستگاه‌های اداری و همچنین اصلاح برخی آیین‌نامه‌ها را از دیگر نکات در بحث اصلاح نظام اداری برشمرد و اظهار داشت: رضایت مردم و مراجعه‌کننده معیار است. هرکجا که می‌توانیم باید رقابت ایجاد کنیم و اگر رقابت وجود نداشته و اختصاص و انحصار جای آن را گرفته باشد، مشکل به وجود خواهد آمد.

رییس‌ جمهوری بابیان اینکه دستگاه بی‌رقیب ناکارآمد می‌شود و انحصار مشکل‌آفرین است، ادامه داد: باید کاری کرد که یک فرد احساس نکند که سازمانی منحصراً در اختیارش است و نباید امضاء طلایی درست کنیم که این فساد و مشکل‌آفرین است.

دکتر روحانی مبارزه بافساد را وظیفه بزرگ دولت دانست و تأکید کرد: دولت در برخورد بافساد به ریشه‌ها می‌پردازد و در بحث حقوقهای نامتعارف نیز دولت به ریشه‌ها پرداخت تا ضمن قانونی شفاف، مقام ذی‌نفع نتواند تصمیم گیر باشد و دستگاه‌های نظارتی نیز نظارت لازم را به عمل‌آورند.

رییس جمهوری با تأکید بر اینکه قبل از بگیروببند، باید مبانی فساد را از بین برد، ادامه داد: مشکل حقوقهایی که مطرح‌شده، مشکل یک قوه و یا دو قوه نیست بلکه سراسر ی است و تا زمانی که در کشور قوانین، مقررات، پرداختها و درآمدها شفاف نیست و همچنین بخشهای خصولتی وجود دارد، فساد و مشکل نیز وجود خواهد داشت و ضروری است که سیستم را از بنیان اصلاح کنیم.

رییس‌ جمهوری با قدردانی از تمامی کارکنان و مدیران صادق، مخلص و خدمتگزار، اظهار داشت: مشکلات در کشور به اکثریت برنمی‌گردد.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه اگر دولت کاری جز برجام و یا طرح تحول سلامت نکرده بود، برای دستاورد سه‌ساله کافی بود، اظهار داشت: برجام به معنای این است که قدرت سیاسی ایران اسلامی را به رخ دنیا و قدرتهای بزرگ کشاندیم و اینکه دیپلماتهای کشور توانستند قطعنامه‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران را لغو کنند برای تاریخ کشور کافی است.

رییس‌ جمهوری ادامه داد: باید به ایستادگی ملت و کار مخلصانه دیپلماتهای کشورمان افتخار کنیم و رفتار کودکانه و حزبی و جناحی عمل کردن ما را از وظایف اصلی منحرف نکند.

دکتر روحانی با تأکید بر اینکه کفران نعمت و نادیده گرفت تلاش خدمتگزاران موجب خسارت به مردم است، ادامه داد: مگر می‌شود انسان در برابر خدمت عده‌ای مخلص شکرگزار نباشد؟ امروز دیوارهای تحریم ویران‌شده و شرایط بانکی و مالی سرمایه‌گذاری، صادرات و واردات کالا و خدمات سهل و آسان‌تر شده است. رییس‌ جمهوری همچنین طرح تحول سلامت در طول 3 سال گذشته را از اقدامات بسیار مهم و ارزشمند دولت تدبیر و امید برشمرد و گفت: اکنون مردم با هزینه کمتر، عزت و احترام بیشتر، زمان کوتاه‌تر و بدون زحمت، خدمات درمانی و پزشکی دریافت می‌کنند که این کاری بسیار عظیم و بزرگ است.

دکتر روحانی بابیان اینکه هزینه‌های بر دوش بیمار طی اجرای طرح تحول سلامت از نزدیک 36 الی 37 درصد به حدود 3 تا 6 درصد کاهش‌یافته است، گفت: در طول مدت اجرای این طرح 16.3 میلیون نفر از مزایای طرح تحول سلامت بهره بردند که این به معنای همه خانوارهای ایرانی است.

رییس‌ جمهوری با اشاره به ثبات اقتصادی و همچنین آرامش بازار سهام، ارز، طلا و کالا، ادامه داد: باید قدردان آرامش کنونی در بخش اقتصادی و مالی کشور باشیم. در طول سه سال گذشته نرخ تورم ماه‌به‌ماه کاهش یافت و از تورم 45 درصد به زیر 8 درصد در نقطه‌به‌نقطه رسیدیم که این امر عظیم و بزرگ در تاریخ کشور سابقه نداشته است.

دکتر روحانی با اشاره به آمار رشد اقتصادی 4/4 دهم درصدی در سه‌ماهه نخست سال جاری، افزود: ان‌شاءالله در سال 95 شاهد رونق اقتصادی در کشور خواهیم بود.

رییس‌ جمهوری با طرح این پرسش که اینکه عده‌ای با پول بیت‌المال به امید ملت لطمه می‌زنند، به نفع چه کسی جز دشمن است؟ تصریح کرد: چرا عده‌ای با پول بیت‌المال و از طریق روزنامه و خبرگزاری به امید مردم ضربه می‌زنند. باید واقعیات را به مردم گفت و رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار اخیرشان با اعضای هیأت دولت در مسأله اعتماد و امید به‌عنوان دو اصل مهم تأکید کردند.

دکتر روحانی بابیان اینکه کشور متعلق به همگان بوده و برای حزب و جناح خاصی نیست، گفت: آیا این افتخار نیست که در کشاورزی به سمت خودکفایی حرکت کرده‌ایم و در انبارهای کشور در حدود 14 میلیون تن گندم، ذخیره وجود دارد. نه از وزارت کشاورزی، لااقل قدردان کشاورزانی باشید که خودکفایی گندم را رقم زدند.

رییس‌ جمهوری تحول درراه‌ها، بندرها و عبور هواپیماها از آسمان ایران و همچنین اتصال راه‌آهن به منطقه را از کارهای بزرگ و در حال انجام دولت تدبیر و امید برشمرد.

دکتر روحانی بابیان اینکه دولت توانست در عرض چند ماه صادرات نفت و میعانات گازی را به مقدار قبل از تحریم برساند، اظهار داشت: در طول 6 ماه از اجرای برجام تا خرداد توانستیم تولید نفت را از 2 میلیون و 700 هزار بشکه به 3 میلیون و 800 هزار بشکه برسانیم.

رییس‌ جمهوری ادامه داد: از همه کارکنان دولت در سراسر کشور قدردانی می‌کنیم و دست همه کارگران و کشاورزان را که در مزارع و کارخانه‌ها در مسیر تولید و خدمت‌رسانی به مردم تلاش می‌کنند، می‌بوسیم.

دکتر روحانی از اختصاص وام مسکن به مسکن اولیها با نرخ سود تسهیلات تک‌رقمی خبر داد و گفت: دولت یازدهم به‌عنوان هدیه در هفته دولت به مسکن اولیها وام مسکن در بافتهای فرسوده با رقم سود تسهیلات 8 درصد و بافتهای غیر فرسوده با نرخ 9.5 درصدی با بازپرداخت 12 ساله خواهد داد که این‌یک قدم بزرگ برای خانه‌دار شدن جوانان کشور است.

رییس جمهوری در ابتدای سخنان خود با تأکید بر اینکه یافتن شخصیتهای همچون شهیدان رجایی و باهنر در تاریخ آسان نیست، اظهار داشت: ویژگی شاخص شهیدان رجایی و باهنر، دانش، اخلاص و فداکاری در خدمت به مردم بود. رییس‌ جمهوری ادامه داد: اگر الگوی همه مسئولان و کارمندان این دو شهید بزرگوار باشد بی‌تردید به نقطه مطلوب دست خواهیم یافت.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه رفتار و اخلاق کارمندان و مدیران در برخورد با مراجعه‌کنندگان امری بسیار مهم است، ادامه داد: باید باور داشته باشیم که مردم مراجعه کنند ولی‌نعمتان ما هستند و اگر به این امر معتقد نباشیم نظام اداری درست نخواهد شد.

رییس‌ جمهوری با تأکید بر اینکه باید به مردم خدمت بی‌منت داشته باشیم، افزود: چه‌بسا آن مراجعه‌کننده در نزد پروردگار از همه ما مقرب‌تر و جایگاه بالاتری داشته باشد و حتی اگر مورد مراجعه نیز مربوط به بخش کاری ما نباشد، حداقل با کلام نرم با آن‌طرف صحبت و بااخلاق حسنه برخورد کنیم.

دکتر روحانی بابیان اینکه هر مقدار تواضع و ادب در برابر مردم مراجعه‌کننده بیشتر شود در جامعه عزیزتر هستیم و در پیشگاه خداوند بزرگ دارای اجر و مزد بیشتری خواهیم بود، گفت: باید پستها و مقامهایی که در طول زندگی به ما داده می‌شود، به‌عنوان مقطع آزمایش الهی بدانیم.

رییس‌ جمهوری بابیان اینکه وابستگی به ارگان خاص به معنای آن نیست که بخش همسایه و رقیب را در مقام عمل تضعیف نماییم، اظهار داشت: تعصب بخشی نباید موجب دوری از انصاف باشد

دکتر روحانی بابیان اینکه قبل از تصمیم‌گیری نهایی عادلانه و منصفانه قضاوت می‌کنیم و بعد از قضاوت نیز تسلیم باشیم و اجرا کنیم، ادامه داد: باید اخوت، همفکری، همکاری، هم‌افزایی اقدامات به‌عنوان هدف واحد در دستگاه‌های مختلف در نظر گرفته شود، چراکه واگرایی می‌تواند به مردم عادی و مراجعه‌کننده صدمه بزند.

رییس‌ جمهوری بابیان اینکه باید تمام دستگاه‌های دولت به مردم، جامعه، نظام و کشور خدمت کنند، تأکید کرد: باید در تصمیم‌گیری، تصمیم‌سازی و اجرا و نظارت به‌دقت و حساب‌شده عمل کنیم.

پیش از سخنان رییس جمهوری جمشید انصاری، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان امور اداری و استخدامی، استقرار حکمرانی خوب را از اهداف نظام اداری دولت تدبیر و امید دانست و گفت: دولت اثربخش، کارا، متعهد به آرمانهای نظام و خدمت رسان به مردم در دستور کار قرارگرفته است.

وی ادامه داد: منطقی کردن حجم دولت، چابک سازی، بهره‌گیری از فنهای مدیریتی، صیانت از حقوق مردم، ارتقا سلامت نظام اداری، توجه ویژه به کارکنان، توسعه دولت الکترونیک و فن‌آوریهای نوین ازجمله اهداف و برنامه‌های دولت بوده است.

رییس سازمان امور اداری و استخدامی با اشاره به روند تشکیل ستاد جشنواره شهید رجایی و انتخاب کارمندان و دستگاه‌های نمونه گفت: این مراسم زمینه‌ای برای قدرشناسی از مجموعه کارکنان و مدیران وظیفه‌شناس دولت است.

 


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۵۵
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *