برخورد صبورانه با فساد گامهای مؤثر دولت یازدهم در کاهش فساد

دسته: حقوق و اجتماع , مطالب برگزیده
بدون دیدگاه
یکشنبه - ۸ اسفند ۱۳۹۵


برخورد صبورانه با فساد گامهای مؤثر دولت یازدهم در کاهش فساد

عضو انجمن حقوق اساسی ایران اعلام کرد:

 برخورد صبورانه با فساد

  گامهای مؤثر دولت یازدهم در کاهش فساد

 

 

 

178838706

حقوقدان و عضو انجمن حقوق اساسی ایران گفت: مبارزه با فساد، خم رنگرزی نیست که یکروزه انجام شود و به همین سرعت نتیجه دهد بلکه باید صبورانه برخورد کرد و قضاوت در مورد مقابله با فساد در راستای منافع ملی باشد.

یاسر روستایی در مورد مقابله با فساد اداری با اشاره به رتبه ایران در مبارزه با فساد در سطح جهانی افزود: در حال حاضر کشور ما در موضوع مقابله با فساد و عنصر شفافیت در رتبه 130 قرار دارد و این در حالی است که نسبت به سه سال و نیم قبل 38 رتبه بهتر شده است. با توجه به ارتقای 38 رتبه‌ای که در عرصه بین‌المللی در کاهش فساد طی چند سال اخیر داشته‌ایم، به نظر می‌رسد که دولت فعلی گامهای مؤثری در این زمینه برداشته است.

روستایی بابیان این‌که در دولت تدبیر و امید نظارت قضایی بیشتر و بیشتر شده است، یادآور شد: در دولت پیشین بسیاری از تخلفات به‌صورت کدخدامنشانه یا بدون رسانه‌ای شدن و بدون آمار برطرف می‌شد و اگر هم اصلاحی صورت می‌گرفت گزارش ارائه نمی‌شد اما در دولت تدبیر و امید هر تخلف کوچکی مورد رسیدگی دقیق قرار می‌گیرد که این خود فی‌نفسه امر مبارکی است اما کار را برای مطالعه تطبیقی عملکرد دو دولت دشوار می‌سازد.

این حقوقدان تصریح کرد: داشتن مقررات و قوانین خوب کافی نیست و در واقع تهدید به مجازات برای پرهیز و جلوگیری از وقوع تخلف کفایت نمی‌کند بلکه لازم است که قوه قضاییه و نهادهای نظارتی به صورتی پایدار و بدون گذشت و با ضریب کشف بالای جرایم عمل کنند تا فرد خاطی بداند به‌احتمال بسیار زیاد مورد تعقیب قرار خواهد گرفت و مجازات خواهد شد.

وی تأکید کرد: ما باید در بخش اجرای قوانین و مقررات دقت بیشتری داشته باشیم که البته در حال حاضر در اجرای قضایی قوانین ضعف داریم.

وی شفافیت را شاخص اصلی برای مبارزه با فساد دانست و افزود: نقش دولت به‌عنوان قوه مجریه بسیار عمل‌گرایانه‌تر نسبت به دو قوه دیگر است و اقدامات دولت تدبیر و امید در خصوص شفاف‌سازی میزان حقوق مدیران که قرار است اطلاعات آن بر روی سایتی به نمایش گذاشته شود، اقدام مؤثری برای شفافیت و پیشگیری از فساد اداری است که البته برخی ممکن است این اقدامات را نمادین بدانند اما به هر روی شاخصی برای شفاف‌سازی است.

این حقوقدان یادآور شد: برای مقابله با فساد برخی اقدامات فرا حقوقی و ایجابی است و از جمله این اقدامات آموزش مردم و آشنایی با قوانین و مقررات است که خیلی مؤثرتر و مهم‌تر از اقدامات سلبی است چرا که اگر مردم بدانند و آگاه باشند که مثلاً زمانی که به اداره‌ای وارد می‌شوند چطور باید کارهای خود را انجام دهند، شفافیتی در روند اجرای امور ایجاد می‌شود و اگر کسی کارهایش را به‌خوبی انجام ندهد در این چرخه مشخص می‌شود و این کار باعث می‌شود تا کسی که در منصب عمومی احتمالاً تخطی می‌کند مورد پیگرد قرار گیرد.

روستایی اضافه کرد: استفاده از دولت الکترونیک بسیار در امر شفافیت و مبارزه با فساد مؤثر است و اقدامات دولت در این زمینه نیز از تصمیمها و اقدامهای سلیقه‌ای و پنهانی جلوگیری می‌کند.

این حقوقدان پیشنهاد کرد تا از تجربه سایر کشورها که گرفتار فساد اداری بودند، برای مقابله با فساد اداری بهره گرفته شود.

وی اضافه کرد: ایران هنوز عضو کنوانسیون «مریدا» که در زمینه مقابله با فساد اداری و شفافیت فعالیت دارد، نیست و اگر هم قرار نیست به آن بپیوندیم نقطه‌ضعفی نیست اما از آموزه‌های آن می‌توانیم استفاده کنیم.

روستایی اظهار کرد: وضعیت ما در زمینه مقابله با فساد وخیم نیست ولی می‌توانیم با استفاده از تجارب سایر کشورها مانند برزیل، آرژانتین و کشورهای آسیای میانه که تجربیات خوبی در این رابطه دارند، به وضعیت مطلوب و ایده‌آل نزدیک شویم.

منبع: ایرنا


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۴۲
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *