انتقاد روحانی از تخلفات برجامی آمریکا

دسته: غیر حقوقی
بدون دیدگاه
دوشنبه - ۵ مهر ۱۳۹۵


انتقاد روحانی از تخلفات برجامی آمریکا

در مصاحبه رئیس جمهوری با شبکه تلویزیونی NBC مطرح شد

انتقاد روحانی از تخلفات برجامی آمریکا

541bea65f1527_rouhani-ir_1393-06-26_nbc_05_158811

رییس جمهور بابیان اینکه همه باید تلاش کنیم تا برجام دوام داشته باشد، تاکید کرد: اگر برجام ناپایدار باشد، به این مفهوم است که فعالیت سیاسی ناکام و بی‌نتیجه است و این به ضرر همه خواهد بود.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک و در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ان بی سی آمریکا گفت: بحرانها و مشکلات بین‌المللی و منطقه‌ای می‌تواند با الگوبرداری از برجام از طریق مسائل سیاسی و مذاکره حل‌وفصل شود، بنابراین شکست برجام، شکست ثبات و امنیت جهانی و فعالیتهای دیپلماسی و بین‌المللی است. کسی از این شکست نفع نمی‌برد و همه باید تلاش بکنیم که برجام پایدار بماند.
رییس جمهوری در پاسخ به سؤالی درباره برجام و میزان پایبندی طرفین و ایالات‌متحده به اجرای دقیق آن اظهار داشت: مسأله برجام، برای موفقیت فعالیت سیاسی در دنیای امروز مسأله بسیار مهمی است شاید در دهه‌های گذشته برای اولین بار است که یک مسأله بسیار پیچیده بین‌المللی در سایه مذاکرات به موفقیت دست‌یافته است. برای این موفقیت‌ نیز نهادهای بین‌المللی و همه 7 کشور، تلاش کردند.
دکتر روحانی بابیان اینکه ایران طبق گزارشهای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به همه تعهدات خودش عمل کرده است، گفت: فکر می‌کنم که این‌یک آزمایش بزرگ تاریخی برای همه طرفین است که چگونه به قولمان پایبندیم و آیا در عمل تعهداتی را که اعلام کرده‌ایم، اجرا می‌کنیم یا نه؟ طبق اذعان آژانس و کشورهای 1+5، ایران به‌طور کامل به تعهدات خودش عمل کرده، ‌اما در طرف مقابل متأسفانه آمریکا در برخی از موارد اهمالها، عقب‌ماندگی و یا حتی تخلفاتی دارد.
8 ماه از برجام گذشته و هنوز هم آمریکا برای دادن مجوز برای هواپیماهای مسافربری امروز و فردا می‌کند
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: مورد دیگری که آمریکا تخلف کرده اینکه در برجام به‌صراحت آمده که باید اجازه داده شود تا هواپیماهای مسافربری و غیرنظامی به ایران به فروش برسد و امروز 8 ماه از برجام گذشته و بعدازاین 8 ماه هنوز هم آمریکا برای دادن مجوز برای هواپیماهای مسافربری امروز و فردا می‌کند. تازه خبرهایی هست که دیروز در برخی از موارد موافقت کرده‌اند بنابراین دراین 8 ماه تأخیری که آمریکا دارد یک نوع تخلف است، حتی اگر امروز مجوز لازم را به‌طور کامل صادر بکند.
رییس جمهوری در پاسخ به اینکه آیا هنوز امید دارید که برجام دوام‌دار باشد، تاکید کرد: همه باید تلاش کنیم تا برجام دوام داشته باشد، به دلیل این‌همه تلاشی که 7 کشور در طول سالها انجام دادند و ماه‌ها مذاکرات بسیار سخت و طولانی را پشت سر گذاشتند. اگر برجام پایداری نداشته باشد، به این مفهوم است که فعالیت سیاسی ناکام است و این به ضرر همه خواهد بود.
خبرنگار پرسید: نگرانیهای برخی از اشخاص در ایالات‌متحده این است که بعد از 8 سال که تاریخ اعتبار برجام به اتمام برسد، ایران می‌تواند دوباره برنامه سلاح هسته‌ای را دنبال کند. شاید این‌یک دلیل عمده باشد برای منتقدین که بخواهند راه پیشرفت برجام را کند کنند و یا مانع کامل جلوی راهش بگذارند. نگران این هستند که ایران بعد از اتمام 8 سال آینده، به دنبال سلاح هسته‌ای برود. چگونه می‌توانید به آنها ضمانتی بدهید که خیال آنها را آسوده کند؟
دکتر روحانی در پاسخ اظهار داشت: نسبت به همه کشورها برای اینکه در مسیر صلح‌آمیز هسته‌ای باقی بمانند، یک دستگاه نظارت بین‌المللی به نام آژانس بین‌المللی هسته‌ای درست‌شده و این آژانس بر فعالیت صلح‌آمیز کشورها نظارت دارد و برای اینکه این نظارت بیشتر شود، پروتکل الحاقی هم به مقررات پادمان اضافه‌شده است.
ایران اکنون هم سیوگارد و هم پروتکل الحاقی را رعایت می‌کند هرکسی که سیوگارد و پروتکل الحاقی را خوانده باشد، می‌داند که کسی که متعهد به این مقررات می‌شود، معنایش این است که فعالیتش حتماً صلح‌آمیز باقی می‌ماند. ضمن اینکه در سیاست جمهوری اسلامی ایران چیزی به نام سلاحهای کشتارجمعی وجود ندارد و ازلحاظ فتوای دینی هم رهبر مذهبی ایران، فتوا داده که هرگونه ساخت و نگهداری، سلاحهای کشتارجمعی و ازجمله هسته‌ای حرام و ممنوع است.
رییس جمهوری در پاسخ به سؤالی در مورد استقرار سیستم دفاع هوایی اس 300 خریداری‌شده روسیه در فردو، گفت: همه فعالیتهای هسته‌ای ایران، تحت نظر آژانس است و فردو هم جزو مراکز هسته‌ای است که آژانس بر آن نظارت می‌کند. ما دشمنانی در منطقه داریم که ممکن است بخواهند سوءنیتی به ما داشته باشند لذا ما همواره باید برای دفاع خودمان را آماده کنیم. نباید یادمان برود که ما کشوری هستیم که صدام حسین 8 سال جنگ را بر ما تحمیل کرد؛ بنابراین ما در جنگ 8 ساله به‌خوبی یاد گرفتیم که باید از کشور خودمان دفاع کنیم چون در آن 8 سال هیچ کشوری به ما کمک نکرد اما همه به صدام کمک کردند.
دکتر روحانی در پاسخ به این سؤال که «آیا امنیت اضافه در فردو به این معنا نیست که ایران هدفش از این دفاع فوق‌العاده این است که در آینده سلاحهای هسته‌ای در آنجا تولید کند»، تصریح کرد: ایران در طول تاریخ هر وقت تعهدی کرده به تعهدش پایبند بوده است. شما پیدا نمی‌کنید در موردی که دولت جمهوری اسلامی ایران در طول این 38 سال یک تعهد بین‌المللی داشته باشد یا تعهد دوجانبه که تخلف کرده باشد، بنابراین ایران دارای سابقه بسیار خوبی در تعهدات خودش است. ضمن اینکه هرگز جمهوری اسلامی ایران دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و به همین دلیل آن چیزی که ما را سالها متهم می‌کردند تحت عنوان ابعاد احتمالی نظامی، آژانس درنهایت به این نتیجه رسید که پرونده را به‌طور کامل ببندد و اعلام کند که فعالیت ایران همواره در مسیر صلح‌آمیز بوده است.
آمریکا با بمباران دیر الزور کاملاً از داعش حمایت کرد
دکتر روحانی در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره سوریه اظهار داشت: آمریکا چند روز پیش مرتکب یک کار بسیار خطرناکی شد و آن اینکه ارتش سوریه را در منطقه دیر الزور بمباران کرد و درست در شرایطی که بین داعش و ارتش سوریه درگیری بود، با این بمباران کاملاً از داعش حمایت کرد. آنچه موجب نگرانی بیشتر است که یکی دو روز قبلش هم اسراییل در یک منطقه دیگر به ارتش سوریه در مرزهای خودش حمله کرد، بنابراین احتمال تعمدی بودن این مسأله بالا رفته و به‌طورکلی همه باید تلاش کنند که در سوریه آتش‌بس ادامه پیدا بکند. برای اینکه مواد غذایی و دارو به افرادی برسد که ماههاست از این مشکلات رنج می‌برند.
دکتر روحانی در پاسخ به سؤال دیگری درباره منطقه پروازممنوع در منطقه شمالی سوریه گفت: به‌هرحال قرار این است که جنگ با تروریستها و داعش ادامه پیدا کند اگر همه هواپیماها روی زمین بنشیند معنایش این است که داعش فعال‌تر به کشتار خودش ادامه دهد. شما می‌دانید بخش بزرگی از سوریه در اختیار داعش، جبهه النصره و گروههای تروریستی است در همه آتش‌بسها یک اصل این بوده که حمله به تروریستها ادامه پیدا کند و آنها مورد بمباران قرار بگیرند؛ بنابراین اگر کل هواپیماها روی زمین بنشیند و حرکت نکند صد در صد به نفع تروریستها است و این حرف به نفع تروریستها حرکت کردن است. رییس‌ جمهوری افزود: شما می‌دانید قبلاً هم سازمان ملل در مناطقی از سوریه کمکهای نوع‌دوستانه‌ای را انجام داده و دراین زمینه می‌شود هر برنامه‌ای را تدوین کرد تا بخش کمک‌رسانی از حملات مصون باشد، به‌هرحال می‌شود گفت که هیچ‌کس در مسیر کمک‌رسانی حمله هوایی نداشته باشد. این معنایش این نیست که در کل سوریه پرواز قطع شود. منبع: آخرین خبر


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۸۳
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *