آیین‌نامه حقوق و تکالیف دارندگان پروانه‌ قرق‌های اختصاصی

دسته: تازه های قوانین
بدون دیدگاه
یکشنبه - ۱۷ بهمن ۱۳۹۵


آیین‌نامه حقوق و تکالیف دارندگان پروانه‌ قرق‌های اختصاصی

آییننامه حقوق و تکالیف دارندگان پروانه قرقهای اختصاصی

 

شکار - تیراندازی - تفنگ

 

سازمان حفاظت و محیط‌زیست ابلاغ کرد:

شماره ۱۰۲۸۰/۹۵ مورخ ۲۸/۱۰/۱۳۹۵

ماده ۱ ـ به استناد ماده ۱۶ آیین‌نامه اجرایی قانون شکار و صید (مصوبه شماره ۷۶۴۰/۷ مورخ ۱۳/۱۰/۱۳۴۶ هیأت وزیران) با اصلاحات و الحاقات بعدی، حقوق و تکالیف دارندگان پروانه قرقهای اختصاصی به شرح ذیل تعیین می‌گردد:

ماده ۲ ـ تعاریف:

۱ ـ شورای عالی: منظور شورای عالی حفاظت محیط‌زیست است.

۲ ـ سازمان: منظور سازمان حفاظت محیط‌زیست است.

۳ ـ محدوده قرق اختصاصی: محدوده‌ای از زیستگاههای طبیعی خارج از مناطق چهارگانه موضوع‌بند (الف) ماده ۳ قانون حفاظت و بهسازی محیط‌زیست است که پس از اخذ موافقت اولیه وزارت جهاد کشاورزی (سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری) و سازمان حفاظت محیط‌زیست، توسط شورای عالی حفاظت محیط‌زیست به‌عنوان قرق یا شکارگاه اختصاصی تصویب می‌گردد.

حقوق دارندگان پروانه قرق اختصاصی:

ماده ۳ ـ مدت اعتبار پروانه‌های قرق اختصاصی حداقل ۵ سال و حداکثر ۱۰ سال خواهد بود که سازمان با توجه به ملاحظات تخصصی در خصوص حفاظت، تکثیر و بهره‌برداری از حیات‌وحش، ایجاد امکانات گردشگری و تحقیقاتی مدت هر قرق را تعیین و در پروانه قرق اختصاصی قید می‌نماید.

ماده ۴ ـ هدف اولیه و اصلی حفاظت و تکثیر حیوانات و بهره‌برداری گردشگری است و صدور پروانه شکار و صید در قرقهای اختصاصی، منوط به رشد یا بهبود جمعیت‌ گونه‌های قابل شکار و صید در محدوده قرق اختصاصی است. سهمیه شکار در هر قرق اختصاصی هر ساله با مشارکت سازمان و دارنده پروانه قرق اختصاصی و بر اساس نتایج سرشماری سالیانه هرگونه در محدوده قرق تعیین می‌گردد. در این سهمیه، برای چهارپایان، تعداد، جنسیت و محدوده سنی مجاز هرگونه قابل شکار و برای سایر گونه‌ها (پرندگان، آبزیان و…) تعداد پروانه‌های شکار یا صید قابل صدور تـعیین می‌شود. در خصوص چهارپایان (به‌استثنای گراز)، سهمیه مجاز سالانه برای شکار، نباید از چهار تا شش درصد کل جمعیت گونه موردنظر در محدوده قرق تجاوز نماید.

ماده ۵ ـ سی درصد از سهمیه سالیانه شکار و صید تعیین‌شده در محدوده قرق اختصاصی الزاماً باید به اتباع ایرانی با اولویت جوامع بومی و محلی متقاضی پروانه اختصاص یابد. در خصوص هفتاد درصد باقیمانده، دارنده پروانه قرق اختصاصی رأساً تصمیم خواهد گرفت.

ماده ۶ ـ بهای پروانه‌های ویژه شکار و صید اتباع ایرانی در قرقهای اختصاصی یک‌چهارم بهای پروانه‌های ویژه شکار و صید همان‌گونه در مناطق حفاظت‌شده می‌باشد. بهای پروانه‌های ویژه اتباع خارجی نیز با پیشنهاد سازمان به تأیید شورای اقتصاد می‌رسد که این پیشنهاد بیشتر از یک‌چهارم بهای پروانه‌های ویژه شکار اتباع خارجی در مناطق تحت مدیریت سازمان نخواهد بود.

تکالیف دارندگان پروانه قرق اختصاصی:

ماده ۷ ـ دارنده پروانه قرق اختصاصی مکلف به حفاظت از حیات‌وحش و زیستگاههای طبیعی آنها در محدوده قرق اختصاصی به‌نحوی‌که منجر به تکثیر جمعیت گونه‌های جانوری وحشی و ایجاد زمینه بهره‌برداری پایدار از آنها (به تشخیص سازمان) گردد می‌باشد.

ماده ۸ ـ مسؤولیت رعایت حقوق قانونی و عرفی اشخاص در محدوده قرق اختصاصی، بر عهده دارنده پروانه قرق اختصاصی است.

ماده ۹ ـ دارنده پروانه قرق اختصاصی، حق واگذاری آن را به غیر ندارد.

ماده ۱۰ ـ دارنده پروانه قرق اختصاصی مکلف است قبل از هرگونه اقدام اجرایی، طرح جـامع حفاظتی را برای محـدوده قرق تهـیه و پس از تأییـد سازمـان، نسبـت به اجرای آن اقدام نماید و طرحهای گردشگری و پژوهشی منوط به تصویب مراجع مربوطه می‌باشد.

ماده ۱۱ ـ دارنده پروانه قرق اختصاصی مکلف است قوانین و مقررات موضوعه سازمان در مورد قرقهای اختصاصی را رعایت نموده و گزارش اقدامات و دستاوردها و برنامه‌ها را هر شش ماه یک‌بار به سازمان ارسال و سازمان نیز مکلف است نسبت به بررسی گزارشات و اعلام نتایج آن به دارنده پروانه قرق اختصاصی اقدام نماید.

ماده ۱۲ ـ پروانه قرق اختصاصی صرفاً امتیاز حفاظت از جانوران وحشی و شکار و صید در محدوده قرق تلقی می‌گردد و هیچ‌گونه حقوق یا امتیاز دیگری از جمله اولویت در استفاده از عرصه برای دارنده ایجاب نمی‌کند.

سایر مقررات:

ماده ۱۳ ـ ضوابط و مقررات اجرایی قرقهای اختصاصی از جمله شرایط اشخاص حقیقی و حقوقی متقاضی دریافت پروانه قرق اختصاصی، مدارک و مستندات موردنیاز، طرح توجیهی اولیه ایجاد قرق و محتوای آن، تشکیل کمیته فنی بررسی درخواستها، شرایط ابطال پروانه قرق اختصاصی و الزامات و محدودیتها و ممنوعیتهای قانونی شکار و صید در قرقهای اختصاصی، در قالب دستورالعمل قرقهای اختصاصی توسط سازمان تهیه و ابلاغ می‌گردد. منبع: به نقل از روزنامه رسمی شماره 20939 مورخ 6/11/1395


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۳۳
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *