آیا پدر و مادر، قبل از فوت می‌توانند اقدام به تقسیم ارثیه کنند؟


دسته: حقوق و اجتماع
بدون دیدگاه
دوشنبه - ۲۸ تیر ۱۳۹۵


آیا پدر و مادر، قبل از فوت می‌توانند اقدام به تقسیم ارثیه کنند؟


آیا پدر و مادر، قبل از فوت می‌توانند اقدام به تقسیم ارثیه کنند؟

ارثیه زمانی معنا و مفهوم پیدا می‌کند که شخصی فوت کند و ماتَرَکی (ارثیه) از وی باقی بماند؛ بنابراین اگر والدین قبل از فوت اقدام به تعیین سهم برای اولاد نمایند این موضوع در قالب عنوان ارث نمی‌گنجد.
والدین می‌توانند قسمتی یا هر میزان از اموال و املاک خود را به یک یا چند نفر از فرزندانشان یا هر کس دیگری در قالب عقود دیگری مانند هِبه، صُلح، هدیه، فروش یا به اشکال حقوقی دیگری واگذار نمایند.
همچنین می‌توانند وصیت کنند که بعد از فوت آنها، قسمتی از اموال را به کسی دیگر غیر از فرزندان آنها واگذار شود. البته اگر در قالب وصیت باشد این وصیت فقط تا 3/1 (یک‌سوم) کل ارثیه نافذ است مگر اینکه کلیه وراث آنرا تنفیذ و تائید نمایند. (والا نسبت به مازاد 3/1 وصیت باطل و بلااثر است.)
پدر و مادر می‌توانند ارثیه خود را حتی به‌غیراز ورثه وصیت نمایند، مثلاً برای امور خیریه یا یکی از همسایگان و بنابراین اگر والدین قبل از فوت برای جلوگیری از هرگونه نزاع احتمالی قصد دارند که به یکی از روش‌هایی که گفته شده اقدام نمایند بایستی از طریق ثبت و صدور سند رسمی اقدام کنند. (برای استحکام رابطه حقوقی و جلوگیری از هرگونه طرح دعوا احتمالی)
منبع: میزان

نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۹۴
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *