آشنایی با حقوق

دسته: حقوق همگانی
بدون دیدگاه
شنبه - ۱۳ آذر ۱۳۹۵


آشنایی با حقوق

آشنایی با حقوق

 461052803

پرسش: آیا صحت ازدواج مجدد مشروط به رضایت زن اول است؟ آیا عقد ازدواج بدون داشتن علاقه صحیح است؟

پاسخ: داشتن چهار همسر دایمی را به‌طور هم زمان برای مرد جایز می‌داند. ازدواج مجدد مرد در حالی که زن دائمی دارد در غیر از برادرزاده و خواهرزاده ، مشروط به اجازه همسر اول نیست اما اگر زن در عقد شرط کند که همسرش زن دیگری نگیرد به نظر برخی از فقها، این شرط صحیح است و زوج نباید تخلف کند.

البته در قانون جدید حمایت از خانواده این‌گونه آمده است :

مرد نمی تواند با داشتن زن دائم، همسر دیگری اختیار کند مگر اینکه در این شرایط باشد:

1.رضایت همسر اول،

2.عدم قدرت زن اول به ایفای وظایف زناشویی،

3.عدم تمکین زن از شوهر،

4.ابتلای زن اول به جنون یا دیگر بیماریهای صعب‌العلاج،

5.محکومیت زن به زندان،

6.ابتلای زن به هرگونه اعتیاد به مواد افیونی و مخدر،

  1. عقیم بودن،
  2. ترک زندگی توسط زن و….

از طرفی با توجه به شرایطی که در عقد نامه‌های فعلی ذکر شده از جمله شرایطی که زن می‌تواند در خواست طلاق بدهد این است که مرد بدون رضایت زن اول بخواهد زن دومی بگیرد.

از آنجا که ازدواج یک پیوند الاهی و جاودانه است و تنها یکی از اهداف آن کنترل شهوت است، و امور دیگر مانند؛ آرامش خاطر، تولید نسل و … همه از اهداف این پیوند مقدس است. پس باید با برنامه‌ریزی و دقت در انتخاب همسر مناسب، زمینه یک هم‌زیستی ماندگار، همراه با عطوفت و مهربانی را ایجاد کرد و سعی کرد ازدواج از روی علاقه باشد و درصورتی‌که ازدواج بدون علاقه انجام پذیرفته سعی شود علاقه و محبت ایجاد شود. بدیهی است که نیت شخص در علت ازدواج، تأثیری در صحت یا عدم آن ندارد، اگر چه هر عملی که برای خدا انجام شود، نزد او دارای اجر و ثواب است.

البته اگر اکراه پیش آید، مطلب دیگری است. مولف کتاب ” کلمه التقوی” می گوید: عقد از روی اکراه صحیح است یعنی هرگاه شخصی را بر وکالت در اجرای عقد نکاح برای غیر خودش اکراه کنند، چنین عقدی صحیح است و این که شخص در اجرای وکالتی عقد، مکره بوده است، اگر دیگر شرایط صحت عقد از جمله؛ قصد انشاء و … را داشته باشد، موجب بطلان عقد نمی‌شود. اما اگر کسی اکراه بر اجراء عقد نکاح برای خودش شود و با همین حالت اکراه هم انشای عقد کند، چنین عقدی صحیح نیست. اما اگر بعد از از بین رفتن اکراه به این عقد راضی شده و آن را اجازه داد، عقد صحیح و آثار آن مترتب می شود حال فرقی نمی کند که مکره (کسی که اکراه شده است) زوج یا زوجه باشد.

منبع: سایت اسلام کوئست نت


نوشته شده توسط:صادق کاخکی - 11476 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۶۲
برچسب ها:
دیدگاه ها

تصویر امنیتی را وارد کنید *